Tunturiuutuudet

Uutta Pyhällä kaudelle 2019-2020

Pyhän uutuudet talvikaudelle 2019-2020

Uudet Pyhälinnat
Pyhälinna-projektin II-vaihe, jossa rakennetaan kaksi uutta Pyhälinnaa (D ja E) on käynnissä. Huoneistot lisäävät Pyhän Ski-Inn majoituskapasiteettia 50 pedillä ja ne avataan asiakaskäyttöön jouluksi 2019. Pyhä on seikkailuja hiihtokeskuksen rinteillä ja kansallispuistossa. Koe Pyhä, se on kokemus joka vaikuttaa pitkään jälkikäteenkin.
Sunday Morning Resort
Pyhäjärven rannalla sijaitsevan luksustason lomakeskuksen uudistustyöt ovat valmistuneet. Resortissa on majoitustilaa yhteensä 28 hengelle päärakennuksen parvekkein varustetuissa huoneissa ja aihkihirsisissä lomamökeissä. Vieraiden käytössä on oma kuntosali ja saunaosasto mukavine takkaterasseineen. Myös kaikissa hirsimökeissä on oma sauna ja rannassa lisäksi puulämmitteinen rantasauna ja perinteinen savusauna. Uudistustöiden yhteydessä resorttiin rakennettiin lisäksi modernit kokoustilat päärakennuksen yläkertaan. Majoitushintoihin kuuluu aina hotellitason palvelut eli tarjoiltu aamiainen ja päivittäinen siivous. Lomakeskus toimii kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti ja on hiilineutraali lämmitysratkaisujensa ja oman hiilinieluna toimivan puuston johdosta. Myös ohjelmapalvelut kunnioittavat ekologisuutta: ainoana alueella safarit ajetaan sähkökäyttöisillä moottorikelkoilla, jotka sopivat hyvin luonnossa liikkumiseen.
Parkside Pyhä
Pyhätunturin majoitustarjonta kasvaa joulukuussa, kun Perherinteen ja kansallispuiston väliin rakennettavat uudet huoneistot otetaan käyttöön. Ensivaiheessa valmistuu 8 samanlaista, noin 90 m² huoneistoa neljään paritaloon. Kaikissa huoneistoissa on kaksi makuuhuonetta, olohuone, hyvin varusteltu keittiö, varustevarasto ja oma sauna. Asuntojen pohjoispäädyssä on katettu lasinen terassi, josta on mukava seurata luonnonmaisemia eri vuodenaikoina. Majoitustilojen kokonaismäärä tulee olemaan yhteensä 26 huoneistoa. Huoneistot vuokrataan pedattuina (majoitustilaa huoneistossa on 6 hengelle) ja majoitushintaan kuuluu päivittäinen siivous. Muita mukavuuksia ovat mm. äly-Tv ja ilmainen Wi-Fi. Lisähinnasta voi huoneistoon tilata aamiaistarvikkeet valmiiksi.
Huipputuvat
Pyhän hiihtokeskuksen huipulla testataan tulevan talven aikana kahta seikkailuhenkistä hirsirakennusmajoitusta, joissa on maisemaikkunat Suomen vanhimpaan kansallispuistoon ja Pyhäjärvelle. Lisäksi puolet katosta on lasitettu, joten tähtitaivasta ja revontulia pääsee ihastelemaan sängyssä loikoillen. Kohteet eivät ole myynnissä vielä talvikaudella 2019-20. Tavoitteena on rakentaa lisää yksiköitä talvikaudelle 2020-21, jolloin ne tulevat myös normaaliin myyntiin. Pyhä on ainoa Lapin hiihtokeskus, jolla on majoitusta tunturin huipulla.
Perheseikkailu
Viime talvena uudistunut Perheseikkailurinnealue kehittyy entisestään myös tulevalle talvikaudelle. Uuden Huttu-hissin kansallispuiston puolelle, Kultakeron rinteen alaosaan nousee uusi taukotupa suurine ikkunoineen ja tulipaikkoineen. Uuden tuvan lisäksi samalle alueelle avataan uusi pulkkamäki ja suuressa suosiossa ollut napakelkka siirtyy tuvan läheisyyteen. Myös Huttu-hissin vieressä sijaitsevaa graffititaloa revontulimaalauksineen on uudistettu.
Huttu-Ukon taidereitti Pyhän huipulla
Feel the Peak -elämys Pyhän huipulla on saanut kuluvan syksyn aikana uuden ja sykähdyttävän lisäyksen, Huttu-Ukon taidereitin. Taidereitti koostuu paikallisen kuvataiteilijan Tapio Uusitalon teoksista. Puiset teokset ovat suuren kokonsa ja yksityiskohtiensa myötä vaikuttavia ja sijaintinsa puolesta erityisen kuvauksellisia. Reitiltä löytyy myös kenties Suomen hienoimmissa maisemissa sijaitsevat keinut, Huttu-Ukon pojan Unnan kainaloissa. Talviaikaan tykkylumi kuorruttaa taideteokset talviasuunsa. Reittiin voi talvella tutustua sekä laskien että kävellen. Tutustu Pyhän Feel the Peak -elämykseen osoitteesta http://pyha.fi/huippuseikkailu
Antti Autin vapaalaskuretket junioreille
Viime vuonna hiihtolomilla ensimmäisen kerran järjestetty Antti Autin laskusessarit juniorilaskijoille jatkuvat, kun tulevilla hiihtolomaviikoilla Antti ottaa jälleen nuoret laskijat mukaansa tutustumaan vapaalaskun saloihin Pyhän hissien ympäristössä. Sessareilla ei ole ikärajaa, mutta rinnelaskutaito ja ankkurihissillä nousu on hyvä olla hallinnassa. Näillä seikkailuilla Antti näyttää Pyhältä sopivat ja helpot laskupaikat, joissa on hyvä yhdessä harjoitella vapaalaskun perusteita ja fiilistellä käännöksiä lumella. Sekä lumilaudalla että suksilla laskevat junnut ovat tervetulleita osallistumaan. Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin ja siitä tiedotetaan Pyhän nettisivuilla sekä some-kanavissa.
Free'kendiin Huttu-Ukko Challenge -kisa
Pyhän vapaalaskutapahtumakonsepti Free'kend uudistuu. Aikaisemmin omana tapahtumanaan The Original Free'kendin kanssa järjestetty Pyhä Junior Free'kend siirtyy osaksi Original Free'kendiä tehden tapahtumasta yhteisen koko perheelle. Lisäksi The Original Free'kendin kisaohjelma muuttuu, aiemmin Huippuhissin vieressä kisattu Joker Ride korvaantuu viime talvena ensimmäistä kertaa järjestetyllä Huttu-Ukko Challenge -vapaalaskukisalla. Kunnostamaton luonnonlumirinne Huttu-Ukko ja sen ympäröivät metsäpätkät sekä rinteen alaosaan nouseva uusi taukotupa tarjoavat loistavat olosuhteet vapaalaskukisan järjestämiselle sekä kisaajien että katsojien puolesta. Legendaarinen Aittakurun vapaalaskukisa säilyy totta kai ohjelmassa.

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat
Pyhän majoitustarjoukset