Maisemahissi

Pyhän maisemahissi talvikaudella 2021–2022

Istu PyhäExpress-hissin kyytiin ja koe Pyhän huipun unohtumattomat maisemat.

Maisemahissi kuljettaa jalankulkijat huipulle talvella 2021–2022 hissin normaaleiden aukioloaikojen mukaisesti. Katso aukioloajat täällä: Pyhän rinteet ja hissit

Hinnat: Aikuisen meno-paluulippu 12 €, lapsen meno-paluulippu 8 €, perhelippu 39 €.

Tutustu Pyhän huipun mahdollisuuksiin ja osta jalankulkijoiden liput keycardille Verkkokaupasta. Voit myös ostaa tulostettavan viivakoodilipun lippuautomaatista. Liput voi myös ostaa Alavuokraamosta (Perhelippu vain Alavuokraamosta), Ylävuokraamosta tai hotelli Pyhätunturista.

Tilausryhmät

Aukioloaikojen ulkopuoliset tilaukset, ota yhteys Pyhän myyntiin: myynti@pyha.fi, +358 10 382 5223.

Sääolosuhteiden (ukkonen tms. vuoksi hissi voi olla suljettuna). Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Pyhän Feel the Peak -elämys

Hyppää maisemahissin kyytiin huipulle, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. Matka Pyhälle ei ole täydellinen, jos ei ole nähnyt maisemaa tunturin huipulta, aivan kansallispuiston reunalta.

Halutessaan voi nousta hissillä huipulle ja maisemien ihailun jälkeen hissillä takaisin alas tai vaihtoehtoisesti kulkea reitin jalan ylhäältä alas asti, jolloin näet muun muassa tykkypuut, porot ja Tajukankaan jääkiipeilyseinän matkan varrella. Kävelyreitti huipulta alas on noin kolme kilometriä.

Tutustu Feel the Peak -elämykseen

Huttu-Ukon taidereitti

Maisemahissin välittömässän läheisyydessä Kultakeron huipulla sijaitseva Huttu-Ukon taidereitti on toteutettu yhteistyössä paikallisen taiteilijan Tapio Uusitalon ja Pyhän hiihtokeskuksen kanssa. Taidereitin teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin.Taideteosten toteutuksessa on huomioitu eri vuodenajat. Talven tullen tykkylumi kuorruttaa teokset valkoiseen hohtoon, kunnes kevätaurinko sulattaa lumet ja paljastaa teokset jälleen katsojilleen.

Tutustu taidereittiin

Pyhän maisemahissi kesällä

Pyhän maisemahissi palvelee talvikauden lisäksi myös kesäisin ja syysaikaan. Hissin kyydissä pääset vaivatta ihastelemaan tunturin huipun maisemia ja sen nähtävyyksiä. Huipulta kulkevat myös kävely- ja pyöräilyreitit Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Hissin kyydissä voi huipulle kuljettaa myös polkupyörän.

Ohjelmat

Ohjelmapalveluyritykset

Kairankutsu - Call of the Wilderness - Paikallinen perheyritys - Ohjattuja luontoretkiä, aktiviteetteja & välinevuokraus - www.kairankutsu.fi