Lisää Pyhäpäiviä alkuvuoteen

Pyhän kaamos on hohtavia hankia, vaaleanpunaisia auringonlaskuja, tunturin hiljaisuutta ja tapahtumia ystävien seurassa. Enemmän seikkailua, vähemmän ruuhkia ja alituista kiireen tunnetta. Mitä jos vaihtaisit harmaan arjen valoisaan kaamoslomaan Pyhän seikkailutunturissa?

Varaa Ski-Inn majoitus

Laske itsesi vapaaksi

Päivän valoisista tunneista saa paljon irti, kun suuntaa Pyhän vapaalaskualueille nauttimaan puuterinpehmeistä hangista. Pyhä tarjoaa Suomen parhaat puitteet vapaalaskuun niin kokeneelle kuin ensikertalaisellekin. Pyhätunturin Hiihtokoulun kursseilla lähioffarit tulevat tutuksi ja pääset harjoittelemaan vapaalaskua kokeneiden hiihdonopettajien opastuksella.

Pyhän vapaalasku

Kaamoksessa lasketaan verenpainetta

Kaamos Yoga & Freeride -tapahtumassa keskitytään kehon ja mielen hyvinvointiin joogaamalla, vapaalaskemalla ja nauttimalla yhdessä sydäntalven hidastuneesta sykkeestä. Viikonloppu sisältää runsaan kattauksen erilaisia joogatunteja, jotka keskittyvät kundaliini-, yin-, astanga- ja vinyasajoogaan. Lämpimän joogasalin lisäksi viikonloppuna vietetään aikaa tietenkin myös ulkoilemalla lumisessa tunturissa, avantosaunassa Kairosmajalla.

Kaamos Yoga & Freeride

Kaamoksesta ei selviä heikoin eväin

Mikään seikkailu ei ole täydellinen ilman kunnollista evästaukoa. Pyhän huipulla sijaitseva ravintola Tsokka tarjoilee tunturin parhaimmat vohvelit ja tunturista löytyy koko joukko muita ravintoloita, jotka kattavat pöytään Lapin herkkuja ja parasta polttoainetta pimeään vuodenaikaan.

Katso parhaat ruokareseptit seikkailuille

Tutustu Pyhän ravintoloihin

Huurteiset tunturin rauhassa

Fiiliksestä riippuen löydät Pyhältä sekä tykkypuiden hiljaista läsnäoloa että after skin lämmintä tunnelmaa. Pyhällä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa pääset oikeasti kokemaan Lapin avaruuden ja oman rauhan.

"Valosta tulee hyvä fiilis, se antaa energiaa ja maisemat on kuin kuusta. Kaikkialla on hiljaista ja ympärillä ei ole liikettä, on vain paljon jäätyneitä puita... mutta sitä on kyllä vaikea yrittää pukea sanoiksi."

Lue lisää

Kaamoksen tapahtumat

Pyhän kaamoksen aikaa tunturissa on paljon tekemistä. Tutustu ja nauti!

Kaamoksen tapahtumat

Saapuminen pyhälle

Pyhä sijaitsee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohteet tunturista.

 • Lentäen alk. 99 €

  Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

  Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

  - Finnair
  - Norwegian

  Sulje
 • Junalla alk. 49 €

  Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

  Katso aikataulut ja varaa liput.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

  Sulje
 • Autolla

  Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

  Sulje