Itä-Lapin-kesä – jotain-ainutlaatuista

Lumipeitteinen Lapin eksotiikka on monelle tuttu, mutta sulan maan aikaan pohjoiseen ei kaikilla ole tullut lähdettyä. Mielikuva Lapin kesästä voi olla jotakin muuta mitä ainutlaatuisella arktisella luonnolla on tarjota.

Itä-Lappi matkailualue kansallispuistojen kainalossa

Itä-Lapin matkailualue on viiden ainutlaatuisen kohteen kokonaisuus: Posio, Pyhä-Luosto, Savukoski, Kemijärvi ja Sallan alue. Matkailualue tunnettu puhtaasta luonnostaan, ja luonnon arvokkuudesta osaltaan kertovat myös alueelle sijoittuvat viisi kansallispuistoa.

Oiva kulkuvälinen Itä-Lappiin matkaavalle on oman auton lisäksi vaikkapa Suomen halki kulkeva juna. Jos suunnitteilla on lomareissu Itä-Lapin matkailualueelle, niin lähin rautatieasema on Kemijärvellä, jonne kulkee myös yöjunavuoro. Mukaan yöjunaan saa kätevästi oman auton. Tutustu VR:n junamatkoihin ja aloita Itä-Lappi lomasi suunnittelu.

Itä-Lapin kansallispuistot:

Koe ja nauti kesällä & syksyllä

Itä-Lapin yöttömässä yössä edes aika ei ole rajana. Luonto on saavutettavanasi patikoiden, meloen ja suppaillen ympäri vuorokauden. Tunturin huipulle polkaiset vaivattomasti sähköavusteisella fatbikella, ja kameran linssin läpi ikuistat silmiä hivelevät maisemat.

Paljon yhteistä – paljon ainutlaatuista

Itä-Lapin kohteilla on paljon yhteistä. Puhdas erämaaluonto, rauha ja hiljaisuus ovat jotakin aivan muuta kuin suuremmissa Lapin kohteissa. Viisi Itä-Lapin kansallispuistoa napapiirin tuntumassa pitävät huolta luonnon vaalimisesta osaltaan. Sen lisäksi matkailualueet kehittävät toimintaansa vastuullisesti. Alueella toimii lukuisia ympäristösertifioituja yrityksiä, ja määrä kasvaa kaiken aikaa.