Lääkettä tunturikaipuuseen ja polttavaan laskuhaluun

Sukset tai lumilauta sekä hissilippu ovat alku monelle jännittävälle seikkailulle Pyhällä. Ohjatut sekä omatoimiset seikkailut Pyhän rinteillä, Pyhän Feel the Peak -elämysreitin nähtävyydet, vapaalaskuretket ja kansallispuiston aktiviteetit huolehtivat, että tunturista löytyy oma juttu niin nautiskelijalle, vauhdin hurmaa etsivälle kuin perheen pienimmälle seikkailijalle.

Ohjatut seikkailut

Tunturista löydät paljon maksuttomia rinnetapahtumia, joista osa järjestetään lähes viikottain ja osa keskittyy lomasesongeille, kuten hiihtolomiin ja pääsiäiseen. Hiihtokoululta saat yksilöllistä opetusta sekä seikkailuopastusta viikon jokaisena päivänä.

Rinneseikkailut ja tapahtumat

Pyhän rinteillä tapahtumia riittää ympäri talven ja varsinkin lomakausina ohjelmassa on runsaasti rinneseikkailuja, joista suurin osa on hissilipulla maksuttomia. Hiihtolomilla tekemistä löytyy loman jokaiselle päivälle. Ohjatut rinneseikkailut on jaettu neljään erilaiseen teemaan: vapaalaskuun, seikkailuun, huvitteluun ja kisailuun. Ohjelmassa on luvassa muun muassa seikkailutaitojen opettelua, vapaalaskuun tutustumista sekä leikkimielisiä kisoja huippusählyssä ja pujottelussa. Kannattaa kurkata tapahtumakalenterista, mitä seikkailuja on tarjolla juuri sinun vierailusi aikaan. Rinneseikkailut tarjoaa K-Market.

Tapahtumakalenteri

Katso kaikki rinneseikkailut

Pyhän hiihtolomien järjestetyt rinneohjelmat

Hiihtokoulun kurssit

Uusien taitojen opettelu on aina eräänlainen seikkailu – kokeile vaikka suksien vaihtamista lumilautaan tai päinvastoin hiihdonopettajan neuvojen turvin. Pyhän hiihtokoulu tarjoaa myös helpon tavan tutustua vapaalaskuun vaikka koko perheen kesken tai pariskuntana, ja lasten Wernerikurssit tuovat sopivasti seikkailuntuntua perheen junioreille. Olipa lajisi sitten alppihiihto, lumilautailu, telemark tai maastohiihto, löydät Pyhältä sopivan opettajan niin alkeiden opetteluun kuin tekniikan treenaamiseen.

Hiihtokoulun kurssit

Pyhä on vuoden hiihtokeskus 2017

Koe Pyhän palkitut rinteet sekä monipuoliset vapaalaskualueet ja anna tunturifiiliksen viedä mennessään.

 • Hissiliput

  Nettikaupasta hissiliput 5% edullisemmin, kun ostat lipun edellisenä päivänä klo 24 mennessä. Kaikki päivälippumme käyvät myös Rukalla.

  Sulje
 • Kausikortti

  Pyhän kausikortilla pääset nauttimaan Suomen monipuolisimman laskettelutunturin kuuluisista rinteistä ja offareista koko talven ajan. Kausikortit ennakkohintaan 10.12. saakka.

  Sulje
 • Nettivuokraamo

  Vuokraa välineet etukäteen netistä ja säästä aikaa vuokraamossa. Välineet kootaan vuokraamoon valmiiksi ja voit siirtyä suoraan vuokraustiskille, täyttämättä vuokrauslomaketta.

  Sulje
 • Rinne- ja hissitiedot

  PyhäExpress tuolihissi kuljettaa laskijat tunturin huipulle ja yhdellä hissillä voi laskea peräti viittä erilaista rinnettä, jotka sopivat aloittelijoista aktiivihiihtäjille. Pyhältä löytyy yhteensä 8 hissiä, 14 rinnettä sekä seitsemän erilaista vapaalaskualuetta merkittyjen rinteiden ulkopuolelta.

  Sulje
 • Omatoimiset seikkailut

  Katso rinnealueiden seikkailutärpit ja muut hauskat aktiviteetit niin lapsille kuin aikuisillekin.

  Onnea alamäessä

  Tee laskupäivästä seikkailu löytöretkeilemällä Pyhän monipuolisilla rinteillä. Harjoittele vauhtilaskua Kalle-rinteessä tai kokeile, kuinka nopeasti käyt laskemassa läpi kaikki hiihtokeskuksen 14 rinnettä. Polar Madness -rinteestä löydät hyppyreiden lisäksi banked slalom radan, Fun Parkista löytyy temmellyskenttää kaiken tasoisille temppuilijoille ja Huttuseikkailulla voi nähdä Huttu-Ukon perheineen seikkailemassa Pyhä-Luoston kansallispuiston rajalla. Laskupäivään saa sopivasti retkeilyn tuntua, kun pitää evästauon jollakin Pyhän monista tulipaikoista.

  Tutustu rinteisiin

  Osta hissiliput

  Feel the Peak

  Ota maisemahissi ylös huipulle, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi jalankulkijat nopeasti tunturin huipulle ja kävelyreitin alkupisteelle. Matka Pyhälle ei ole täydellinen, jos ei ole nähnyt maisemaa tunturin huipulta, aivan kansallispuiston reunalta. Halutessaan voi nousta hissillä huipulle ja maisemien ihailun jälkeen takaisin alas tai vaihtoehtoisesti kulkea merkityn kävelyreitin jalan ylhäältä alas asti.

  Tutustu Pyhän Feel the Peak -elämykseen

  Offarit odottavat

  Niille, kenen suksien kärjet tai laudan nose vievät vastustamattomasti rinteiden ulkopuolelle, Pyhä tarjoaa seitsemän eri vapaalaskualuetta ja lukemattomia seikkailuja kansallispuistossa ja muualla tunturissa. Jos off-piste-alueet, vapaalaskuun liittyvä termistö ja toimintatavat merkittyjen rinteiden ulkopuolella ovat vielä tuntematonta maaperää, kannattaa seikkailu aloittaa Pyhän hiihtokoulusta. Omia varusteitakaan et välttämättä tarvitse, sillä löytöretkeilijän laskuvälineet lumikentille voit vuokrata Pyhän Ylävuokraamosta. Myös Pyhän viikko-ohjelmasta löydät vapaalaskuun liittyviä seikkailuja niin aikuisille kuin lapsillekin.

  Vapaalasku Pyhällä

  Uudistunut Perheseikkailualue

  Pyhän perherinteiden alue uudistui talvelle 2018-2019, kun uusi Huttu-Hissi avattiin Perherinteen ankkurihissin viereen. Uusi hissi palvelee hienosti vaikkapa metsälaskua harjoittelevia perheen pienimpiä. Lisäksi alueella sijaitsee temppujen harjoitteluun sopiva Minipark, jännittävä graffititalo revontulimaalauksineen, napakelkka ja kaudelle 2019-2020 valmistunut Huttutupa, jossa kelpaa viettää mäkipäivän taukoa vaikka makkaraa paistaen. Huttutuvan vieressä sijaitsee myös pulkkamäki.

  Tutustu uudistuneeseen Perheseikkailuun

  Huttu-Ukon taidereitti

  Pyhän huipun uutuus on Pyhän hiihtokeskuksen ja paikallisen kuvataiteilijan Tapio Uusitalon yhteistyössä syntynyt Huttu-Ukon taidereitti. Taidereitin teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin. Taideteosten toteutuksessa on huomioitu eri vuodenajat. Talven tullen tykkylumi kuorruttaa teokset valkoiseen hohtoon, kunnes kevätaurinko sulattaa lumet ja paljastaa teokset jälleen katsojilleen. Taidereittiin pääset tutustumaan sekä lasketellen, että jalan. Helpoiten paikalle pääsee PyhäExpress-maisemahissillä.

  Maisemahissi

  Löydä luonto kansallispuistosta

  Jos päivät rinteessä eivät vielä laannuta seikkailunhalua, löytyy Pyhä-Luoston kansallispuistosta paljon tutkimattomia polkuja, jännittäviä aktiviteetteja ja upeita maisemia, joissa löytöretkeillä ja nauttia tunturin taikavoimista. Patikoi, kalasta, pyöräile, lumikenkäile, hiihdä, tee nuotioretki tai lähde vaikka revontulisafarille.

  Kaikki Pyhän aktiviteetit