Pyhä ja perheet

Pyhän lumiset rinteet, Pyhä-Luoston kansallispuisto ja perheen yhteiset seikkailut odottavat.

Koronaturvallisuus Pyhällä:

Tutustu Pyhän koronainfo-sivuun, jotta varmistamme sujuvan ja turvallisen loman tunturikeskuksessamme.

Pyhän hiihtokeskus

Pyhän hiihtokeskus tarjoaa perheelle monipuoliset laskumahdollisuudet. Kahden viimeisen kauden aikana erityisesti Perheseikkailu-rinnealuetta on kehitetty palvelemaan pieniä laskijoita entistä paremmin.

Mitä Perheseikkailu pitää sisällään:

Metsälaskualueita
Huttu-hissi
Mini Park
Perheystävällisiä rinteitä -katso avaustavoitteet täältä
Huttutupa
Pulkkamäki
Napakelkka

Tutustu Perheseikkailuun

Perheen pienimmät minit voivat aloittaa laskemisen Huttumaasta, joka sijaitsee Pyhä Express-tuolihissin ala-asemalla. Mattohissi on ilmainen ja lasku loiva. Pyhän hiihtokoululta voi varata tunnin, jolla kokenut hiihdon opettaja opastaa uuden lajin pariin.

Tutustu täältä tarkemmin, mitä Pyhän hiihtokeskus tarjoaa perheille.

Rinteiden viikko-ohjelma

Pyhän hiihtokoulu järjestää sesonkiajoille (joulu, uusi vuosi, hiihtolomat, pääsiäinen) kattavaa rinneviikko-ohjelmaa, kuten lumisählyä, pujottelukisoja, hissioffareita, Pieps-piipparitreeneja jne. Ohjelmat ovat opastettuja ja osallistuminen useimpiin ohjelmiin edellyttää vain hissilippua.

Tutustu joulun ohjelmiin

Tutustu uuden vuoden ohjelmiin

Tutustu hiihtolomaviikkojen ohjelmiin

Tutustu pääsiäisen ohjelmiin

Koe Pyhän huippu - myös jalankulkijoille

Pyhän Polar-rinteen ala-asemalta lähtevä PyhäExpress-tuolihissi kuljettaa tunturin huipulle myös jalankulkijoita. Pyhän huipulta löytyy hienoja kuvauspaikkoja, tunturimaisemaa tykkylumella kuorrutettuna, Tunturivartijan maisematupa, rinneravintola Tsokka, sekä Huttu-Ukon taidepolku.

Lue lisää Pyhä Feel the Peak-elämyksestä.

Maastohiihto Pyhällä

Pyhällä on yhteinen 150 km latuverkosto naapuritunturin Luoston kanssa. Valaistua latua Pyhällä 14 km. Suosittuja latulenkkejä ovat Pyhäjärven kiertävä (Soutajan) latu, sekä Pyhän kiertävä tunturilatu. Kaamosaikaan hiihtolenkille lähtiessä kannattaa ottaa otsalamppua mukaan.Koiran kanssa hiihdettäväksi suosittelemme Korteselän lenkkiä.

Murtsikkavälineitä ja lasten ahkiota hiihtoretkille voi tiedustella Pyhän Alavuokraamosta.

Pyhän ensilumenlatu

Loka-marraskuun aikana Pyhälle tykitetään 2,8 km pituinen ensilumenlatu. Ensilumenladun lumetus aloitetaan, kun sääolot sen mahdollistavat. Pyhän ensilumenlatu on maksuton.

Tutustu Pyhä-Luosto latuihin.

Pyhän muut talvireitit

Lumikenkäile tai talvipyöräile Pyhä-Luoston kansallispuistossa. Reitit vievät muun muassa Tunturiaavalle, ja Isokurun laavulle. Reitin varrelta löytyy hienoja kuvauskohteita, sekä tulipaikkoja.

Varaa retkelle mukaan siemeniä, sillä Pyhä-Luoston kansallipuiston tunnuslintu kuukkeli, mielellään hakee

Vuokraa pyörä tai lumikengät - tutustu Pyhän vuokravälineisiin.

Tutustu tarkemmin lumikenkäilyyn Pyhällä

Tutustu tarkemmin talvipyöräilyyn Pyhällä.

Vieraile Luontokeskus Naavassa

Huonolla ulkoilukelillä koko perhe voi suunnistaa luontokeskus Naavaa, joka on avoinna ympäri vuoden. Naavan näyttely kertoo Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurista, ja siellä viihtyy perheen pienimmätkin hyvän tovin.

Perheen lounashetken voi ajoittaa samaan vierailuun, sillä Café Loimu, luontokeskus Naavan yhteydessä, tarjoaa maistuvaa lounasta ja lista-aterioita. Listalta löytyy annoksia paikallisista raaka-aineista, sekä kasvis- tai vegaani vaihtoehto.

Bongaa revontulet Pyhän taivaalta

Revontulien ikuistaminen on monen toivelistalla. Pyhällä on käytössä matkailijalle maksuton revontulienhälytysjärjestelmä, Aurora Alert Realtime, jonka matkailija voi aktivoida puhelimeensa. Kun revontulet ovat taivaalla silminnähtävissä saat hälytyksen puhelimeesi.

Vieraile Lampivaaran ametistikaivoksessa

Lampivaaran ametistikaivos sijaitsee Luostolla, mutta omalla autolla Luostolle hurauttaa parissakymmenessä minuutissa. Keskellä Pyhä-Luoston kansallispuistoa sijaitseva Lampivaaran ametistikaivos on talvella saavutettavissa ainoastaan hiihtäen, lumikengin, tai Ametistipendolinolla.

Lyhin matka kaivokselle on, kun parkkeeraat autosi Ukkoluoston P-paikalle, josta voit jatkaa matkaa jalan, suksin tai Ametistipendolinen kyydissä. Matkaa kaivokselle Ukkoluoston P-paikalta kertyy n. 2,5 km.

Ametistikaivoksessa kuulet kiehtovia tarinoita ametistista ja vierailun päätteeksi, jokainen saa kaivaa oman onnenkivensä.

Maksuton Aurora Alert Realtime käytössäsi