Matkailuvaunualue

Kumipyörillä liikkuvien tukikohta tunturin juurella

Pyhätunturin Matkailuvaunualue – Täyden palvelun matkailuvaunualue tunturin juurella.

91 paikkaa
Sauna
WLAN
Rinteiden juurella
PyhäExpress
Vuokraamo ja hissiliput
Baari
Ravintola
Kauppa

Pyhän matkailuvaunualue

Pyhän matkailuvaunualue sijaitsee aivan hiihtokeskuksen ytimessä PyhäExpress-hissin ala-aseman tuntumassa.

Asiakkaiden käytössä ovat WC:t, saunat ja suihkut, astianpesutilat, pyykinpesukone, vaatteiden kuivauskaapit sekä kemiallisen WC:n tyhjennyspaikka Pyhän Alavuokraamon tiloissa.

Välinevuokraamo, lipunmyynti ja suksihuolto sijaitsevat aivan alueen vieressä. Ladulle pääset lähes suoraan ulko-oveltasi ja kauppakin on kävelyetäisyydellä. Alueen lähellä sijaitsee kansallispuiston opastuskeskus Luontokeskus Naava näyttelyineen.

Pyhätunturin asuntovaunualueella ja Pyhän Alavuokraamossa voit surffailla kannettavallasi langattomasti netissä veloituksetta. Langaton WLAN-verkko on käytettävissä myös Hotelli Pyhätunturin aulatilassa, hotellin ravintolassa sekä kokouskeskuksessa.

Huomioithan, että vaunualueella tarvitset 3-napaisen sähköpistokkeen, jotta saat sähköä.

Tiestitkö, että matkailuvaunualue toimii uusiutuvilla energianlähteillä ja on siten ympäristöystävällinen majoitusvaihtoehto. Lue lisää Pyhätunturin ympäristöohjelmasta.

Pyhän Matkailuvaunualueella toimii asukasyhdistys:
Pyhän Karavaanarit ry.
Tutustu ja liity yhdistyksen toimintaan osoitteessa: https://pyhankaravaanarit.fi/

Toimintaohjeet

Kausipaikkalaisten sähkönohjaus

Matkailuvaunualueen sähkönohjausohjelma toimii Evalvomon kautta. Tämä mahdollistaa asukkaille oman sähkönohjauksen, joka toimii täysin verkossa. Asukas voi siis ohjata oman vaunupaikan sähköjä tietokoneella, älypuhelimella taikka tabletilla verkossa. Kausipaikan alkamispäivänä asukas saa henkilökohtaiset tunnukset käyttöönsä, jolla voi hallita sähkön aktivointia päälle/pois, sähkön ajastusta, sähkönkulutuksen tarkkailua sekä Pyhän lämpötilan tarkkailua. Mikäli on epävarmuutta omasta sähkönohjauksesta, taikka tarvitsee neuvoja vastaanottomme auttaa mielellään.

  • Mikäli sähkö ei ole kuitenkaan kytkettynä päälle saapuessanne, varmistakaa ensin, että vikavirtasuoja on yläasennossa (päällä). Huolehtikaa myös poistuessanne, että vikavirtasuoja jää yläasentoon (päälle).
  • Mikäli sähköä ei edelleenkään tule, ota yhteyttä Hotellin vastaanottoon.

Saunat

Saunat ovat lämpiminä talvikaudella päivittäin, sauna-ajat vaihtelevat kauden mukaan (ajantasainen tieto löytyy huoltotilan ilmoitustaululta)

  • Varsinkin sesonkiaikoina välttäkää ylipitkiä viipymiä saunatiloissa, että kaikki ehtivät kohtuullisella aikataululla saunomaan

Pesukoneet

Pesukone on tarkoitettu vaunualueella asuvien käyttöön ja vuorot varataan varausvihkoon

  • Pesukone on tyhjennettävä ja vapautettava mahdollisimman nopeasti pesun valmistuttua

Huolehditaan jokainen, että tilat jäävät siistiin kuntoon käytön jälkeen, roskat ja tyhjät pullot mukaan/kierrätysastioihin, omat pesuvälineet, pyyhkeet ja vaatteet mukaan

Kierrätyspisteet

Lajittelupisteet metallille, lasille ja paperille löytyvät Piste-vuokraamon takaa, aivan matkailuvaunualueen tuntumasta. Enemmän kierrätyspisteitä löytyy K-kaupan parkkipaikan vierestä. Lue tarkemmat lajitteluohjeet Pyhän ympäristöohjelmasta..

Ongelmatilanteissa ottakaa yhteys Pyhätunturi Oy:n henkilöstöön.

Pyhän Astelin matkailuvaunualue

Caravan ja Camping alue
Sauna
Kahvila ja ravintola
Baari

Camping Pyhän Asteli pitää sisällään caravan -alueen ja telttailu alueen. Vaunualueeltamme aukeaa mahtavat maisemat suoraan Pyhätunturiin ja Pyhäjärvelle. Rauhallinen lomakeskus sijaitsee luonnonhelmassa, n. 5 km päässä Pyhän keskuksesta. Hiihtoladut ja retkeilyreitit lähtevät suoraan pihastamme sekä kesällä järvelle voi lähteä soutelemaan Astelin vuokraveneillä.

Asiakkaidemme käytössä on huoltorakennus, jossa pyykinpesu mahdollisuus, suihkut ja WC. Saunomismahdollisuus on Astelin hirsisaunalla, joka lämpiää kausittain eri aikaan (tarkemmat aijat vastaanotosta).

Voit varata caravan paikan ennakkoon Pyhän Astelin verkkokaupasta: www.pyhanasteli.fi

Lomakeskus Pyhän Astelissa on ravintola ja kahvila, jotka palvelevat talvisesonkina päivittäin. Ravintolan palveluista lisätietoa löytyy Ravintola Pyhän Astelin sivuilta.

Camping Pyhän Astelin toimintaohjeet

(Ohjeet koskevat niin vaunulaisia kuin telttailijoitakin ellei toisin mainita.)

  • Sähköt: Sähköjä ohjataan Astelin vastaanotosta. Sähköt laitetaan päälle kun olette kirjautuneet sisään. Jos sähköt eivät jostain syystä ole päällä tai niiden kanssa tulee muita ongelmia, voitte olla yhteydessä vastaanottoon (puh: 040-188 7777).
  • Saunat: Camping alueen asiakkaille lämpiää Astelin hirsisauna, jossa sesonki aikoina lämmitämme kaksi saunaa (naisille ja miehille omat puolet) ja hiljaisempana aikana lämmitämme yhden saunan, johon on tunnin saunavuorot erikseen naisille ja miehille. Sauna sisältyy hintaan yleisillä vuoroilla. Huomioithan, että sauna-ajat vaihtelevat kausittain. Tarkemmat tiedot saunojen löytyy vastaanotosta.
  • Pyykinpesu: Huoltorakennuksessa on pyykinpesukone ja kuivausrumpu, jotka toimivat 1 euron kolikoilla.
  • Vaunupaikkavuokra-aika: Vuokra-aika vaunupaikoille alkaa klo 14.00 ja päättyy seuraavana päivänä klo 12.00.
  • Hiljaisina aikoina (15.5. – 19.6. ja 1.10. – 30.10.) tarjoamme palveluita rajoitetusti.


Tiedustelut ja varaukset:
Lomakeskus Pyhän Asteli
040 – 188 7777 / info@pyhanasteli.fi