Seikkailuja sen seitsemää sorttia

Pyhän seikkailutunturista löytyy jännittävää tekemistä ja uutta opittavaa koko pääsiäiseksi. 

Varaa majoitus

Pääsiäislomalla reppuun pakataan seikkailumieltä ja tunturifiilistä

Pyhä on sopivan pieni tunturikeskus Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa, joten oikean seikkailufiiliksen tavoittaa rinteillä ja niiden ulkopuolella hiihtolomallakin ilman pitkiä jonoja ja suurta väenpaljoutta.  

Pääsiäisen aikaan Pyhän rinteiltä löytyy jokaisena päivänä mukavaa tekemistä koko perheelle. Tutustu pääsiäisen ohjelmistoon alla ja katso myös, mitä kaikkea voit tunturin rinteillä tehdä ja nähdä omatoimisesti.

Pyhän Rinneseikkailut tarjoaa

K-Market_2017_logo.png?mtime=20171115083

Katso pääsiäisen päiväkohtaiset tapahtumat 

Siirry tapahtumasivulle


Torstai 18.4

Pieps-piipparitreenit koko perheelle klo 13

Lumivyörylähetin eli piippari on sondin ja lapion ohella vapaalaskijan tärkeimpiä välineitä takamaastossa, eikä piipparin käyttöä voi ikinä harjoitella liikaa. Pieps-piipparikentällä lähettimen käyttöä pääsee treenaamaan ohjatusti Pyhätunturin Hiihtokoulun johdolla. Jos omistaa oman piipparin, kannattaa se ehdottomasti ottaa mukaan harjoituksiin. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle.


Perjantai 19.4

Suuri suklaamunajahti huipulla kello 12

Pääsiäisen jännittävimmät hetket koetaan suuressa suklaamunajahdissa. Saavu hyvissä ajoin tunturin huipulle Esxpress-hissin yläasemalle ja seuraa Pyhätunturin Hiihtokoulun sinitakkisia opettajia etsintäpaikalle.
Tunturin huipulle pääsee hissillä myös jalankulkijat. Meno-paluulippuja myy Alavuokraamo Eturinteiden juurella.

Pulkkamäki perherinteessä 18:15

Perheseikkailu-alueen rinne 13 muuntautuu täydelliseksi pulkkamäeksi pitkäperjantain iltana, kun hiihtohissi suljetaan. Pulkkamäessä viihtyvät niin perheen pienimmät kuin isommatkin laskijat. Haasta perheenjäsen tai uusi kaveri vaikkapa nopeuslaskukilpailuun! Laskujen välissä voi piipahtaa kaakaolla rinteen vieressä sijaitsevassa Huttuhipussa. Ota oma pulkka mukaan tai vuokraa se paikan päältä hintaan 3 €. Tapaamispaikka: Perherinteet klo 18.15.  

Lauantai 20.4

Suuri suklaamunajahti huipulla kello 12

Pääsiäisen jännittävimmät hetket koetaan suuressa suklaamunajahdissa. Saavu hyvissä ajoin Eturinteiden alaosassa sijaitsevaan Huttumaahan. Pyhätunturin Hiihtokoulun sinitakkiset opettajat kertovat paikan päällä suklaamunajahdin säännöt.

Seuraa johtajaa kello 13

Porukalla laskeminen on aina hauskempaa. Hiihtokoulun ope näyttää mallia ja ryhmä seuraa perässä.
Osallistua voi lumilaudalla tai laskettelusuksilla. Ohjelma sopii vähintään kouluikäisille laskijoille.
Tapaamispaikka: Perheseikkailu-alueen uuden Huttuhissin (sompahissi) ala-asema.


Sunnuntai 21.4

Suuri suklaamunajahti tunturin huipulla kello 12

Pääsiäisen jännittävimmät hetket koetaan suuressa suklaamunajahdissa. Saavu hyvissä ajoin tunturin huipulle Esxpress-hissin yläasemalle ja seuraa Pyhätunturin Hiihtokoulun sinitakkisia opettajia etsintäpaikalle.
Tunturin huipulle pääsee hissillä myös jalankulkijat. Meno-paluulippuja myy Alavuokraamo Eturinteiden juurella.

Kurkistus hiihtokeskuksen kulisseihin kello 13

Hiihtokeskusta pyörittää iso, iloinen joukko eri alojen osaajia. Hiihtokoulun opettajan ohjaamana pääsee moikkaamaan tunturin työntekijöitä ja kurkistamaan mielenkiintoisiin paikkoihin, kun seurue vierailee huoltohallilla katsomassa rinnekonetta ja tutustuu hissiohjaamoon. Tule mukaan sisarusten tai ystävien kanssa tai tutustumaan uusiin laskukavereihin.
Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu vähintään kouluikäisille. Eri paikkoihin liikutaan laskettelemalla, joten välineet ja hissilippu tarvitaan. 
Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Maanantai 22.4

Seikkailutaitojen opettelua kello 13

Seikkailut ovat hauskempia, kun niihin valmistautuu hyvin etukäteen. Hiihtokoulun opettajan johdolla muun muassa harjoitellaan kompassin ja maastokartan lukemista, opetellaan köysitaitoja ja pohditaan, miten toimia oikein ensiaputilanteessa.

Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu kaikenikäisille seikkailijoille.  Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Tunturin kokoinen pakohuoneseikkailu The Crystal Quest

Escape Pyhä -tapahtuma tekee jälleen Pyhän hiihtokeskuksesta huhtikuun ajaksi ajaksi ison pakohuoneen, missä arvoitukset kuljettavat laskijaa pitkin tunturia.

Siirry tapahtumasivulle

Omatoimisen seikkailijan tärpit rinteeseen

Pyhällä jokaisen mäen ja nurkan takana odottaa seikkailu, ja tunturi tarjoaa paljon tekemistä ja ohjelmaa, jotka voi toteuttaa päivästä riippumatta. Jos mieleistä ohjattua tekemistä ei löydy juuri sopivalle päivälle, löytyy laskupäivään paljon seikkailuja, joihin uppoutua omassa tahdissa. 

Tutustu seikkailutunturiin

Hissiliput edullisemmin ennakkoon

Kahden vanhemman ostaessa 4–14 päivän hissiliput, saat samoille päiville ostetuista lasten (6–11 v) ja nuorten (12–17 v) lipuista -30 % lisäalennuksen. Lisäksi saat kaikki hissilippumme Nettikaupasta 5% edullisemmin, kun ostat lipun edellisenä päivänä klo 24 mennessä. Kaikki Pyhän päiväliput käyvät myös Rukalla, joten voit hyvin piipahtaa hiihtolomalla tutustumassa myös Rukan rinteisiin. 
Osta hissiliput

Talvipäivä tunturissa vaatii hyvät eväät

Talviseen seikkailupäivään kuuluu reilut retkiruuat ja kunnon evästauko. K-Ruoka vinkkaa parhaat reseptit lämpimiin juomiin, eväsleipiin, termarikeittoihin sekä nuotioruokiin.

Katso reseptit