Family Freeride by Antti Autti

Arvonta-aika on päättynyt, kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Arvonnassa voittaneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.


Pyhän yhteistyölaskija ja ammattilumilautailija Antti Autti on tuttu näky Pyhän rinteissä ja lähimaastoissa. Nyt perheillä on mahdollisuus päästä tutustumaan vapaalaskun maailmaan Antin kanssa hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10.

Tiistaisin on kaksi lähtöä: aamupäivällä klo 9.30–12.00 ja iltapäivällä klo 13.00–15.30. Vain huoltaja voi ilmoittaa perheen mukaan arvontaan. Palkinto on maksimissaan seitsemälle (7) saman talouden henkilölle. Osallistua voi lumilaudalla tai laskettelusuksilla. Antti laskee lumilaudalla ja avustava ohjaaja osallistuu päivään suksilla.


Päivä alkaa kokoontumisella Hotelli Pyhätunturin edessä. Laskuretken aikana käydään läpi vapaalaskuun liittyvää turvallisuutta laskemisen osalta ja sitä, miten rinteissä ja niiden ulkopuolella kannattaa laskea. Perhe pohtii yhdessä Antin kanssa, millaisia muotoja maastosta löytyy ja miten omaa vauhtia tulee säädellä erilaisissa laskuympäristöissä, miten ennakoida asioita laskiessa ja mukautua yllättäviinkin olosuhteisiin. Turvallisen laskemisen lisäksi perheet saavat vinkkejä laskutekniikkaan. Perhe käy hakemassa laskutatsia myös parkilla, sillä vapaalasku on kokonaisvaltaista puuhaa, ja parkkiosaamisesta on pelkästään hyötyä lajissa. Päivä ei siis ole ainoastaan puuterilumen metsästämistä ja pöllyttämistä, vaikka tietysti puuterilasku on sitä, mitä kaikki vapaalaskijat haluavat aina tehdä.

Osallistujalla tulee olla:
- Välineet: lumilauta tai sukset, kypärä ja reppu. Suksilaskijalla tulee olla sauvat mukana.
- Reppuun on hyvä ottaa mukaan juomapullo ja pieni eväs, esim. eväspatukka.
- Vähintään kolmen tunnin hissilippu.
- Taito laskea sujuvasti vähintään punaisia rinteitä.
- Vakuutus, joka kattaa merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskemisen.
- Pyhä lainaa lumivyörypelastusvälineet jokaiselle. Välineisiin tutustutaan Antin opastuksella.

Arvonta suoritetaan 10.1.2022 ja voittajille ilmoitetaan sähköpostitse voitosta. Seuraathan sähköpostiasi.

Onnea arvontaan!