Junior Freeride by Antti Autti

Ilmoita perheen juniori vapaalaskuretkelle Antin kanssa!

Junior Freeride by Antti Autti

Pyhän yhteistyölaskija Antti Autti tuntee Pyhän ja sen takamaastot kuin omat taskunsa. Nyt 8–17-vuotiailla on mahdollisuus päästä tutustumaan Pyhän vapaalaskuun Antin kanssa. Antti ja juniorit tutustuvat vapaalaskun iloihin hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10.

Vain huoltaja voi ilmoittaa juniorin mukaan. Retket järjestetään hiihtolomaviikoilla keskiviikkoisin klo 10.00–13.00 ja hinta retkelle on 69 €/juniori. Osallistumisen voi maksaa verkkopankissa tai luottokortilla. Jokaiselle retkelle mahtuu mukaan seitsemän junioria.

Tutustu viikkokohtaisiin tapahtumasivuihin ja ilmoita juniori mukaan viikkokohtaisilla tapahtumasivuilla:

Hiihtolomaviikko 8, ke 23.2.
Hiihtolomaviikko 9, ke 2.3.
Hiihtolomaviikko 10, ke 9.3.


Osallistua voi lumilaudalla tai suksilla. Antti Autti laskee lumilaudalla ja Pyhätunturin Hiihtokoulun ohjaaja osallistuu päivään suksilla. Osallistujan tulee osata laskea sujuvasti vähintään punaisia rinteitä ja helppoja, puustoisia maastoja rinteiden ulkopuolella. Jokainen tarvitsee mukaan repun ja suksilaskijoilla tulee olla sauvat mukana. Suosittelemme vakuutusta, joka kattaa rinteiden ulkopuolella laskemisen.

Laskupäivän aikana käydään läpi vapaalaskuun liittyvää turvallisuutta ja sitä, miten rinteissä ja niiden ulkopuolella kannattaa laskea. Ryhmä pohtii yhdessä Antin kanssa, millaisia muotoja maastosta löytyy, miten omaa vauhtia tulee säädellä erilaisissa laskuympäristöissä sekä miten ennakoida ja mukautua yllättäviinkin olosuhteisiin. Maaston ja lumen lukutaito kehittyvät varmasti näillä sessareilla. Juniorit tutustuvat myös vyörypelastusvälineisiin, jotka ovat lainattavissa maksuttomasti.

Turvallisen laskemisen lisäksi juniorit saavat vinkkejä laskutekniikkaan. Vapaalasku on kokonaisvaltaista puuhaa, joten ryhmä käy myös hakemassa laskutatsia niin rinteillä kuin miniparkissakin. Päivä ei siis ole ainoastaan puuterilumen metsästämistä ja pöllyttämistä, vaikka tietysti puuterilasku on sitä, mitä kaikki vapaalaskijat haluavat aina tehdä. Luvassa on monipuolinen päivä uusien laskukavereiden kanssa ja ammattilaskijan opastuksella.


JUNIORILLA TULEE OLLA:

  • Taito laskea vähintään punaisia rinteitä ja helppoja, puustoisia maastoja rinteiden ulkopuolella.
  • Välineet: lumilauta/sukset ja kypärä. Suksilaskijoilla tulee olla sauvat. Sauvat helpottavat maastossa liikkumista.
  • Vyörypelastusvälineet: piippari, lapio ja sondi (lainattavissa maksuttomasti).
  • Reppu, jossa juomapullo ja halutessaan myös pieni eväs, esimerkiksi eväspatukka.
  • Vähintään kolmen tunnin hissilippu.
  • Suosittelemme vakuutusta, joka kattaa merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskemisen.

PÄIVÄN OHJELMA:

Klo 10.00 Tapaaminen Hotelli Pyhätunturin edessä. Tutustutaan vyörypelastusvälineisiin. Käydään läpi muut turvallisuusasiat ja päivän ohjelma. Huoltaja voi olla mukana.

Klo 10.30 Sessarit alkaa. Ohjelma mukautuu osallistujien taitotason, mielenkiinnon ja vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Klo 13.00 Sessarit päättyy. Kokoontuminen hotellin edessä, jos huoltaja ei ole erikseen sopinut toista tapaamispaikkaa juniorin kanssa.

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksu voidaan palauttaa lääkärintodistusta vastaan. Osallistua saa vain terveenä. Huomioimme ajankohtaiset oheistukset Covid-19-viruksen leviämisen estämiseksi. Tutustu Pyhän alueen toimintaohjeisiin tästä.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.