Pyhä on laskuelämyksiä koko perheelle

Varaa majoitus

Pyhä tarjoaa lumihuveja koko perheelle. Pyhän rinnealueelta löytyy koko perheen suosikit Perheseikkailu, Lasten Huttumaa kahdella taikamatolla perheen pienimmille sekä Huttuseikkailu tunturin toisella puolella. Perheseikkailu-rinteen alueella sijaitsee myös uusi taukotupa, missä on hyvä pitää pieni paussi laskemisesta ja nauttia omista eväistä. Tutustu rinnekarttaan>

Perheseikkailu

Pyhällä viime vuosien kehityksen kohteena on ollut Perherinteiden alue, joka on kasvanut kokoa uusien rinteiden, metsälaskualueiden ja Huttu-hissin myötä Perheseikkailuksi. Alueella sijaitsee muun muassa uusi pulkkamäki sekä Huttu-hissin läheisyydessä sijaitseva maisemaikkunoilla varustettu Huttutupa, jossa kelpaa viettää laskupäivän evästaukoa yhdessä koko perheen voimin.

Tutustu

Perheen pienimpien oma laskualue on Huttumaa

Perheseikkailu-rinnealueen lisäksi Pyhän rinteet tarjoavat laskettavaa aivan ensimmäisiä kurveja harjoitteleville lumilautailijoille ja suksilaskijoille. PyhäExpress-tuolihissin ala-asemalla sijaitseva Huttumaa tarjoaa ilmaisen mattohissin sekä profiililtaan loivan harjoittelumäen, jossa laskuharrastuksen voi aloittaa helposti ja turvallisesti.

Huttuseikkailurinteessä voi nähdä ja kokea

Pohjoisrinteiden Huttuseikkailu vie mukanaan metsässä mutkittelevalle rinteelle, jonka varrella voi harjoitella metsälaskua, käydä tervehtimässä poroja tai paistamassa vaikka makkaraa rinteen varrella sijaitsevalla katetulla nuotiopaikalla.

Parkkilaskeminen

Monen lapsen ja nuoren suosikkirinteitä eli snowparkeja löytyy Pyhältä kaksin kappalein. Polar Madness -rinteestä löytyy isommat hyppyrit, kornerit ja kaaret. Hieman crossiratavaikutteinen parkki kaarineen ja aaltoineen päästää luovuuden valloilleen. Perheseikkailurinteessä sijaitsee hieman pienempi ja helpompi parkki, joka soveltuu myös aloittelijoille. Rinteessä on erilaisia reilejä, pressejä ja putkia sekä pienempää kaarta ja hyppyriä. Täällä ensikosketus parkkilaskemiseen on helppo ottaa. Nopea Huttu-hissi takaa monet toistokerrat parkin läpi.

Metsälaskua Pyhällä

Alueen metsälasku- ja muilla erikoisalueilla on myös helppo ottaa ensiaskeleet vapaalaskun maailmaan. Myös Pyhätunturin hiihtokoulun aloittelijoiden vapaalaskukurssit suuntautuvat lähtökohtaisesti Perheseikkailun alueelle, laskijoiden taitotason mukaan. Perheseikkailussa otettujen ensiliukujen jälkeen vapaalaskukursseja voi jatkaa Pyhän hissioffareilla ja muilla vapaalaskualueilla.

Lue lisää vapaalaskusta Pyhällä >

Piristä mäkipäivää rinneseikkailulla

Tunturista löydät paljon maksuttomia rinnetapahtumia, joista osa järjestetään lähes viikottain ja osa keskittyy lomasesongeille, kuten hiihtolomiin ja pääsiäiseen. Hiihtokoululta saat yksilöllistä opetusta sekä seikkailuopastusta viikon jokaisena päivänä. Pyhän rinneseikkailut löydät tapahtumakalenterista.

Majoitu uusissa Pyhälinnoissa Perheseikkailu-alueen vieressä

Pyhän tapahtumat perheille

Pyhän tapahtumat perheille