Pyhän tunturiloma perheille

Kesäinen Pyhä - kaksin verroin elämyksiä Tunturitien varrella

Tervetuloa lomailemaan Pyhälle koko perheen voimin! Pyhätunturin kesä tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin vauhdikkaille viikareille kuin rauhallisemmasta menosta nauttivillekin. Samalla reissulla kannattaa pistäytyä myös naapuritunturissa Luostolla. Sinne johtaa kansallispuiston halki kulkeva Tunturitie, jonka varrelta löydätte vastakohtien Pyhä-Luoston ja saatte yhden loman aikana kaksin verroin elämyksiä.

Tutustu Pyhän kesään ja osallistu arvontaan sivun alalaidassa. Arvonnan palkintona on Lampivaaran ametistikaivoksen osake! Osakkeenomistajan etujen lisäksi palkintoon kuuluu osakekirja, joka on taideteos itsessään.

Karu, mutta niin kaunis

Pyhätunturi tunnetaan komeista kivikkoisista keroista ja kuruista. Niitä ihailemaan pääsee näppärästi perheen pienimpienkin kanssa Kultakeron huipulle nousevalla maisemahissillä. Huipulla seikkailua jatkaa Huttu-Ukon taidereitti mielikuvituksellisine veistoksineen ja huimine keinuineen. Pyhän kuruista helpoiten saavutettava on luonnon oma amfiteatteri Aittakuru. Tunturitien toisessa päässä voi kavuta Ukko-Luostolle, jonka valloitusta helpottavat rakan päälle rakennetut portaat.

Villi, mutta niin lempeä

Kesäisellä Pyhällä voi kohdata monenlaisia eläimiä - villejä ja kesyjä, suuria ja pieniä. Utelias ja ystävällinen kuukkeli pyrähtää usein laavulle tervehtimään eväshetkeä viettäviä retkeilijöitä. Pyhällä pääsee myös tutustumaan heppaharrastukseen, ja vähän kauempana Tunturitien varrella rapsuttelemaan huskyja tai ruokkimaan poroja Jaakkolan porotilalle.

Pyhäkuru uusi, kesäkuussa 2021 avattava seikkailupuisto on villimpien viikareiden ehdoton suosikki. Lempeää vastapainoa seikkailulle Tunturitien toisessa päässä tarjoavat Luoston Ametistikylpylän rentouttavat aallot ja poreet.

Ikuinen, mutta hetkessä kiinni

Pyhän tunturit ovat jäänne maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Luontokeskus Naavan näyttelyssä Pyhän matkailukeskuksen ytimessä voi oppia lisää alueen historiasta ja luonnosta. Luostolla Lampivaaran ametistikaivoksessa pääsee puolestaan kaivamaan omin käsin miljoonia vuosia vanhoja jalokiviä.

Pyhällä on kaikkea mitä moderni lomailija kaipaa: ravintoloita, majoitusta mökistä boutiquehotelliin ja aktiviteetteja frisbeegolfista maastopyöräilyyn. Palveluja kehittäessämme vastuullisuus ja kestävyys ovat etusijalla. Luontoa ja ympäristöä suojelemalla varmistamme, että Pyhätunturi säilyy myös tuleville sukupolville.

Osallistu arvontaan

Miten teidän perhe viettäisi lomaa kesäisellä Pyhällä? Vastaa ja voit voittaa Lampivaaran ametistikaivoksen osakkeen. Palkinnon arvo on 270 €. Tutustu arvonnan sääntöihin.

Form 434319307 > to be rendered here.

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.