Pyhätunturi avaa komeasti uuteen kauteen

Pyhätunturi on verhoutunut valkoiseen ja toivottaa hiihtokansan tervetulleeksi tunturiin, jossa luonnon lunta on lähes puoli metriä.

Toukokuun ensimmäiseen päivään jatkuva hiihtokausi alkoi tänään keskiviikkona Pyhällä, kun tunturissa avattiin Polar-rinteen alaosa. Tavoitteena on saada koko rinne hiihtokuntoon viikonlopuksi ja sen myötä käyttöön PyhäExpress 6-hengen tuolihissi. Myös tunturin valaistuja latuja on avoinna yhteensä 14 km. Pyhän virallisia avajaisia vietetään itsenäisyyspäiväviikonloppuna.

Pyhällä on parannettu entuudestaan laadukkaita palveluja hiihtokaudelle 2015–2016. Nettisivut ovat saaneet uuden, raikkaan ilmeen ja kertovat kattavasti alueen uudistuksista: Pyhän hotellin ravintola tunnetaan jatkossa nimellä Tunturiravintola Kultakero ja Bistro Pyhä Loungena. Myös tunturin hyvinvointipalvelutarjonta on kasvaa, kun Studio Beauty Looks ja Wellness Studio Joy avaavat ovensa.
Lomakeskus Pyhän Asteliin on avattu tälle kaudelle kaksi uutta revontulikotaa, joissa voi majoittua esimerkiksi Bliss Adventuren revontulikuvauskurssien aikana. Kultakeron huipulle ravintola Tsokan illalliselle pääsee jatkossa tampparikyydillä jopa 30 hengen ryhmät. Uudet PyhäLinna Ski-Inn huoneistot tulevat ennakkomarkkinointiin joulukuussa.

Loman Pyhällä tekee mahdollisimman helpoksi uusi Pyhän Mahti -paketti. Se sisältää majoituksen hotellissa, aamiaisen, hissiliput sekä vuokravälineet kaikkiin lajeihin. Välineitä voi vapaasti vaihtaa oleskelun aikana. Yritysryhmille on räätälöity monipuolisia Tunturikonttori-paketteja.

Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa sijaitseva Pyhä on tunnettu paitsi tasokkaista rinteistään, myös Suomen mittakaavassa vertaansa vailla olevista vapaalaskumahdollisuuksia. Houkutteleville tunturin takamaastoille pääsee turvallisesti Pyhän hiihtokoulun Pyhä Backcountry -takamaastoretkillä.

– Tavoittelemme kaudelta pientä, maltillista kasvua, sanoo Pyhätunturi Oy:n liiketoimintajohtaja Matti Parviainen.
Pyhän 51. talvikauden avajaiset kokoavat tunturin ystävät yhteen itsenäisyyspäiväviikonloppuna 4.-6.12. Avajaisissa on mukana Radio Helsingin Tunturiklubi ja ohjelmassa muun muassa Pyhä Loungen tupaantuliaiset sekä lauantain perinteinen soihtukulkue, jossa tänä vuonna laskee 51 Pyhän ystävää.

Laskutuntumaa voi avajaisissa hakea hiihtokoulun starttiklinikoilla ja testaamalla uusia välineitä. Lumiturvallisuustaitoja virkistetään Arto Majavan klinikalla. Perjantaina lasketaan iltamäkeä kello 21 asti ja uusi lumikenkäreitti Kultakeronhuipulle testataan lauantaina.
Pyhä Loungessa pidetään lauantaina NuorisoAfterit ja katsotaan laskuleffoja ja tutustutaan niiden tekijöihin. Tunturiklubeilla esiintyvät Radio Helsingin DJ Sami Häikiön lisäksi perjantaina Don Johnson Big Band ja lauantaina Reino Nordin.

Pyhä palvelee laskettelijoita ja lautailijoita yhdeksällä hissillä ja 14 rinteellä. Myös murtomaahiihtäjälle Pyhä tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä. Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa on yhteensä yli 150 kilometriä latuja. Suurin osa hoidetuista laduista soveltuu sekä perinteisellä että luistelutyylillä etenemiseen.

Pyhätunturin viehätys kasvaa liiketoimintajohtaja Matti Parviaisen mukaan upeasta luonnosta ja erityisestä ilmapiiristä.

– Pyhä on eteläisin suurtunturimme ja luonnoltaan aivan upea paikka. Ilmapiirin luovat Pyhän ystävät ja tunturikeskuksen henkilökunta, hän sanoo.