Pyhän tunturiloma perheille

Pyhä - kaksin verroin elämyksiä Tunturitien varrella

Tervetuloa lomailemaan Pyhälle koko perheen voimin! Pyhätunturi tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin vauhdikkaille viikareille kuin rauhallisemmasta menosta nauttivillekin. Samalla reissulla kannattaa pistäytyä myös naapuritunturissa Luostolla. Sinne johtaa kansallispuiston halki kulkeva Tunturitie, jonka varrelta löytyy vastakohtien Pyhä-Luosto ja yhden loman aikana kokee kaksin verroin elämyksiä.

Karu, mutta niin kaunis

Pyhätunturi tunnetaan komeista kivikkoisista keroista ja kuruista. Niitä ihailemaan pääsee näppärästi perheen pienimpienkin kanssa Kultakeron huipulle nousevalla maisemahissillä. Huipulla seikkailua jatkaa Huttu-Ukon taidereitti mielikuvituksellisine veistoksineen ja huimine keinuineen. Pyhän kuruista helpoiten saavutettava on luonnon oma amfiteatteri Aittakuru. Tunturitien toisessa päässä voi kavuta Ukko-Luostolle, jonka valloitusta helpottavat rakan päälle rakennetut portaat.

Villi, mutta niin lempeä

Pyhällä voi kohdata monenlaisia eläimiä - villejä ja kesyjä, suuria ja pieniä. Utelias ja ystävällinen kuukkeli pyrähtää usein laavulle tervehtimään eväshetkeä viettäviä retkeilijöitä. Pyhällä pääsee myös tutustumaan heppaharrastukseen, ja vähän kauempana Tunturitien varrella rapsuttelemaan huskyja tai ruokkimaan poroja Jaakkolan porotilalle.

Pyhäkuru seikkailupuisto Tajukankaalla on villimpien viikareiden ehdoton suosikki. Lempeää vastapainoa seikkailulle Tunturitien toisessa päässä tarjoavat Luoston Ametistikylpylän rentouttavat aallot ja poreet.

Ikuinen, mutta hetkessä kiinni

Pyhän tunturit ovat jäänne maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Luontokeskus Naavan näyttelyssä Pyhän matkailukeskuksen ytimessä voi oppia lisää alueen historiasta ja luonnosta. Luostolla Lampivaaran ametistikaivoksessa pääsee puolestaan kaivamaan omin käsin miljoonia vuosia vanhoja jalokiviä.

Pyhällä on kaikkea mitä moderni lomailija kaipaa: ravintoloita, majoitusta mökistä boutiquehotelliin ja aktiviteetteja frisbeegolfista maastopyöräilyyn. Palveluja kehittäessämme vastuullisuus ja kestävyys ovat etusijalla. Luontoa ja ympäristöä suojelemalla varmistamme, että Pyhätunturi säilyy myös tuleville sukupolville.

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.