Tunturiuutuudet

Uutta Pyhällä kaudelle 2021-2022

Pyhän uutuudet talvikaudelle 2021-2022

Kauan odotettu PohjoisExpress

PohjoisExpress, neljän hengen kuomullinen tuolihissi, on Pyhän odotetuin uutuus kaudelle 21-22 ja yksi Pyhän kaikkien aikojen suurimmista kehitysaskeleista. PohjoisExpress kuljettaa 2 400 laskijaa tunnissa ja matka kestää alle 5 minuuttia, eli kaksi kertaa enemmän asiakkaita ja puolet lyhyemmässä ajassa kuin nykyinen ankkurihissi. PohjoisExpress on niin sanottu kierrätyshissi eli se on ostettu käytettynä Italiasta Laudurns-hiihtokeskuksesta.

Pyhälinna 3

Jo rakennettujen Pyhälinnojen alapuolelle valmistuu kevättalveksi kahteen taloon neljä 130 neliön korkeatasoista huoneistoa. Kaikki huoneistot on myyty ja ne tulevat Ski-Inn vuokraukseen.

Hotelli Kultakero (joulu 2022)

Uusi upea Kultakero valmistuu jouluksi 2022, joten sen tarkemman esittelyn löydät seuraavan vuoden Tervetuloa Tunturiin oppaasta. Uusi hotelli rakentuu hotelli aukiolle kauden aikana ja tulee pitämään sisällään 28 hotellihuonetta, 14 Ski-Inn huoneistoa, uuden PyhäStoren sekä uuden mittavan vuokraamon. Kaikki huipputasoa Pyhän malliin!

Pikku-Ukko (11) – uusi hyppyrilinjarinne

Rinne 11 tunnetaan jatkossa nimellä Pikku-Ukko ja se tulee olemaan hyppyririnne, jonka ansiosta Pyhän jo entuudestaan suositun MiniParkin monipuolisuus kehittyy entisestään.

Vapaalaskutupa huipulla

Tsokka-ravintolan takana oleva vanha hissivalvomo on valjastettu vapaalaskutuvaksi, josta löytyy mm. vapaalaskukartta, Piepsin piipparien toimivuuden tarkistuslaite ja muuta vapaalaskutietoa.

Wurstin terassilaajennus ja pistoreitti ladulta

Wurstin sisätiloja on laajennettu noin 50 neliön lasitetulla terassilla, joka pidetään lämpimänä läpi talven. Keväällä aurinkoisilla säillä terassin lasitus voidaan avata kokonaan. Lisäksi murtomaahiihtäjät pääsevät jatkossa Wurstiin entistä helpommin tauolle ladulta tehtyä pistoreittiä pitkin. Reitti palvelee myös asfalttiparkkipaikalta kulkevia asiakkaita.

Kolme uutta hissilippuautomaattia

Pyhän asiakkaat pääsevät ostamaan hissilippuja entistä helpommin kolmesta uudesta lippuautomaatista PohjoisExpressin ja Perherinteen ala-asemilta sekä hotellitasanteelta.

Uudistetut hissiportit

Hissiasemille on tehty uudet puiset hissiportit paikallisen taiteilijan Tapio Uusitalon kanssa ja ne seurailevat samaa henkeä, kuin tunturin huipulla sijaitseva Huttu-Ukon taidereitti.

Enemmän laskemista iltavaloissa

Pyhän iltamäet alkavat tulevana talvena jo perjantaina 3.12. ja jatkuvat hiihtolomien loppuun saakka 11.3. asti (poikkeuksena perjantait 24.12. ja 31.12., jolloin ei ole iltamäkiä). Myös aukioloaikaa on pidennetty kello 21 saakka.

Lisäpotkua lumetukseen

Rinteiden lumetukseen on hankittu kahdeksan uutta lumitykkiä, joista 4 on liikuteltavia potkuritykkejä ja 4 kiinteitä kuikkia.

Lisää parkkipaikkoja

Kultakeron rakennustöiden takia hotellin piha-alueen parkkipaikkoja on käytettävissä aikaisempaa vähemmän. Tästä johtuen uusia parkkipaikkoja otetaan käyttöön rinteiden läheisyydessä Pohjoisrinteillä (asfalttiparkki), Vanhan tuolishissin ala-aseman parkkipaikka (kulku Park Siden kautta) sekä Naavan ja Alavuokraamon välisellä alueella.

Pistoreitti Wurstin rinneravintolaan hiihtoladulta

Murtomaahiihtäjien käyntiä Wurstin rinneravintolaan helpotetaan uudella pistoreitillä, joka kääntyy hiihtoladulta kohti Pohjoisrinteiden ala-asemaa Pohjoisparkin kohdalta. Tervetuloa nauttimaan tunturin parhaista gourmet-hodareista tai kupillisesta lämmintä juomaa!

Toimivuutta Alavuokraamoon

Alavuokraamoa on uudistettu palvelemaan asiakkaita jouhevammin sekä nettivuokrausten noutojen että paikan päällä asioinnin osalta.

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat
Pyhän majoitustarjoukset