Tunturiuutuudet

Uutta Pyhällä kaudelle 2021-2022

Pyhän uutuudet talvikaudelle 2021-2022

Uusi PohjoisExpress-tuolihissi sekä lippuautomaatti Pyhän Pohjoisrinteille

Pyhätunturin hiihtokeskus jatkaakehittymistään ja myös tulevana talvena Pyhällä päästään nauttimaan odotetuista uudistuksista. Kauden suurimpana uutuutena toivottu tuolihissi avautuu Pyhän Pohjoisrinteille. Uusi neljän hengen kuomullinen PohjoisExpress-tuolihissi kasvattaa Pohjoisrinteiden hissikapasiteettia tehden suositusta rinnealueesta entistä mukavamman laskettavan. Avaustavoite uudelle hissille on jouluna 2021.

Lisäksi uudet lippuautomaatit palvelevat tulevaisuudessa PohjoisExpress-hissin ala-aseman läheisyydessä sekä Hotelli Pyhätunturin edustalla. Kätevästä lippuautomaatista lipun ostamalla voi autoileva seurue helposti aloittaa mäkipäivänsä uudelta PohjoisExpress-hissiltä.

Uutta ilmettä hissiasemille

Hissiasemille on tehty uudet näyttävät hissiportit paikallisen taiteilijan Tapio Uusitalon kanssa ja ne seurailevat samaa henkeä, kuin tunturin huipulla sijaitseva Huttu-Ukon taidereitti. Alavuokraamoa uudistetaan palvelemaan asiakkaita jouhevammin sekä paikan päällä että nettitilausten osalta.

Maatöitä Pyhän parkeissa

Käynnissä olevan Kultakero-hotellilaajennuksen työmaalla syntynyttä maa-ainesta on käytetty Pyhän parkkien maastotöiden tekoon. Uudet maanmuokkaukset helpottavat alueiden lumetusta ja nopeuttavat niiden käyttöönottoa. Rinnettä 11 on levennetty Huttutuvalta Huttuhissin ala-asemalle asti johtavalla pätkällä, hissilinjan kansallispuiston puolella. Tämä osa rinnettä on nyt levennetty kolmen rinnekoneen levyiseksi ja tuleva hyppyrilinja on aivan uusi lisä alueelle. Ennen Perheseikkailu-nimellä tunnettu rinne 11 tunnetaan nykyään nimellä Pikku-Ukko.

Pyhä & Partioaitta

Pyhän huipulla sijaitseva ihastuttava Maisematupa tunnetaan nykyään myös Partioaitan Ulkona. Perillä. -paikkana. Yhteistyössä Partioaitan kanssa on tuvan seinille tuotettu helppoja ohjeita, joiden mukaan voi jokainen halutessaan tehdä vaikkapa tikkupullaa ja nokipannukahvia. Uusi kahvipannu on kaikkien käytössä ja sen voi hakea lainaan Ravintola Coloradosta. Vietä hauskaa nuotiohetkeä mäkipäivän lomassa!

PyhäLinna III-vaiheen valmistumistavoite on helmikuussa 2022

Tunturin parhaalle paikalle ja viimeiselle vapaalle Pyhälinna-alueen tontille Skiway-sillan viereen nousee kaksi korkeatasoista paritaloa. Rakentaminen on käynnissä ja odotettu valmistumisaika on hiihtolomille 2022.

Toimivuutta Alavuokraamoon

Alavuokraamoa uudistetaan palvelemaan asiakkaita jouhevammin sekä paikan päällä että nettitilausten osalta. Tulevana talvena myös kaksi lipputiskiä palvelevat asiakkaita vuokraamon ulkoseinässä, vähentäen tarvetta asioinnille vuokraamon sisällä.

Pyhän iltamäet tulevana talvena

Pyhän perjantai-iltojen pidennetyt aukioloajat ovat olleet suosittuja ja asiakastoiveissa on kuulunut entistä pidempiä lasketteluiltoja. Toiveisiin vastataan, kun Pyhän iltamäet alkavat tulevana talvena jo perjantaina 3.12. ja jatkuvat hiihtolomien loppuun saakka 11.3. asti. Myös aukioloaikaa on pidennetty kello 21 saakka.

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat
Pyhän majoitustarjoukset