Pyhän hiihtolomat vko 8-10

Pyhän hiihtolomilla lasketaan, hiihdetään ja nautitaan kirpeästä pakkassäästä. Valitse hiihtoloman oppiaineeksi vapaalasku, kisailut tai huvittelut ja löydä tekemisen ilo tunturista. Pyhätunturista löytyy jännittävää tekemistä ja uutta opittavaa jokaiselle hiihtoloman päivälle.

Siirry talven 2022 hiihtolomaviikkojen sivulle

Hiihtolomalla reppuun pakataan seikkailumieltä ja tunturifiilistä

Pyhä on sopivan pieni tunturikeskus Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa, joten oikean seikkailufiiliksen tavoittaa rinteillä ja niiden ulkopuolella hiihtolomallakin ilman pitkiä jonoja ja suurta väenpaljoutta.

Hiihtolomilla jokainen päivä on laskupäivä. Pyhällä rinteet ovat auki joka päivä iltamäessä kurvaillaan perjantaisin iltayhdeksään saakka. Rinneseikkailujen ohjelmasta löytyy jokaisena hiihtolomapäivänä vapaalaskuohjelmaa tai muuta mukavaa tekemistä koko perheelle. Rinneseikkailujen viikko-ohjelma hiihtolomilla alkaa jo viikon 7 lopussa ja jatkuu koko hiihtolomien ajan.

Pyhän tapahtumakalenteri

Feel the Peak – Koe Pyhän huippu jalankulkijana

6-hengen kuomullinen istumahissi PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi jalankulkijat nopeasti ylös tunturiin ja Feel the Peak -elämyksen alkupisteelle. Hyppää maisemahissin kyytiin huipulle, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. Huipulla voit pitää tauon Ravintola Tsokan vohveleiden äärellä tai Tunturinvartijan maisematuvan lämmössä omien eväiden kera. Feel the Peak -reitin varrelle voit myös varata erilaisia ohjattuja talviaktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä, fatbike-pyöräilyä tai jääkiipeilyä.

Tutustu

Osta hissiliput verkkokaupasta

Osta hissiliput

Hiihtolomien tapahtumat Pyhällä

Hiihtolomilla Pyhän rinnealueella nautitaan tunturimaisemista ja monipuolisista tapahtumista. Tervetuloa tunturiin!

Hiihtolomien tapahtumat Pyhällä

Saapuminen pyhälle

Pyhä sijaitsee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohteet tunturista.

 • Lentäen alk. 99 €

  Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

  Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

  - Finnair
  - Norwegian

  Sulje
 • Junalla alk. 49 €

  Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

  Katso aikataulut ja varaa liput.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

  Sulje
 • Autolla

  Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

  Sulje