Tervetuloa Seikkailutunturiin

Huttu-Ukko on Pyhätunturin ylin suojelija ja hän tietää kaikki tunturin tapahtumat ja salat. Kokosimme tälle sivulle Huttu-Ukon parhaat vinkit ja kohteet tunturiseikkailuille.

Koko perheen seikkailuja tunturissa - katso tarjoukset

KARTTA SEIKKAILUTUNTURIIN


Avaa kartta suurempana

Tunturi tutuksi

Luontokeskus Naava
Hieno luontonäyttely Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta. Lisäksi Naavasta löytyy lasten leikkipaikka sekä lukunurkkaus. Avoinna päivittäin.
Ametistikaivos
Pyhä-Luoston kansallispuistossa sijaitsee Euroopan ainoa toimiva ametistikaivos. Lampivaaran Ametisti­kaivos lienee ainoita jalokivikaivoksia koko maailmassa, jonne matkailijat ovat tervetulleita.
Hotelli Pyhätunturi
Hotelli Pyhätunturin on tunturin sydän, jossa tapahtuu kaikkina vuodenaikoina. Hotellin lisäksi rakennuksesta löydät Colorado Bar & Grillin ja Kide Shopin.
Tajukangas
Tajukangas on yksi Pyhän tapahtumapaikoista, joka kokoaa seikkailijoita yhteen. Täällä voi ihailla upeaa jää­seinää ja jylhiä kallioita, jääkiipeillä, tehdä etsintöjä piipperikentällä ja nau­tiskella tunturitunnelmasta tulipaikalla.
Pyhätunturin Hiihtokoulu
Kivat opet avaavat lumilajien salat yksityistunneilla ja kurs­seilla. Hiihtokoulun toimipiste on hotellitasanteel!a
Hotellitasanteen Vuokraamo
Vuokraamosta hissiliput, laskettelu- ja lumilauta­välineet, lumikengät, Stigat ja pulkat sekä välinehuollot. Samassa rakennuksessa myös Pyhän vapaalaskuvuokraamo.
Piste Vuokraamo
Piste Vuokraamosta hissiliput, laskettelu- ja lumilauta­välineet, lumikengät, Stigat, pulkat ja ahkiot. Myynnissä myös varusteita.
Liikekeskus
Ostokset hoituvat sujuvasti useissa myymälöissä ja K-Market Pyhäntähdessä.
SkiBus
Skibussi tuo tunturiin ja vie tunturista Luostolle, Kemijärvelle ja Rovaniemelle.

Seikkailuja Pyhän rinteillä

Lasten Huttumaa Rauhalliset lapsille ja aloittelijoille sopivat minirinne ja kaksi taikamatto-hissiä. Sompahis­sillä pääsee hieman ylemmäs Huttumaan yläpuolelle, hotellitasanteelle tai Perherinteille vievälle siirtymäreitille.
Perherinteet Perherinteen leppoinen ank­kurihissi vie rinteen puoli­väliin tai ylös asti. Perherin­teen alaosa on helppo ja hyvä paikka harjoitella. Kehityksen myötä voi mennä ylös asti. Rinteen alaosassa on myös tulistelupaikka.
Poroaitaus Suloisia poroja näkee perherinteen keskivaiheilla poroaitauksessa.
Pulkkamäki Pieni pulkkamäki poroaitauk­sen läheisyydessä perherinteen keskivaiheilla, ski wayn ylä­puolella. Isompi pulkkamäki sijaitsee Pyhä-Luosto- tien varrella n. kilometrin Luoston suuntaan Pyhän keskuksesta.
Fun Park Lapsille, aloittelijoille ja kaikille freestylestä pitäville suunniteltu parkki, jonka pie­nistä hyppyreistä ja helpoista reileistä on kiva aloittaa.
Ski Way Ski Wayn silta vie tien yli Perherinteiltä Polar-rinteeseen.
Huttu-tunneli Fun Parkin perherinteeseen yhdistävässä Huttu-tunnelissa voi ihailla graffititaidetta.
Huttu-Ukon seikkailureitti Kurvaa metsäseikkailuun sinisen Pohjoisrinteen (6) kyljestä.
Polar Madness Vauhdikas laskualue, jossa yhdistyy vapaalasku, crossi, banked slalom ja parkkilaskeminen.
Seikkailut kaiken ikäisille
Pyhän majoitustarjoukset