Pyhän pääsiäinen

Tervetuloa tunturiin nauttimaan pääsiäisen pitkästä viikonlopusta, kevätauringosta ja huippukuntoisista Pyhän rinteistä ja laduista.

Hiihtokeskuksen aukioloajat
Hissiliput, vuokravälineet ja lippuautomaatit
Pysäköintipaikat rinteiden läheisyydessä
Hiihtokeskuksen tapahtumat
Pulkkamäki Perherinteessä
Maastohiihto
Feel the Peak
Koronaviruksen vaikutukset matkailualueella

Rinteiden aukioloajat:

   12.3.2022–18.4.2022:

   • Päivittäin 9:30–18
   • PyhäExpress-tuolihissi aukeaa pääsiäisenä 15.4.2022–18.4.2022 aikaistetusti jo kello 8:00. Huomioithan, että vuokraamot ja muut hissit aukeavat kuitenkin normaalin aukioloajan mukaan, vuokraamot kello 9:15 ja muut hissit kello 9:30.

   19.4.2022–1.5.2022:

   • Päivittäin 9:30–17

   Rinteet ja hissit

   Osta hissiliput etukäteen verkosta ja säästät 5% niiden hinnasta

   Hissiliput ostat kätevästi verkkokaupasta, lippuautomaatista tai Alavuokraamon lippuluukulta. Kun ostat liput verkkokaupasta viimeistään edellisenä päivänä, myönnämme niiden hinnasta 5 % alennusta. Lippuautomaatista voit myös lunastaa verkkokaupasta ostetun lipun. Automaatit ovat avoinna vuorokauden ympäri. Huomaathan, että automaatissa ei voi maksaa lippuja virikeseteleillä.

   Lippuautomaatit löydät Perherinteen ala-asemalta, Alavuokraamolta sekä Pohjoisrinteen ala-asemalta.

   Osta hissiliput

   Voit myös ostaa vuokravälineet etukäteen, näin nopeutat vuokraamossa asiointiasi.

   Vuokraa välineet

   Lippuautomaatti Perherinteillä

   Päiväpysäköintipaikat laskettelukeskuksen läheisyydessä

   Kultakero-hotellilaajennuksen rakennustyömaa vaikuttaa pysäkointipaikkojen saatavuuteen Hotellin parkkipaikalla. Hotellitasanteen, PyhäLinnojen ja PyhäSuitesin pysäköintipaikat ovat tarkoitettu majoittujille sekä tasanteen palveluiden käyttäjille.

   Päiväkävijöiden pysäköintialueita löytyy Luontokeskus Naavalta, Alavuokraamolta, Perherinteen ala-asemalta, Parkside Pyhän yläpuolelta rinteen 12 vieressä sekä Pohjoisrinteen ala-asemalta.

   Hotelli Pyhätunturin edustan sähköautojen latauspaikat ovat varattu vain sähköautojen latauskäyttöön ja niille pysäköinti muussa tarkoituksessa on kielletty.

   Pääsiäisen tapahtumat

   Hiihtokoulun päivittäisissä rinneseikkailuissa on paljon kivaa tekemistä lapsille ja aikuisille. Ohjelmassa mm. koko perheen pujottelukisoja, metsäreitteihin tutustumista, seuraa johtajaa sekä parkkilaskun ABC.

   Kaikki Pyhän alueen pääsiäisen ajan tapahtumat löydät tapahtumakalenterista ja alla olevalta sivulta.

   Pyhän tunturipääsiäinen

   Pulkkailu Perherinteessä rinteiden sulkeuduttua

   Rinteen 13 (Perherinne) alaosa muuttuu täydelliseksi, pitkäksi pulkkamäeksi ilmoitettuina iltoina, kun hissi suljetaan. Pulkkamäessä viihtyvät niin perheen pienimmät kuin isommatkin laskijat. Haasta perheenjäsen tai uusi kaveri vaikkapa nopeuslaskukilpailuun! Laskujen välissä voi piipahtaa kaakaolla rinteen vieressä sijaitsevassa ravintola Huttuhipussa.

   Oikeudet muutoksiin pidätetään. Katso pulkkamäkipäivät ja pulkkailuajat tapahtumakalenterista.

   Pyhän tapahtumakalenteri

   Ladut Pyhä-Luoston kansallispuistossa ja lähialueilla

   Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa ja lähialueilla on yhteensä 150 kilometriä latuja. Luoston ja Pyhän ladut ovat yhteydessä toisiinsa tarjoten hiihtäjälle mukavasti eri profiilisia latuja.

   Valaistut ladut Pyhällä ja Luostolla

   Pyhällä valaistua latua on 14 km ja Luostolla 18 km. Valot syttyvät aamulla noin klo 7 aikaan ja sammuvat noin klo 21:30. Valot sammuvat himmenemällä, siten että himmeneminen alkaa klo 21 10 minuutin porrastuksina, ja klo 21:30 valot sammuvat kokonaan.

   Latujen kunnossapidosta huolehtii Rovaniemen Latu ja Reitti Oy. Latuseurannasta näet ajantasaisen tilanteen.

   Tarkista latutilanne - Pyhä-Luosto latuseurantajärjestelmä

   Siirry maastohiihtosivulle


   Feel the Peak – Koe Pyhän huippu jalankulkijana

   6-hengen kuomullinen istumahissi PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi jalankulkijat nopeasti ylös tunturiin ja Feel the Peak -elämyksen alkupisteelle. Hyppää maisemahissin kyytiin huipulle, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. Huipulla voit pitää tauon Ravintola Tsokan vohveleiden äärellä tai Tunturinvartijan maisematuvan lämmössä omien eväiden kera. Feel the Peak -reitin varrelle voit myös varata erilaisia ohjattuja talviaktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä, fatbike-pyöräilyä tai jääkiipeilyä.


   Tutustu Feel the Peak-elämykseen

   Pyhän koronainfo-sivu

   Pyhä-Luoston Matkailuyhdistyksen ylläpitämältä koronavirus-infosivulta löydät ajankohtaiset tiedot koronaviruksen aiheuttamiin vaikutuksiin matkailualueella:

   • Ajankohtaiset rajoitukset
   • Kuinka toimia, jos epäilet tartuntaa
   • Koronatestaukset ja -rokotukset

   Pyhän koronainfo

   Pyhätunturin hiihtokeskuksen toiminta pandemian aikana

   Toimimme hiihtokeskuksessamme aina viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti ja pyrimme kaikin keinoin varmistamaan, että asiakkaamme noudattavat annettuja ohjeita sekä suosituksia. Laskettelu on ulkoilmaharrastus, jossa turvavälit rinteessä pysyvät luonnostaan riittävinä. Teemme jatkuvasti töitä taataksemme turvallisen loman keskuksissamme mm seuraavin keinoin: 

   Pyhällä nopeiden tuolihissien matka-ajat ovat 3-6 minuuttia, näin ollen hisseissä olo jää alle 15 minuutin altistumisajan. 
   Tuolihisseissä  asiakkaiden on jätettävä tyhjä paikka seurueiden väliin turvavälin ylläpitämiseksi. Maskien käyttöä suositellaan.
   Ankkurihissiin vain oman seurueen jäsenen kanssa tai yksin.  
   Hissijonoissa tulee pitää turvaväli muihin asiakkaisiin, joista muistutamme asiakkaitamme toistuvin kuulutuksin ja kyltein. 
   Ski Patrol seuraa aktiivisesti hissijonoja ja varmistaa riittävät turvavälit jonoissa. 
   Palveluiden myynti ohjataan aina mahdollisuuksien mukaan online-kanaviin ja sisämyyntipisteissä suositaan lähimaksua.  Myös ulkolipunmyynti sekä lippuautomaatit ovat käytössä.  
   Maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa sekä ulkotiloissa, jos turvavälejä ei pystytä pitämään.   
   Vuokraamoissa, lipunmyynnissä sekä Shopeissa on asiakkaille tarjolla käsidesiä sekä suojamaskeja. Lisäksi pintojen ja välineiden puhdistusta on lisätty.   
   Asiakkaiden määrää vuokraamoissa rajoitetaan. 
   Lähiasiakaskontakteissa on henkilöstöllä aina käytössä suojamaski tai visiiri. 
   Asiakkaita ohjeistetaan aktiivisesti noudattamaan viranomaisten ohjeita turvallisen alueella oleskelun takaamiseksi.  Toivomme turvallisen rinteissä olon varmistamiseksi jatkuvaa yhteistyötä asiakkailtamme.