Lomaideat Pyhällä

Pyhällä viihtyvät niin perheet kuin kaveriporukatkin ja tekemistä löytyy jokaiselle lomapäivälle. Tutustu Pyhän lomaideoihin!

Varaa majoitus

Pyhätunturissa löytyy lumivarmaa tekemistä jokaikiselle! Rinnealueet palvelevat marraskuusta toukokuulle ja alueelta löytyy yhteensä 150 kilometriä kauniita tuntureilla mutkittelevia maastohiihtoreittejä. Myös tapahtumakalenterista löytyy ohjelmaa ympäri vuoden!

Vietä joulupyhät tunturissa

Pyhätunturissa löytyy lumivarmaa tekemistä jokaikiselle! Rinnealueet palvelevat marraskuusta toukokuulle ja alueelta löytyy yhteensä 150 kilometriä kauniita tuntureilla mutkittelevia maastohiihtoreittejä. Myös tapahtumakalenterista löytyy ohjelmaa ympäri vuoden!

Tutustu

Kaamos

Pyhän kaamos on hohtavia hankia, vaaleanpunaisia auringonlaskuja, tunturin hiljaisuutta ja tapahtumia ystävien seurassa. Tervetuloa tunturiin!

Tutustu

Hiihtolomat

Valitse hiihtoloman oppiaineeksi vapaalasku, kisailut tai huvittelut ja löydä tekemisen ilo tunturista. Pyhän seikkailutunturista löytyy jännittävää tekemistä ja uutta opittavaa jokaiselle hiihtoloman päivälle.

Tutustu

Vapaalasku

Pyhä tarjoaa valtakunnan parhaat vapaalaskumahdollisuudet sekä lajin ensikertalaisille että puuterikenttien konkareille. Suomen kauneimmat kurut ja mahtavimmat mäet odottavat vapaalaskijaa Pyhätunturilla!

Tutustu

Perheen kanssa Pyhällä

Pyhä on laskuelämyksiä koko perheelle. Onnistunut perheloma on taattu ja tekemistä löytyy koko perheelle.

Tutustu

Pyhä Free'kend

Suomen monipuolisimmat vapaalaskuviikonloput tapahtuvat Pyhällä. Free'kend-tapahtumissa on tekemistä kaikentasoisille laskijoille: uuden oppimista ja taitojen kehittämistä, hyvässä seurassa laskemista sekä rentoa kisailua. Free'kend-viikonloput sopivat hyvin myös vapaalaskua aloitteleville laskijoille.

Tutustu

Tapahtumat rinteillä

Pyhän rinneseikkailuista löytyy sopivaa, maksutonta tekemistä koko perheelle.

Tutustu

Jalankulkijana huipulle – Feel the peak

6-hengen kuomullinen istumahissi PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi jalankulkijat nopeasti ylös tunturiin ja Feel the Peak -elämyksen alkupisteelle. Hyppää maisemahissin kyytiin huipulle, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. Matka Pyhälle ei ole täydellinen, jos ei ole nähnyt maisemaa tunturin huipulta, aivan kansallispuiston reunalta.

Tutustu

Huttu-Ukon taidereitti

Huttu-Ukon taidereitti on toteutettu yhteistyössä paikallisen taiteilijan Tapio Uusitalon ja Pyhän hiihtokeskuksen kanssa. Reitin teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin. Taideteosten toteutuksessa on huomioitu eri vuodenajat. Talven tullen tykkylumi kuorruttaa teokset valkoiseen hohtoon, kunnes kevätaurinko sulattaa lumet ja paljastaa teokset jälleen katsojilleen.

Tutustu

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat

Saapuminen pyhälle

Pyhä sijaitsee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohteet tunturista.

 • Lentäen alk. 99 €

  Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

  Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

  - Finnair
  - Norwegian

  Sulje
 • Junalla alk. 49 €

  Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

  Katso aikataulut ja varaa liput.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

  Sulje
 • Autolla

  Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

  Sulje