Pyhä Tunturimaraton

11.-13.8.2017

Suomen monipuolisin maratonmatkojen polkujuoksutapahtuma järjestetään Pyhä-Luoston kansallispuiston reiteillä 11.-13.8.2017. Kilpailu juostaan lauantaina 12.8.2017. Tänä vuonna uutena reittinä 32 km:n Tunturikolmonen. Toivotamme kaikki polkujuoksun harrastajat tervetulleiksi monipuolisille ja teknisille reiteille Suomen vanhimpaan kansallispuistoon.

 • Pyhän Tunturimaraton on osa BUFF Trail Tour Finlandia, joka kokoaa kuusi upeaa suomalaista polkujuoksukisaa sarjaksi, jonka yhteistulosten perusteella kruunataan vuoden 2017 polkujuoksusankarit.

  BUFF Trail Tourin tavoitteena on nostaa polkujuoksun näkyvyyttä Suomessa, vahvistaa Suomen polkujuoksukulttuuria, innostaa uusia ihmisiä juoksemaan poluilla ja rohkaista jo vauhtiin päässeitä laajentamaan reviiriään uusiin maastoihin.Sarjan nimikumppani on BUFF, jonka kisakohtainen huivi kuuluu jokaisen osakisan osanottajapakettiin. Kerää koko sarja!

  Tutustu kilpailuihin tarkemmin täältä.

 • Tunturimaraton 43 km

  Tunturikolmonen 32 km

  Tunturipuolikas 21,5 km

  Tunturikymppi 10 km

 • Yhteistyössä

Tule mukaan Suomen vanhimmassa kansallispuistossa käytävään polkujuoksutapahtumaan

Reittikuvaukset ja kisaohjeet löydät rullaamalla sivua alas. Tänä vuonna on valittavana neljä eri matkaa:

Tunturimaraton 43 km - 65 €
Tunturikolmonen 32 km - 55 €
Tunturipuolikas 21,5 km - 45 €
Tunturikymppi 10 km - 40 €

Osallistumismaksu sisältää opastetut reitit ja reittikartan, kisamuiston, kisaruokailun juoksun jälkeen, ajanoton, väliaikapalvelun ja tulospalvelun, juomahuollon, ensiapupalvelun, kisavideon ja valokuvia sekä unohtumattoman juoksukokemuksen Suomen vanhimmassa kansallispuistossa.

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt 19.7, jonka jälkeen voi ilmoittautua paikan päällä, mikäli paikkoja on vielä jäljellä. Tiedustelut sähköpostitse: tapahtumat (a) pyha.fi

Pyhä Tunturimaraton Facebookissa

Tulospalvelu

Hyvä juoksija! Käy tarkistamassa ilmoittautumistietosi tulospalvelusta ja ilmoita tapahtumat (a) pyha.fi, mikäli tiedoissa on virheitä.

Pyhä Tunturimaraton - Kilpailuinfo

Tunturimaraton 43 km
Tunturikolmonen 32 km
Tunturipuolikas 21,5 km
Tunturikymppi 10 km
Reittikartta
Osallistumisehdot
Ohjeet kilpailijoille
Kannustusjoukot
Hieroja Hotelli Pyhätunturilla

Tunturimaraton

Pituus: 43 km
Noususumma: 1 145 m

Tutustu GPS-reittiin

Maasto: Pyhän tunturimaratonin reitillä juostaan sorapohjaisia polkuja, pitkospuita, rappusia, pehmeitä latupohjia, kärrypolkuja, teknisiä polkuja tunturien rinteillä, perinteisiä lapin kinttupolkuja ja lopuksi vielä lyhyt pätkä pehmeää laskettelurinnettä maaliin.

Reitti: Maratonreitin lähtö ja maali ovat Pyhän hotellin pihalla. Lähdöstä otetaan suunta Tajukankaan ohi alas Aittakurun vaikuttaviin maisemiin. Aittakurun jälkeen juostaan hetken matkaa latupohjia ja sitten lähdetään pikkuhiljaa nousemaan kohti Karhunjuomalampea ja Suomen vanhimman kansallispuiston tuntureita.

Karhunjuomalammelta otetaan suunnaksi Annikinlampi ja sen jälkeen Huttuloma. Tässä vaiheessa juoksijat saavat nauttia vaikuttavista Lapin tunturi- ja erämaamaisemista Noitatunturin, Laakakeron ja Peurakeron alarinteillä.

Huttuloman jälkeen lähdetään kapuamaan Luoston tunturiketjuun kuuluvia tuntureita ja vaaroja. Ensimmäisenä Huttutunturin rinnettä pitkin kohti Kapustaa. Kapustan jäätyä selän taakse lähdetään kiertämään Latvavaaraa.

Latvavaaran kierroksen jälkeen suunnataan takaisin kohti Pyhää, jälleen Kapustan ja Huttutunturin kautta Huttulomaan, kuitenkin eri reittiä kuin mennessä. Huttulomasta alkaa piinaava nousu Peurakeron, Laakakeron ja Noitatunturin rinteillä. Nousu taittuu voitoksi Annikinlammella, josta jatketaan Karhunjuomalammelle.

Karhunjuomalammelta matka jatkuu muutaman kilometrin verran kauniilla metsäpolulla, jonka jälkeen alkaa viimeinen rutistus, kun noustaan teknistä polkua pitkin Kultakeron huipulle (500 m). Kultakeron laelta laskeudutaan hiihtorinnettä pitkin Pyhän hotellille ja maaliin!

Tunturikolmonen

Pituus: 32 km
Noususumma: ilmoitetaan myöhemmin

Tunturikolmonen kulkee samassa maastossa kuin Tunturimaratonin reitti (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään ennen Kapustan suoraa.

Tunturipuolikas

Pituus: 21,5 km
Noususumma: 690 m
Tunturipuolikas kulkee samassa maastossa kuin Tunturimaratonin reitti (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään jo Huttulomassa.

Tutustu GPS-reittiin

Tunturikymppi

Pituus: 10 km
Noususumma: 400 m
Tunturikymppi juostaan samassa maastossa kuin Tunturimaratonin ja Tunturipuolikkaan reitit (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään Karhunjuomalammelta. Tunturikymppi sopii hyvin harrastejuoksijoille, jotka haluavat kokeilla ja tutustua polkujuoksuun.

Tutustu GPS-reittiin

Lataa kartta JPEG-kuvana tai PDF-tiedostona >

Lataa Pyhä Tunturimaratonin maastokartta >

Osallistumiseen liittyvät ehdot

 • Osallistuja osallistuu kilpailuun omalla vastuulla ja vastaa omasta vakuutusturvastaan (kilpailun vastuullisella järjestäjällä, Pyhätunturi Oy:llä, on omaa toimintaansa varten vastuuvakuutus)
 • Osallistujaa kehotetaan hankkimaan vakuutus kilpailua varten
 • Osallistuja ymmärtää maastojuoksuun liittyvät riskit ja sen vaativuuden
 • Osallistuja ymmärtää, että kilpailu käydään maasto-olosuhteissa, jossa ensiavun saaminen voi olla hidasta
 • Osallistujan tulee noudattaa kilpailusääntöjä ja osallistua kilpailuun järjestäjien erikseen ohjeistamalla varustuksella
 • Osallistuja sitoutuu noudattamaan roskaton juoksu -periaatetta, joka tarkoittaa että maastoon ei jätetä mitään roskia
 • Tapaturmien sattuessa osallistuja vapauttaa järjestäjän (Pyhätunturi Oy) korvausvaatimuksista
 • Kilpailua tallennetaan valo- ja videokuvaamalla, osallistujat hyväksyvät, että heistä tallennettua materiaalia voidaan käyttää tapahtumaan liittyvässä viestinnässä (esim. nettisivut). Kuvia ja videoita tulee myös osallistujien saataville

Kilpailu- ja lähtöajat

 • Alustavat lähtöajat (tarkat ilmoitetaan kisainfossa): Tunturimaratonin 9:00, Tunturipuolikas ja -kolmonen 9:15, Tunturikymppi 9:30 
 • Kilpailuaika päättyy klo 17:00

Pakolliset varusteet

 • Juomapullo tai reppu min. 0,5 litraa
 • Puhelin ladattuna ja vesitiiviisti pakattuna, jossa talletettuna kisan tärkeät numerot (EA)
 • Reittikartta
 • Numerolappu kiinnitettynä etupuolelle rintaan tai reiteen
 • Ensiside tai vastaavaan käyttöön rulla sideharsoa + 1m urheiluteippiä
 • Oman harkinnan mukaan kisaevästä
 • Suosittelemme myös juoksutakin ottamista mukaan. Ensiavun saaminen reitillä voi kestää ja takki on hyvä olla mukana, jotta saa pidettyä itsensä lämpimänä.

Palkinnot

 • Ilmoitetaan lähempänä tapahtuma-ajankohtaa

Huoltopisteet

 • Vesi- ja ensiapupisteet sijaitsevat Karhunjuomalammella, Huttulomassa ja Latvavaarassa. Karhunjuomalampi ja Huttuloma palvelevat molempiin suuntiin juostaessa.

Roskaton juoksu

 • Mitään roskia ei saa jättää luontoon!

Reilu juoksu

 • Osanottajilta edellytetään reilun pelin henkeä kanssakilpailijoita ja muita kansallispuistossa liikkujia kohtaan. Kilpailijat ovat myös velvollisia auttamaan muita osanottajia, mikäli joku tarvitsee ensi- tai muuta hätäapua.

Peruutukset

 • Jos osallistuja tekee peruutuksen viimeistään 9.7.2017 mennessä, koko osallistumismaksusumma voidaan siirtää käytettäväksi seuraavan vuoden osallistumismaksuun.
 • Jos osallistuja tekee peruutuksen 10.7.2017-31.7.2017 välillä, voidaan maratonmatkan ja tunturikolmosen osallistumismaksusta siirtää 30 euroa seuraavan vuoden tapahtumaan. Tunturipuolikkaan ja Tunturikympin maksusta voidaan siirtää 20 euroa seuraavan vuoden tapahtumaan.
 • HUOM. Peruutuksia varten on oltava lääkärintodistus.

Oman paikan siirtäminen

 • Oman paikan voi siirtää toiselle juoksijalle samaan sarjaan. Myyjä ja ostaja huolehtivat itse maksuliikenteestä ja päivitettyjen tietojen välittämisestä kilpailun järjestäjälle. Tiedot muutoksista on lähetettävä osoitteeseen tunturimaraton@pyha.fi

Valo- ja videokuvaaminen

 • Järjestäjät valo- ja videokuvaavat Tunturimaratonia tapahtuman aikana ja on vapaa käyttöoikeus Tunturimaratonin aikana ottamilleen kuville ja videoille.

Ylivoimainen este (force majeure)

 • Mikäli Pyhä Tunturimaraton joudutaan perumaan olosuhteiden tai poikkeustilan vuoksi perumaan, järjestäjä voi pidättää osallistumismaksut itselleen.

Lataa vuoden 2017 Pyhä Tunturimaraton kilpailuohjeet ja pelastussuunnitelma

Hyviä paikkoja juoksijoiden kannustamiseen ovat mm. Karhunjuomalampi (jonka juoksijat ohittavat kahteen kertaan) ja Kultakeron huippu, jolle voi nousta maisemahissillä. Kultakeron huipulta avautuvat upeat maisemat kaikkiin ilmansuuntiin. Juoksijat kapuavat viimeisen uuvuttavan nousun juuri Kultakeron huipulle, joten kannustukselle on siellä varmasti tarvetta. Jos lähtee kannustamaan Karhunjuomalammelle, pääsee reitin varrella näkemään mm. Suomen syvimmän tunturikurun (Isokuru), Pyhäkasteen putouksen sekä Uhriharjun, jotka ovat Pyhän kansallispuiston suosituimpia nähtävyyksiä.

Ruokailut

Myös kannustajat voivat osallistua Tunturimaratonin ruokailuihin, perjantain fajitas partyyn ja lauantain kisakeittolounaaseen. 

Hissillä Kultakeron huipulle

Tunturin huipulta pääsee kannustamaan juoksijoita reitin vaativimmalla nousulla ja laskulla juuri ennen juoksijoiden saapumista maaliin. Kultakeron huipulle pääsee Pyhä Expressin kyydillä (9 €). Lipun voi ostaa hissiltä tai hotellin vastaanotosta. 

Huttuloma

Tunturimaratonin juoksijat menevät Huttuloman ohi kahteen kertaan ja Tunturipuolikkaan juoksijat kääntyvät takaisin kohti maalia Huttulomassa. Huttulomaan ei tänä vuonna järjestetä yhteiskuljetusta, mutta sinne pääsee omalla kyydillä ajamalla Huttujärventietä (kääntyy Luoston tieltä) kansallispuiston rajalle, josta matka jatkuu kävellen, juosten tai pyörällen reilun kilometrin verran Huttuloman autiotuvalle.

Tunturimaratonin yhteydessä on mahdollista varata aika fysioterapeutin käsittelyyn tai arvioon hotelli Pyhätunturissa. Tarjolla torstaina 10.8. ja perjantaina 11.8. mm. juoksuun valmistavaa, kevyempää urheiluhierontaa sekä kinesioteippausta. Sunnuntaina palautumista voi edistää rentouttavalla hieronnalla.

To-su (10.-13.8.) ajan tarjoushinnat:

Hieronta 30 min: 32€
Hieronta 45 min: 38€
Hieronta 60 min: 48€
Hieronta 75 min: 55 €
Kinesioteippaus: 6-10 €

Ajanvaraus Hotelli Pyhätunturin vastaanotosta, puh: + 358 886 00500

Lisätietoja voit kysellä fysioterapeutti Sanna Kyllöseltä: puh. 050-3797083. Tervetuloa!