Lisää Pyhäpäiviä alkuvuoteen

Pyhän kaamos on hohtavia hankia, vaaleanpunaisia auringonlaskuja, tunturin hiljaisuutta ja tapahtumia ystävien seurassa. Enemmän seikkailua, vähemmän ruuhkia ja alituista kiireen tunnetta. Mitä jos vaihtaisit harmaan arjen valoisaan kaamoslomaan Pyhän seikkailutunturissa?

Varaa Ski-Inn majoitus

Kaamoksesta ei selviä heikoin eväin

Mikään seikkailu ei ole täydellinen ilman kunnollista evästaukoa. Pyhän huipulla sijaitseva ravintola Tsokka tarjoilee tunturin parhaimmat vohvelit ja tunturista löytyy koko joukko muita ravintoloita, jotka kattavat pöytään Lapin herkkuja ja parasta polttoainetta pimeään vuodenaikaan.

Tutustu Pyhän ravintoloihin

Katso parhaat ruokareseptit seikkailuille


Huurteiset tunturin rauhassa

Fiiliksestä riippuen löydät Pyhältä sekä tykkypuiden hiljaista läsnäoloa että after skin lämmintä tunnelmaa ja huurteisia juomia. Tunturiin mahtuu kerralla majoittautumaan rajallinen määrä, joten rinnealueilla ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa pääsee oikeasti kokemaan Lapin avaruuden ja oman rauhan.

"Valosta tulee hyvä fiilis, se antaa energiaa ja maisemat on kuin kuusta. Kaikkialla on hiljaista ja ympärillä ei ole liikettä, on vain paljon jäätyneitä puita... mutta sitä on kyllä vaikea yrittää pukea sanoiksi."

Lue, kuinka lumilautailija Keski-Euroopasta koki Pyhän kaamoksen.


Pyhä on vuoden hiihtokeskus 2017

Koe Pyhän palkitut rinteet sekä monipuoliset vapaalaskualueet ja anna tunturifiiliksen viedä mennessään.

 • Hissiliput

  Nettikaupasta hissiliput 5% edullisemmin, kun ostat lipun edellisenä päivänä klo 24 mennessä. Kaikki päivälippumme käyvät myös Rukalla.

  Sulje
 • Kausikortti

  Pyhän kausikortilla pääset nauttimaan Suomen monipuolisimman laskettelutunturin kuuluisista rinteistä ja offareista koko talven ajan. Kausikortit ennakkohintaan 10.12. saakka.

  Sulje
 • Nettivuokraamo

  Vuokraa välineet etukäteen netistä ja säästä aikaa vuokraamossa. Välineet kootaan vuokraamoon valmiiksi ja voit siirtyä suoraan vuokraustiskille, täyttämättä vuokrauslomaketta.

  Sulje
 • Rinne- ja hissitiedot

  PyhäExpress tuolihissi kuljettaa laskijat tunturin huipulle ja yhdellä hissillä voi laskea peräti viittä erilaista rinnettä, jotka sopivat aloittelijoista aktiivihiihtäjille. Pyhältä löytyy yhteensä 8 hissiä, 14 rinnettä sekä seitsemän erilaista vapaalaskualuetta merkittyjen rinteiden ulkopuolelta.

  Sulje
 • Saapuminen pyhälle

  Pyhä sijaisee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohdeet tunturista.

 • Lentäen alk. 99 €

  Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

  Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

  - Finnair
  - Norwegian

  Sulje
 • Junalla alk. 49 €

  Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

  Katso aikataulut ja varaa liput.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

  Sulje
 • Autolla

  Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

  Sulje