Lisää Pyhäpäiviä alkuvuoteen

Pyhän kaamos on hohtavia hankia, vaaleanpunaisia auringonlaskuja, tunturin hiljaisuutta ja tapahtumia ystävien seurassa. Enemmän seikkailua, vähemmän ruuhkia ja alituista kiireen tunnetta. Mitä jos vaihtaisit harmaan arjen valoisaan kaamoslomaan Pyhän seikkailutunturissa?

Varaa Ski-Inn majoitus

Laske itsesi vapaaksi

Päivän valoisista tunneista saa paljon irti, kun suuntaa Pyhän vapaalaskualueille nauttimaan puuterinpehmeistä hangista. Emme odota sinun olevan kinosten konkari, sillä sopivat mäet ovat helposti saavutettavissa hissinousulla ja Pyhä tarjoaa Suomen parhaat puitteet vapaalaskun ensikertalaisellekin. Pyhätunturin Hiihtokoulun tarjoamalla kurssilla lähioffarit tulevat tutuksi ja pääset harjoittelemaan vapaalaskua kokeneiden hiihdonopettajien opastuksella.

Lue lisää Pyhän vapaalaskumahdollisuuksista

Tutustu Antti Autin lumiturvallisuusvinkkeihin

Makeat unet vai revontulet?

Kaamoksen yöt ovat otollista aikaa revontulien bongailuun, mutta joskus hyviä unia ei voita mikään. Uudessa Pyhälinnassa ei ehkä edes tarvitse valita, sillä huoneistot tarjoavat upeat maisemat tunturiin Pyhän parhaimmalla sijainnilla aivan rinteiden vieressä ja halutessasi voit tähyillä taivaalle vaikka oman peiton alta. Kun taivaan oma valonäytös houkuttaa enemmän kuin takkatulen loimu, parhaille paikoille opastavat ohjatut revontuliretket. Lue valokuvaaja Eeva Mäkisen juttu "Laavulta Linnan lakanoihin" Tunturifiiliksestä.

Tutustu uusiin Pyhälinnan huoneistoihin

Musiikkia ja kirjallisuutta kaukana massoista

Musiikki ja kirjallisuus yhdistyvät jälleen tunturiseikkailuihin keskellä sydäntalvea 29.-31.1.2021. Bättre Folk i Fjällen on Hailuodossa järjestettävän Bättre Folkin arktinen sisarfestivaali, joka järjestetään Pyhällä nyt viidettä kertaa. Viikonlopun ohjelma koostuu muusikoiden ja kirjailijoiden pitämistä esityksistä ja ohjaamista työpajoista. Päivien aikana tietenkin myös lasketaan, joogataan ja uidaan jääkylmässä avannossa.

Bättre Folk i Fjällen 2021

Kaamoksessa lasketaan verenpainetta


Kaamos Yoga & Freeride -tapahtumassa keskitytään kehon ja mielen hyvinvointiin joogaamalla, vapaalaskemalla ja nauttimalla yhdessä sydäntalven hidastuneesta sykkeestä. Viikonloppu sisältää runsaan kattauksen erilaisia joogatunteja, jotka keskittyvät kundaliini-, yin-, astanga- ja vinyasajoogaan. Lämpimän joogasalin lisäksi viikonloppuna vietetään aikaa tietenkin myös ulkoilemalla lumisessa tunturissa, avantosaunassa Kairosmajalla.

Kaamos Yoga & Freeride 2021 päivät ja lipunmyynti julkaistaan lähiaikoina.

Kaamoksesta ei selviä heikoin eväin

Mikään seikkailu ei ole täydellinen ilman kunnollista evästaukoa. Pyhän huipulla sijaitseva ravintola Tsokka tarjoilee tunturin parhaimmat vohvelit ja tunturista löytyy koko joukko muita ravintoloita, jotka kattavat pöytään Lapin herkkuja ja parasta polttoainetta pimeään vuodenaikaan.
Katso parhaat ruokareseptit seikkailuille

Tutustu Pyhän ravintoloihin

Huurteiset tunturin rauhassa

Fiiliksestä riippuen löydät Pyhältä sekä tykkypuiden hiljaista läsnäoloa että after skin lämmintä tunnelmaa ja huurteisia juomia. Tunturiin mahtuu kerralla majoittautumaan rajallinen määrä, joten rinnealueilla ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa pääsee oikeasti kokemaan Lapin avaruuden ja oman rauhan.

"Valosta tulee hyvä fiilis, se antaa energiaa ja maisemat on kuin kuusta. Kaikkialla on hiljaista ja ympärillä ei ole liikettä, on vain paljon jäätyneitä puita... mutta sitä on kyllä vaikea yrittää pukea sanoiksi."

Lue, kuinka lumilautailija Keski-Euroopasta koki Pyhän kaamoksen.

Saapuminen pyhälle

Pyhä sijaitsee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohteet tunturista.

 • Lentäen alk. 99 €

  Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

  Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

  - Finnair
  - Norwegian

  Sulje
 • Junalla alk. 49 €

  Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

  Katso aikataulut ja varaa liput.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

  Sulje
 • Autolla

  Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

  Sulje