Rinneseikkailut

Piristä mäkipäivääsi monipuolisilla rinneohjelmilla

Päiväkohtaiset tiedot tapahtumakalenterissa

Pyhän rinneseikkailut tarjoaa:

Huvittelupäivät

Huvittelupäivinä tutustutaan erilaisiin hiihtokeskuksen toimintoihin ja paikkoihin ohjatusti hiihtokoulun kanssa. Huvittelupäiviin kuuluu esimerkiksi retki Huttuseikkailun poroaitaukselle tutustumaan poroihin ja oppimaan poroista erilaisia juttuja hauskalla tavalla.

Huvittelupäivänä on myös mahdollisuus päästä kurkkaamaan hiihtokeskuksen kulisseihin ja tutustumaan isoon, iloiseen joukkoon eri alojen osaajia. Hiihtokoulu opastaa joukkoa muun muassa huoltohallille tutustumaan rinnekoneeseen ja hissiasemalle tarkastelemaan hissin toimintaa. Opastetuille kierroksille osallistuminen on ilmaista, mutta liikkuminen tapahtuu laskemalla joten vaatimuksina ovat välineet ja hissilippu. Kierrokset ovat hauska tapa tutustua uusiin kavereihin ja löytää lasketteluseuraa.

Torstai-iltaisin perherinne muuttuu pitkäksi pulkkamäeksi hiihtohissien suljettua. Pitkä pulkkamäki tarjoaa oivat mahdollisuudet vaikkapa nopeuslaskukilpailuun! Tauolla voi käydä lämmittelemässä rinteen alaosassa makkaranpaistopaikalla tai vaikka rinteen vieressä sijaitsevassa Huttuhipussa. Mukaan tulee ottaa oma pulkka, tai sellaisen voi vuokrata myös paikan päältä kolmen euron hintaan.

Kisailupäivät

Kisailupäivinä otetaan kaverista mittaa! Kisailupäivinä pelataan huippusählyä kolmen hengen joukkueissa upeissa maisemissa Pyhän huipulla. Peliin osallistuminen on maksutonta, mutta huipulle pääsy vaatii hissilipun. Myös laskettelemattomat katsojat pääsevät mukaan kannustamaan jalankulkijan hissilipuilla, lippuja myyvät vuokraamot ja Hotelli Pyhätunturin vastaanotto. Huippusählyllä on kuitenkin säävaraus: huonon kelin sattuessa pelit pelataan Calle-talon edessä.

Kisailla voi myös opastetuilla Pokémon Go -kierroksilla ympäri tunturia. Pyhän rinteiltä ja rinteiden vierestäkin löytyy hyviä Pokémoneja, joita pääsee jahtaamaan ensapukoulutetun hiihtokeskusammattilaisen ja ahkeran Pokémon-kouluttajan Jimmyn kanssa. Jimmyn kanssa pääsee myös Pokémon-jahdin ohessa kurkistamaan hiihtokeskuksen kulissien taakse. Osallistuminen vaatii hissilipun ja lasketteluvälineet, ikää vähintään 7-vuotta, siniseen rinteeseen sopivat laskettelutaidot ja älypuhelin sekä laturi.

Perherinteen yläosassa pääsee mittelemään tunturin parhaan pujottelijan tittelistä, osallistua voi niin suksilla kuin lumilaudallakin.

Vapaalaskupäivät

Vapaalaskupäivät pitävät sisällään monenlaista vapaalaskuun liittyvää ohjelmaa. Hissioffarit tutuksi-kierroksella tutustutaan hiihtokoulun opastamana hissioffareihin – vapaalaskualueisiin jotka ovat helposti saavutettavissa hiihtohissillä. Retkelle ilmoittaudutaan mukaan etukäteen sähköpostilla osoitteeseen hiihtokoulu@pyha.fi. Retken hinta 10 € voimassaolevalla hissilipulla. Mukaan tarvitset lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Välinesettejä saatavilla rajoitettu määrä Ylävuokraamosta.

Vapaalasku tutuksi-tunnilla tutustutaan vapaalaskuun ja sen välineisiin hiihtokoulun opastamana. Tunnilla opitaan, kuinka vapaalaskuun rinteiden ulkopuolella tulee valmistautua. Ohjelmassa ei lähdetä laskemaan, vaan tutustutaan aiheeseen yhdessä tutkien ja jutellen. Ohjelma on maksutonta ja sopii kaiken ikäisille.

Pieps-piipparitreeneissä opetellaan lumivyörylähettimen, sondin ja lapion käytön ohella muita tärkeitä vapaalaskijan välineitä. Eturinteillä sijaitsevalla Pieps-kentällä pääsee opettelemaan piipparin käyttöä hiihtokoulun ohjaamana. Mukaan voi ottaa oman piipparin mikäli sellaisen omistaa, mutta piipparin saa myös lainaan. Ohjelma on maksutonta ja sopii kaiken ikäisille vapaalaskusuta kiinnostuneille.

Seikkailupäivä

Seikkailupäivänä opetellaan hiihtokoulun opettajan johdolla paljon hyödyllisiä vapaalaskun ja maastossa liikkumisen taitoja, kuten vaikkapa kompassin ja maastokartan lukua, köysitaitoja ja ensiaputilanteessa toimintaa. Seikkailupäivä sopii kaikenikäisille seikkailijoille. Osallistuminen on maksutonta.

Rinneseikkailuissa mukana

K-Market

Talviretken eväsvinkit K-Marketista

K-Ruoka