Pyhä on laskuelämyksiä koko perheelle

Varaa majoitus

Pyhä tarjoaa lumihuveja koko perheelle. Pyhän rinnealueelta löytyy koko perheen suosikit Perheseikkailu, Lasten Huttumaa kahdella taikamatolla perheen pienimmille sekä Huttuseikkailu tunturin toisella puolella. Perheseikkailu-rinteen alueella sijaitsee myös uusi taukotupa, missä on hyvä pitää pieni paussi laskemisesta ja nauttia omista eväistä. Tutustu rinnekarttaan>

Perheseikkailu

Talvikauden 2018–2019 kehityksen kärkenä oli Perherinteiden alue, joka on kasvanut kokoa uusien rinteiden, metsälaskualueiden ja Huttu-hissin myötä Perheseikkailuksi. Kaudelle 2019-2020 alueelle avattiin muun muassa uusi pulkkamäki sekä Huttu-hissin läheisyydessä sijaitseva maisemaikkunoilla varustettu Huttutupa, jossa kelpaa viettää laskupäivän evästaukoa yhdessä koko perheen voimin.

Tutustu

Perheen pienimpien oma laskualue on Huttumaa

Perheseikkailu-rinnealueen lisäksi Pyhän rinteet tarjoavat laskettavaa aivan ensimmäisiä kurveja harjoitteleville lumilautailijoille ja suksilaskijoille. PyhäExpress-tuolihissin ala-asemalla sijaitseva Huttumaa tarjoaa ilmaisen mattohissin sekä profiililtaan loivan harjoittelumäen, jossa laskuharrastuksen voi aloittaa helposti ja turvallisesti.

Huttuseikkailurinteessä voi nähdä ja kokea

Pohjoisrinteiden Huttuseikkailu vie mukanaan metsässä mutkittelevalle rinteelle, jonka varrella voi harjoitella metsälaskua, käydä tervehtimässä poroja tai paistamassa vaikka makkaraa rinteen varrella sijaitsevalla katetulla nuotiopaikalla.

Parkkilaskeminen

Monen lapsen ja nuoren suosikkirinteitä eli snowparkeja löytyy Pyhältä kaksin kappalein. Polar Madness -rinteestä löytyy isommat hyppyrit, kornerit ja kaaret. Hieman crossiratavaikutteinen parkki kaarineen ja aaltoineen päästää luovuuden valloilleen. Perheseikkailurinteessä sijaitsee hieman pienempi ja helpompi parkki, joka soveltuu myös aloittelijoille. Rinteessä on erilaisia reilejä, pressejä ja putkia sekä pienempää kaarta ja hyppyriä. Täällä ensikosketus parkkilaskemiseen on helppo ottaa. Nopea Huttu-hissi takaa monet toistokerrat parkin läpi.

Huttu-tupa

Perheseikkailu-rinteen läheisyydessä sijaitsee uusi taukotupa. Uuden tuvan lisäksi samalle alueelle on avattu uusi pulkkamäki ja suuressa suosiossa ollut napakelkka siirtyi tuvan läheisyyteen. Alue soveltuu hienosti perheen yhteisille eväshetkille laskupäivän lomassa.

Uudet Huttu-hissi sekä sompahissi

Uusi Huttu-hissi avattiin talvikaudelle 2018-2019 legendaarisen Huttu-Ukko rinteen alaosaan. Huttu-hissin myötä alueen hissikapasiteetti on noussut huomattavasti. Uusi sompahissi myös laajentaa Perherinteitä kohti Pyhä-Luoston kansallispuistoa ja samalla alueella oleviin metsäsaarekkeisiin on tehty elämyksellisiä seikkailuelementtejä monipuolistamaan erityisesti perheen pienempien laskupäivää.

Metsälaskua Pyhällä

Alueen metsälasku- ja muilla erikoisalueilla on myös helppo ottaa ensiaskeleet vapaalaskun maailmaan. Myös Pyhätunturin hiihtokoulun aloittelijoiden vapaalaskukurssit suuntautuvat lähtökohtaisesti Perheseikkailun alueelle, laskijoiden taitotason mukaan. Perheseikkailussa otettujen ensiliukujen jälkeen vapaalaskukursseja voi jatkaa Pyhän hissioffareilla ja muilla vapaalaskualueilla, lue lisää vapaalaskusta Pyhällä >

Piristä mäkipäivää rinneseikkailulla

Tunturista löydät paljon maksuttomia rinnetapahtumia, joista osa järjestetään lähes viikottain ja osa keskittyy lomasesongeille, kuten hiihtolomiin ja pääsiäiseen. Hiihtokoululta saat yksilöllistä opetusta sekä seikkailuopastusta viikon jokaisena päivänä.

Tutustu rinneseikkailuihin

Majoitu uusissa Pyhälinnoissa Perheseikkailu-alueen vieressä

Pyhän tapahtumat perheille

Pyhän tapahtumat perheille