Pyhä on laskuelämyksiä koko perheelle

Kauden 2019 - 2020 rinneuudistusten myötä Pyhätunturi palvelee laskevia perheitä entistäkin paremmin.

Varaa majoitus rinteiden vierestä

Vuoden hiihtokeskukseksi keväällä 2017 valittu Pyhä jatkaa rinne-elämysten kehittämistä palvelemaan kasvavia ja monipuolistuvia asiakasryhmiä. Talvikaudella 2018–2019 uudistunut Perherinteiden alue jatkaa kehittymistään, palvellen entistäkin paremmin perheen pienimpiä laskettelijoita.

Rinneuutuudet

Perheseikkailu-rinteen uutuus kaudelle 2019-2020 on uusi taukotupa, jonka läheisyyteen siirtyy napakelkka sekä aukeaa uusi pulkkamäki. Alue soveltuu hienosti perheen yhteisille eväshetkille laskupäivän lomassa.

Uudet Huttu-hissi sekä sompahissi

Uusi Huttu-hissi avattiin talvikaudelle 2018-2019 legendaarisen Huttu-Ukko rinteen alaosaan. Huttu-hissi nostaa alueen hissikapasiteettia huomattavasti ja näin ollen hissijonoissa vietettävä aikaa tulee erityisesti hiihtolomaviikkoina lyhenemään. Uusi sompahissi myös laajentaa Perherinteitä kohti Pyhä-Luoston kansallispuistoa ja samalla alueella oleviin metsäsaarekkeisiin on tehty elämyksellisiä seikkailuelementtejä monipuolistamaan erityisesti perheen pienempien laskupäivää.

Perhelipulla rinteeseen

Kahden vanhemman ostaessa 4-14 päivän hissiliput, annamme samoista lasten (6–11 v) ja nuorten (12–17 v) lipuista -30 % lisäalennuksen!

Osta verkkokaupasta

Metsälaskua Pyhällä

Alueen metsälasku- ja muilla erikoisalueilla on myös helppo ottaa ensiaskeleet vapaalaskun maailmaan. Myös Pyhätunturin hiihtokoulun aloittelijoiden vapaalaskukurssit suuntautuvat lähtökohtaisesti Perheseikkailun alueelle, laskijoiden taitotason mukaan. Perheseikkailussa otettujen ensiliukujen jälkeen vapaalaskukursseja voi jatkaa Pyhän hissioffareilla ja muilla vapaalaskualueilla, lue lisää vapaalaskusta Pyhällä >

Perheen pienimpien oma laskualue on Huttumaa

Perheseikkailu-rinnealueen lisäksi Pyhän rinteet tarjoavat laskettavaa aivan ensimmäisiä kurveja harjoitteleville lumilautailijoille ja suksilaskijoille. PyhäExpress-tuolihissin ala-asemalla sijaitseva Huttumaa tarjoaa ilmaisen mattohissin sekä profiililtaan loivan harjoittelumäen, jossa laskuharrastuksen voi aloittaa helposti ja turvallisesti.

Tutustu Pyhätunturin hiihtokeskukseen

Huttuseikkailurinteessä voi nähdä ja kokea

Pohjoisrinteiden Huttuseikkailu vie mukanaan metsässä mutkittelevalle rinteelle, jonka varrella voi harjoitella metsälaskua, käydä tervehtimässä poroja tai paistamassa vaikka makkaraa rinteen varrella sijaitsevalla katetulla nuotiopaikalla.


Parkkilaskeminen

Monen lapsen ja nuoren suosikkirinteitä eli snowparkeja löytyy Pyhältä kaksin kappalein. Polar Madness -rinteestä löytyy isommat hyppyrit, kornerit ja kaaret. Hieman crossiratavaikutteinen parkki kaarineen ja aaltoineen päästää luovuuden valloilleen.


Perheseikkailurinteessä sijaitsee hieman pienempi ja helpompi parkki, joka soveltuu myös aloittelijoille. Rinteessä on erilaisia reilejä, pressejä ja putkia sekä pienempää kaarta ja hyppyriä. Täällä ensikosketus parkkilaskemiseen on helppo ottaa. Nopea Huttu-hissi takaa monet toistokerrat parkin läpi.

Piristä mäkipäivää rinneseikkailulla

Tunturista löydät paljon maksuttomia rinnetapahtumia, joista osa järjestetään lähes viikottain ja osa keskittyy lomasesongeille, kuten hiihtolomiin ja pääsiäiseen. Hiihtokoululta saat yksilöllistä opetusta sekä seikkailuopastusta viikon jokaisena päivänä.

Tutustu rinneseikkailuihin