Vanha tuolihissi

Osta omaksesi pala Pyhätunturin historiaa. Nyt myynnissä Vanhan Tuolihissin kahden hengen tuolit. Tuunaa vaikka pihakeinu.

Pyhän Kultakeron kupeeseen valmistui suurena tunturihissinä mainostettu kaksoistuolihissi juhannuksena 1965. Sittemmin hissi on nimetty Vanhaksi Tuolihissiksi. Pyhän kaksoistuolihissi oli aikansa sensaatio, yksi Euroopan moderneimmista hisseistä. Sen hankintapäätökseen vaikutti merkittävästi se, että Yle aikoi rakentaa tunturin huipulle tv-maston.

Nyt Vanha Tuolihissi on tullut matkansa päähän ja hissi tullaan purkamaan kesällä 2019. Osa hissin tuoleista on myytävänä kaikille Pyhän ystäville.

Haluaisitko sinä palan Pyhätunturin historiaa omaksesi?

Hissituolit on nyt myyty loppuun. Kiitos kaikille kulttuuriteon tehneille ja palan Pyhän historiaa itselleen ostaneille.

Tuoli on 260cm korkea, 125cm leveä ja painaa noin 60 kiloa. Voit noutaa ostamasi tuolin Pyhätunturilta, Huoltohallilta osoitteesta Luontotie 6A (Alavuokraamoa vastapäätä) arkipäivisin 9-16 välillä. Soita ja sovi noutaminen etukäteen numerosta 040 868 2977, josta saat tarvittaessa tarkemmat ohjeet. Halutessasi voit tilata tuolille kuljetuksen omakustanteisesti esimerkiksi Kaukokiidolta, Postilta tai Schenkeriltä (vain yrityksille).