Koe Pyhä- alkutalvi

Pyhällä yhdistät etätyöskentelyn ja lomailun

Tule Pyhälle ottamaan irtiotto arjesta, tai tee pieni miniloma tunturiin. Ensilumi satoi tunturiin runsaslumisena 17.10. Lunta tuli miltein 40 cm, ja maisema muuttui hetkessä tunnelmallisen talviseksi. Näissä maisemissa kelpaa tehdä etätöitä, tai lomailla.

Parhaan ulkoilukokemuksen saat, kun varmistat ennakkoon luontokeskus Naavasta tai alueen välinevuokrausyrityksiltä, mitkä reitit ovat kuhunkiin lajiin mahdollisia näissä keliolosuhteissa.

Katso vinkkimme ulkoiluun Pyhällä:

Maastohiihto

Pyhällä latujen pohjaus aloitettiin 19.10.2020. Ensimmäisenä pohjataan valaistut ladut eli latu-osuus Luppo-Pyhän Asteli. Jänkäpaikat ovat vielä märkiä (ei tarpeeksi pakkasta), joten niitä ei ole päästy ajamaan.

Hiihtäminen reiteillä on jokaisen hiihtäjän omalla vastuulla ja on syytä huomioida, että pinnassa on jonkin verran myös kiviä ja muuta maa-ainesta.

Latujen pohjaustyötä jatketaan kun saadaan lisää lunta.

Yhtenäinen Pyhä-Luosto latuverkosto kattaa 150 kilometriä latuja. Päivitämme kehittyvää latutilannetta Pyhä-Luosto laruseurantajärjestelmään.

Maastohiihtosuksia voi vuokrata esimerkiksi ohjelmapalveluyritys Kairankutsulta: Perinteinen hiihto, karvapohjasukset 30€ 1-6 h + lisävuorokausi 20€.

Kuva Pyhän valaistulta ladulta 19.10.2020
Kuva Pyhän valaistulta ladulta 19.10.2020

Lumikenkäily

Lumitilanteen salliessa lumikenkäily onnistuu jo loka-marraskuussa. Märkiä ja liukkaita paikkoja (jängät, ojat) kannattaa välttää. Isokurun laavu on hyvä lähiretkikohde saavutettavaksi lumikengillä.

Pyhä-Luosto kansallispuiston lumikenkäreitit merkitään vkolla 46, jos keliolosuhteet sen mahdollistavat. Tutustu tarkemmin lumikenkäilyyn: https://pyha.fi/aktiviteetit/lumikenkäily

Lumikenkiä ja liukulumikenkiä Pyhällä vuokraa:

Kairankutsu (lumikengät 25€ 1-6 h, ja liukulumikengät 30€ 1-6 h)
Bliss Adventure
Pyhä Safaris

Laskettelu ja lumilautailu

Pyhän hiihtokeskuksen rinteiden avaustavoite on 19.11.2020. Ennakkohintaiset kausikortit ovat parhaillaan myynnissä. Ota talvesta kaikki irti, sillä Pyhällä laskukausi kestää melkein puoli vuotta!

Lue lisää Pyhän rinteistä: https://pyha.fi/hiihtokeskus/rinteet-ja-hissit

Pyhän huippu jalankulkijoille

Pyhän huippu on saavutettavissa jalankulkijoille PyhäExpress-tuolihissillä. Pyhän huipulla sijaitsee muun muassa rinneravintola Tsokka, Huttu-Ukon taidereitti, 360-maisemalava, sekä tunturinvartijan maisematupa omiin retkihetkiin.

Tutustu tarkemmin: https://pyha.fi/hiihtokeskus/feelthepeak

Koiran saa ottaa mukanaan huipulle PyhäExpress -hissin kyydissä omistajan vastuulla. Koira tulee olla hississä kytkettynä ja omistajan hallittavissa.

Paluumatkan takaisin voi taittaa hissikyydillä. Jos keliolosuhteet mahdollistavat, niin paluumatkan voi kävellä alas myös huoltotietä pitkin. Huoltotietä pitkin matkaa on noin kolme kilometriä. Huomaathan että alkukaudesta huoltotien reitti ei välttämättä ole vielä kävelykunnossa.

Talvipyöräily

Talvipyöräreittien kunnostus ei ole vielä alkanut. Suosittelemme että pitäydyt pyörällä kevyenliikenteen väylillä, tai kysy pyörän vuokraajilta turvalliset, keliin sopivat pyöräreittivinkit.

Pyöriä Pyhällä vuokraa:

Keskusvaraamo Pyhähippu (esim. fatbike 30€/2 h, 40€/4 h, 60 €/vrk)
Bliss Adventure Varaukset: info@blissadventure.fi tai p. 040 530 2206

Saapuminen pyhälle

Pyhä sijaitsee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohteet tunturista.

 • Lentäen alk. 99 €

  Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

  Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

  - Finnair
  - Norwegian

  Sulje
 • Junalla alk. 49 €

  Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

  Katso aikataulut ja varaa liput.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

  Sulje
 • Autolla

  Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

  Sulje
 • Pyhän majoitustarjoukset