Pyhätunturin seikkailupääsiäinen

Pääsiäisenä seikkaillaan Pyhän tunturimaisemissa. Katso alta päiväkohtaiset seikkailuaktiviteetit, rinnealueen seikkailutärpit ja muut hauskat ohjelmanumerot niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Seikkailuaktiviteetit aikuisille

Lauantai 15.4.2017: Pulkkamäki tunturin huipulla klo 12-14
Pulkkamäki hienoimmilla maisemilla löytyy tunturin huipulta, vanhan tuolihissin luota. Pulkkamäessä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Laskujen välissä voi piipahtaa herkullisella vohvelilla huipulla sijaitsevassa Tsokassa. Pulkan saa lainattua paikan päältä. Omaa pulkkaa ei saa viedä Express-hissillä ylös turvallisuussyistä. Pulkkamäkeen voi lähteä meno-paluulipulla, jota myyvät Piste-vuokraamo, Hotellitasanteen vuokraamo ja Hotelli Pyhätunturin vastaanotto. Pulkkamäellä on säävaraus. Tapaamispaikka: tunturin huipulla, vanhan tuolihissin lähellä.

Sunnuntai 16.4.2017: Huippusähly klo 14-15.30
Huippusähly on koko perheen leikkimielinen lumisählyturnaus tunturin huipulla. Pelit pelataan kolmihenkisillä joukkueilla. Osallistuminen peliin on maksutonta – hissilipun kuitenkin tarvitsee. Tunturin huipulle voi lähteä myös jalan joko pelaamaan tai kannustamaan suosikkijoukkuettaan ja ihastelemaan upeita maisemia. Ohjelma on maksuton - hissilipun kuitenkin tarvitsee: Jalankulkijan meno-paluulipun Express-hissiin saa hankittua Piste-lipunmyynnistä, joka sijaitsee eturinteiden juurella. Lippuja myy myös Ylätasanteen vuokraamo ja Hotelli Pyhätunturin vastaanotto. Ilmoittautuminen: Express-hissin yläaseman lähettyvillä turnauksen alkaessa. Huippusählyllä on säävaraus: tuulisella kelillä pelit järjestetään Calle-talon edessä.

Maanantai 17.4.2017: PIEPS-piipparitreenit klo 15-16
Lumivyörylähetin eli piippari on sondin ja lapion ohella vapaalaskijan tärkeimpiä välineitä takamaastossa, eikä piipparin käyttöä voi ikinä harjoitella liikaa. Tajukankaan Pieps-kentällä pääsee treenaamaan piipparin käyttöä ohjatusti Pyhän Hiihtokoulun johdolla. Jos omistaa oman piipparin, kannattaa se ottaa mukaan harjoituksiin. Ohjelma on maksuton. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki. 


Rinnealueen seikkailutärpit: 

Polar Madness
Erityisesti lumilautailijoiden ja freeski-laskijoiden suosikkialue Polar Madness kätkee sisälleen kiinteän banked slalom -radan rinteen vasemmassa reunassa, temppualueen ja alahyppyrin kornereineen. Katso sijainti.

Perherinteet ja Fun Park
Perherinteissä on hyvä aloittaa laskuharrastus, sillä rinteet ovat sopivan loivia, leveitä ja suojaisia ensimmäisten kurvien kokeiluun. Perherinteiltä löytyy myös nuoremmille suunnattu Pyhä Fun Park, jossa hyppyrit ja reilit on rakennettu kaikentasoisen laskijan hauskanpitoon. Perherinteiltä läydät myös Pyhän poroaitauksen. Katso sijainti.

Huttuseikkailureitti
Nuoremmat laskijat suuntaavaat Pohjoisrinteiden sinisen rinteen (rinne nro 6) puolivälissä Huttuseikkailuun, jossa voi nähdä Huttu-Ukon perheineen seikkailemassa Pyhä-Luoston kansallispuiston rajalla. Reitin varrelta löytyy myös Huttulaavu, joka on oiva paikka evästauolle. Katso sijainti.


Lasten seikkailut

Lauantai-sunnuntai 15.-16.4.2017: Suuri suklaamunajahti klo 13-13.30
Tänä vuonna seikkailutunturin pääsiäismunia pääsee etsimään kolmena päivänä. Kunkin päivän etsintäpaikka paljastetaan Pyhän uudessa mobiilipelissä klo 11. Valmistaudu pääsiäisen odotetuimpaan seikkailuun rekisteröitymällä Pyhän uuteen mobiilipeliin osoitteessa pyha.fi/seikkailupelit.

Lauantai 15.4.2017: Pulkkamäki klo 12-14
Pulkkamäki hienoimmilla maisemilla löytyy tunturin huipulta, vanhan tuolihissin luota. Pulkkamäessä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Laskujen välissä voi piipahtaa herkullisella vohvelilla huipulla sijaitsevassa Tsokassa. Pulkan voi lainata paikan päältä. Omaa pulkkaa ei saa viedä Express-hissillä ylös turvallisuussyistä. Pulkkamäkeen voi lähteä meno-paluulipulla, jota myyvät Piste-vuokraamo, Hotellitasanteen vuokraamo ja Hotelli Pyhätunturin vastaanotto. Pulkkamäellä on säävaraus.

Lauantai 15.4.2017: Pokémon-rinneseikkailu klo 14-16
Pokémon-rinneseikkailussa etsitään Pokémoneja Pyhän rinteiltä ja vähän rinteiden vierestäkin. Seikkailuoppaana toimii ensiapukoulutettu hiihtokeskusammattilainen ja ahkera Pokémon-pelaaja Jimmy. Jimmyn johdolla pääsee Pokémon-metsästyksen lisäksi kurkistamaan hiihtokeskuksen kulissien taakse, esimerkiksi rinnetampparia tai hissiasemaa. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Ilmoittautua voi täällä. Osallistumiseen tarvitaan: hissilippu ja lasketteluvälineet, ikää vähintään 7 vuotta, taito lasketella Sininen rinne (2) huipulta alas sekä älypuhelin ja laturi. Puhelimen akun tulee olla täysi, mukana voi olla myös lisävirta-akku. Kokoontuminen Hotelli Pyhätunturin pääoven edessä.

Sunnuntai 16.4.2017: Huippusähly klo 14-15.30
Huippusähly on koko perheen leikkimielinen lumisählyturnaus tunturin huipulla. Pelit pelataan kolmihenkisillä joukkueilla. Ohjelma on maksuton - hissilipun kuitenkin tarvitsee. Tunturin huipulle voi lähteä myös jalan joko pelaamaan tai kannustamaan suosikkijoukkuettaan ja ihastelemaan upeita maisemia. Meno-paluulipun Express-hissiin saa hankittua Piste-lipunmyynnistä, joka sijaitsee eturinteiden juurella. Lippuja myy myös Ylätasanteen vuokraamo ja Hotelli Pyhätunturin vastaanotto. Huippusählyllä on säävaraus: tuulisella kelillä pelit järjestetään Calle-talon edessä. Ilmoittautuminen Express-hissin yläaseman lähettyvillä turnauksen alkaessa klo 14.

Maanantai 17.4.2017: Huttueläinten paikannuspeli klo 14-15
Talviaikaan tunturissa asuvat eläimet joko nukkuvat talviuntaan tai ovat suojassa lumivaipan alla. Kouluikäisille tarkoitetussa pelissä paikannetaan huttueläimiä Pieps-lumivyörylähettimien avulla. Kun eläimet on paikannettu, annetaan niiden nukkua rauhassa. Paikannuspeli kestää noin tunnin. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Tutustu myös:

PIEPS-piipparikenttä
PIEPS -piipparikentän löydät Tajukankaalta Pyhän rinteiden kupeesta. Kentällä harjoittelet piipparin käyttöä etsiessäsi Huttueläimiä lumen alta. Pyhän ylävuokraamosta voit vuokrata piipparin mikäli olet varusteita vailla. Tarkemmat ohjeet kentän käyttöön saat Pyhätunturin Hiihtokoulusta

Hiihtokoulun vapaalaskukurssit
Hiihtokoulun kanssa tutustut turvallisesti vapaalaskun maailmaan: ensimmäisiin offarikäännöksiin, randovälineisiin ja Pyhätunturin upeisiin takamaastoihin. Myös lapsille ja nuorille suunnatut Rinneseikkailut ovat varattavissa Pyhätunturin Hiihtokoulusta. Lue lisää.

Wernerikurssit
Hiihtokoulun hauskat Wernerikurssit pyörivät Pyhällä pääsiäisen aikana. Näillä kursseilla lapset pääsevät porukalla opettelemaan laskettelua ja lumilautailua Pyhän eritasoisilla rinnealueilla ja erikoissuorituspaikoilla. Varaa kurssi.

Selvitä Pyhän salarastit
Pyhän uudessa mobiilipelissä (beta-versio) selvitetään salarasteja ja pelataan pelejä, joissa ratkotaan muun muassa Naavan arvoituksia, etsitään kadonneita ystäviä ja testataan Pyhä-osaamista erilaisissa visoissa. Pelistä löytyy myös vinkkejä Pyhän huippumaisemien valokuvaamiseen. Valmistaudu pääsiäisen uutuusseikkailuihin rekisteröitymällä ennakkoon osoitteessa pyha.fi/seikkailupelit


Katso kaikki pääsiäisen ohjelmat täältä:

Pyhän tunturipääsiäinen

Tutustu seikkailutunturiin

Lataa kartta PDF-muodossa