Rinneseikkailut

Piristä mäkipäivääsi monipuolisilla rinneseikkailuilla

Päiväkohtaiset tiedot tapahtumakalenterissa

Maanantai

Vapaalaskua hiihtokeskuksen hissioffareilla klo 13.

Taso: helppo, sopii aloittelijoille.

Merkittyjen rinteiden vierestä löytyy usein ne hauskimmat laskupaikat ja pehmeimmät puuterilumet. Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla: seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin laskijalle. Hiihtokoulun opastamana pääsee tutustumaan hiihtokeskuksen hisseiltä saavutettaviin offareihin turvallisesti. Kierroksen aikana ei mennä lumivyörymaastoon, joten lumiturvallisuusvälineitä ei tarvitse. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki. Ilmoittaudu mukaan: hiihtokoulu@pyha.fi. Retken hinta 10 € voimassaolevalla hissilipulla.

Tutustu Pyhän vapaalaskualueisiin

Tiistai

Vapaalasku tutuksi klo 15

Pyhän lähioffareilta ja takamaastoista löytyy paljon laskettava niin aloittelijoille kuin kokeneillekin vapaalaskijoille. Mutta mitä se vapaalasku oikein on ja miten rinteiden ulkopuolella laskemiseen tulee valmistautua? Aiheeseen ja välineisiin pääsee kurkistamaan hiihtokoulun opastamana. Ohjelmassa ei ole tarkoitus lähteä laskemaan, vaan tutustua aiheeseen tutkien ja jutellen. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Tunturiarvoituspeli


Mystinen Pyhätunturi kätkee sisäänsä loputtomasti ikiaikaisia salaisuuksia ja arvoituksia. Tunturiarvoituspeli pyörittää pelaajia ympäri hiihtokeskusta arvoituksen perässä. Onnistutko löytämään kaikki
vihjeet ja ratkaisemaan arvoituksen? Ensimmäinen vihje on Pyhätunturin Hiihtokoulun ilmoitustaululla. Vihjeet ohjaavat pelaajat aina seuraavaan paikkaan. Muista rastipaikalla kurkata aina vihjeen toisellekin puolelle.

Otsalamppurando klo 18

Leppoisalla randolla pääsee testaamaan Moonlightin otsalamppuja ja viettämään iltaa hyvässä seurassa. Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Mukaan mahtuu 10
osallistujaa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Hiihtolomaviikko 8

Hiihtolomaviikko 9

Hiihtolomaviikko 10

Keskiviikko

Retki Huttuseikkailureitin poroaitaukselle klo 15

Tiedätkö, mitä porot syövät tai kuinka vanhaksi ne elävät? Lähde mukaan retkelle tervehtimään ja syöttämään poroja, jotka asustavat Pohjoisrinteiden puolella, Huttuseikkailureitin varrella. Osallistuakseen retkelle tarvitsee hissilipun, lasketteluvälineet sekä taitoa lasketella kapea, mutkitteleva Huttuseikkailureitti ylhäältä alas. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Torstai

Tunturiarvoituspeli

Mystinen Pyhätunturi kätkee sisäänsä loputtomasti ikiaikaisia salaisuuksia ja arvoituksia. Tunturiarvoituspeli pyörittää pelaajia ympäri hiihtokeskusta arvoituksen perässä. Onnistutko löytämään kaikki vihjeet ja ratkaisemaan arvoituksen? Ensimmäinen vihje on Pyhätunturin Hiihtokoulun ilmoitustaululla. Vihjeet ohjaavat pelaajat aina seuraavaan paikkaan. Muista rastipaikalla kurkata aina vihjeen toisellekin puolelle.

Perjantai

Kurkistus hiihtokeskuksen kulisseihin klo 13

Hiihtokeskusta pyörittää iso, iloinen joukko eri alojen osaajia. Hiihtokoulun opettajan ohjaamana pääsee moikkaamaan tunturin työntekijöitä ja kurkistamaan mielenkiintoisiin paikkoihin, kun seurue vierailee huoltohallilla katsomassa rinnekonetta ja tutustuu hissiohjaamoon. Tule mukaan sisarusten tai ystävien kanssa tai tutustumaan uusiin laskukavereihin. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu vähintään kouluikäisille. Eri paikkoihin liikutaan laskettelemalla, joten välineet ja hissilippu tarvitaan. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Lauantai

Seuraa johtajaa klo 13

Laskeminen on aina hauskempaa kivassa porukassa! Seuraa hiihtokoulun opettajaa ja tee perässä. Kokoontuminen Huttuhissin ala-asemalla, Perheseikkailualueella. Ohjelma on maksuton ja sopii kaikenikäisille laskijoille. Osallistua voi suksilla tai lumilaudalla.

Pieps-piipparitreenit koko perheelle klo 15


Lumivyörylähetin eli piippari on sondin ja lapion ohella vapaalaskijan tärkeimpiä välineitä takamaastossa, eikä piipparin käyttöä voi ikinä harjoitella liikaa. Pieps-kentällä pääsee treenaamaan piipparin käyttöä ohjatusti Pyhän Hiihtokoulun johdolla. Jos omistaa oman piipparin, kannattaa se ottaa mukaan harjoituksiin. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Sunnuntai

Retki Huttuseikkailureitin poroaitaukselle klo 13

Tiedätkö, mitä porot syövät tai kuinka vanhaksi ne elävät? Lähde mukaan retkelle tervehtimään ja syöttämään poroja, jotka asustavat Pohjoisrinteiden puolella, Huttuseikkailureitin varrella. Osallistuakseen retkelle tarvitsee hissilipun, lasketteluvälineet sekä taitoa lasketella kapea, mutkitteleva Huttuseikkailureitti ylhäältä alas. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huvittelupäivät

Huvittelupäivinä tutustutaan erilaisiin hiihtokeskuksen toimintoihin ja paikkoihin ohjatusti hiihtokoulun kanssa. Huvittelupäiviin kuuluu esimerkiksi retki Huttuseikkailun poroaitaukselle tutustumaan poroihin ja oppimaan poroista erilaisia juttuja hauskalla tavalla.

Huvittelupäivänä on myös mahdollisuus päästä kurkkaamaan hiihtokeskuksen kulisseihin ja tutustumaan isoon, iloiseen joukkoon eri alojen osaajia. Hiihtokoulu opastaa joukkoa muun muassa huoltohallille tutustumaan rinnekoneeseen. Opastetuille kierroksille osallistuminen on maksutonta, mutta liikkuminen tapahtuu laskemalla, joten vaatimuksina ovat välineet ja hissilippu. Kierrokset ovat hauska tapa tutustua uusiin kavereihin ja löytää lasketteluseuraa.

Vapaalaskupäivät

Vapaalaskupäivät pitävät sisällään monenlaista vapaalaskuun liittyvää ohjelmaa. Opastettua vapaalaskua -kierroksella tutustutaan hiihtokoulun opastamana hissioffareihin – vapaalaskualueisiin jotka ovat helposti saavutettavissa hiihtohissillä. Retkelle ilmoittaudutaan mukaan etukäteen sähköpostilla osoitteeseen hiihtokoulu@pyha.fi. Retken hinta 10 €. Mukaan tarvitset hissilipun ja reppuun lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Välinesettejä saatavilla rajoitettu määrä Ylävuokraamosta.

Vapaalasku tutuksi -tunnilla tutustutaan vapaalaskuun ja sen välineisiin hiihtokoulun opastamana. Tunnilla opitaan, kuinka vapaalaskuun rinteiden ulkopuolella tulee valmistautua. Ohjelmassa ei lähdetä laskemaan, vaan tutustutaan aiheeseen yhdessä tutkien ja jutellen. Ohjelma on maksutonta ja sopii kaiken ikäisille.

Pieps-piipparitreeneissä opetellaan lumivyörylähettimen, sondin ja lapion käyttöä. Eturinteillä sijaitsevalla Pieps-kentällä pääsee opettelemaan piipparin käyttöä hiihtokoulun ohjaamana. Mukaan voi ottaa oman piipparin, mikäli sellaisen omistaa, mutta piipparin saa myös lainaan. Ohjelma on maksutonta ja sopii kaiken ikäisille vapaalaskusta kiinnostuneille.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat