Villi, mutta niin lempeä Pyhä tekee pysyvän vaikutuksen.

Pyhän kevättalvi

Pyhän nopeasti pitenevät päivät, mutta hitaasti hupenevat hanget

Pyhä-Luoston maaliskuussa on päivisin yhä enemmän valoa ja aurinko lämmittää lempeästi, mutta öisin voi vielä olla kireä pakkanen. Hankien hupenemista Lapissa saa odottaa vielä pitkään. Lunta Pyhällä riittää usein vähintään vappuun asti, ja parhaista hiihto- ja lasketteluolosuhteista saadaan nauttia maalis-huhtikuussa. Pyhän kevättalvessa laduilla ja rinteissä liikkujien vakiovarusteena nähdäänkin usein aurinkolasien lisäksi leveä hymy.

Karu, mutta niin kaunis kevättalvi

Kevättalven alkaessa lunta on Pyhällä paljon enemmän kuin keskitalvella. Pyhän tunnusomaisten rakkakivikkojen sijaan maisemaa hallitsee hanki, joka tekee maastosta oikeilla varusteilla helppokulkuisemman kuin kesällä – ja etenkin aurinkoisina päivinä suorastaan häikäisevän kauniin. Jos haluat nautiskella lumisesta tunturista ja metsästä leppoisaan tahtiin ja välillä poiketa tallatuimmilta reiteiltä, valitse kulkuvälineeksi lumikengät tai liukulumikengät. Rauhallisesti edetessä ehdit hyvin huomata kuvauksellisimmat kohteet ja kun aurinko lämmittää, laavulla tai latukahvilassa voi pitää taukoa pidempäänkin. Lumikengät tai liukulumikengät voit vuokrata paikan päältä. Tutustu Pyhän vuokravälineisiin.

Bongaa revontulet Pyhällä

Maalis-huhtikuussa yöt ovat vielä pimeitä ja olosuhteiden osuessa kohdilleen revontulet loimottavat taivaalla komeasti. Kevättalvella ne itse asiassa näkyvät useammin kuin sydäntalvella, joten jos olet haaveillut niiden näkemisestä tai kuvaamisesta, vielä ehdit! Kun saavut Pyhälle, lataa puhelimeesi maksuton Aurora Alert Realtime -hälytysjärjestelmä, joka antaa äänimerkin revontulten ilmestyessä taivaalle. Kaikista mukavin tapa revontulten ihailuun on yöpyä lasikattoisessa kodassa tai iglussa, jossa näkymä taivaalle avautuu suoraan sängystä. Tutustu Pyhän maisemaikkunallisiin majoitusvaihtoehtoihin.

Seikkailijan sydän sykkii vastakohtien Pyhä-Luostolla!

Pyhän kevättalvi tarjoaa lumen ja auringon lisäksi myös rauhaa ja hemmottelua. Pyhän rinteillä viihtyvät kokeneetkin laskijat, ja sen vapaalaskuolosuhteet kuuluvat Suomen parhaimpiin. Maalis-huhtikuun vaihteessa järjestettävässä Free’ kend -vapaalaskutapahtumassa pääsee kisaaman kukkulan kuninkaallisen tittelistä, oppimaan huippulaskijoilta ja tietysti laskemaan hyvässä seurassa. Tutustu myös muihin Pyhän vapaalaskutapahtumiin. Talvipyöräilijöille on pyhällä reittejä 40 kilometriä ja hiihtolatuja Pyhä-Luoston alueella 150 kilometriä. Suksilla pääsee käymään vaikka naapuritunturissa Luostolla – ja halutessaan voi palata Pyhälle bussilla.


Vauhdin vastapainoksi Pyhällä voi nauttia myös rauhallisesta, rennosta ratsastusretkestä upeissa maisemissa, viettää saunaillan avantouinnilla ja illallisella höystettynä tai herkutella Pyhän ravintoloissa. Lepopäivän viettoon sopivat erinomaisesti myös myös naapuritunturissa Luostolla sijaitsevan Ametistikylpylän rentouttavat poreet.

Pyhä-Luosto – Ikuinen, mutta hetkessä kiinni

Pyhä-Luoston tunturit ovat miljardeja vuosia vanhoja. Voit tutustua alueen luontoon ja historiaan luontokeskus Naavassa, josta saat myös ajankohtaista tietoa reittien kunnosta ja lumitilanteesta. Toinen kiinnostava alueen historiasta kertova kohde on Lampivaaran ametistikaivos, jonne pääsee Pyhältä ekologisesti esimerkiksi sähkömoottorikelkan kyydissä. Siellä saat omin käsin kaivaa jalokiven muistoksi vierailustasi.

Pyhän kevättalvessa elävät rinta rinnan vilkas hiihtokeskuselämä palveluineen ja tapahtumineen, sekä ainutlaatuinen luminen tunturiluonto, jossa voi hiljentyä kuuntelemaan erämaan ikiaikaista hiljaisuutta. Meille on tärkeää säilyttää tunturiluonto ja kauniit talvemme myös tuleville sukupolville. Pyhä oli Suomen ensimmäinen hiilineutraali hiihtokeskus. Panostamme edelleen kestävyyteen ja ekologisuuteen kaikessa kehittämistyössä.

Tutustu Pyhän hiihtokeskuksen vastuullisuusohjelmaan.Saapuminen pyhälle

Pyhä sijaitsee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohteet tunturista.

 • Lentäen alk. 99 €

  Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

  Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

  - Finnair
  - Norwegian

  Sulje
 • Junalla alk. 49 €

  Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

  Katso aikataulut ja varaa liput.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

  Sulje
 • Autolla

  Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

  Sulje
 • Pyhän majoitustarjoukset