Tunturisää

Sää tänään

Viiden vuorokauden ennuste

5 vrk ennuste kertoo lämpötilan Pyhän ympäristössä.

24h tunturisää

Lumivyöryennuste Pyhän alueen luonnonvaraisille tuntureille on kesälomalla.

Kehitämme uusia juttuja kesän ajan ja palaamme niiden kanssa ensi talvena!

Jos havaitset lumivyöryn, pyydämme siitä tietoa osoitteeseen lumiturvallisuus@pyha.fi Pyri kertomaan mahdollisimman tarkkaan vyöryn paikka, rinteen ilmansuunta, päivämäärä ja kellonaika, sekä ota mahdollisuuksien mukaan havainnostasi kuva tai video.

Ennusteen laatijat

Lumivyöryennustetta Pyhällä tekevät Pyhätunturin Hiihtokoulun lumivyöryteknikot Petteri Nurminen, Ville Väkeväinen ja Jari Valvio.  Ennusteen tekijöiden pätevyys on hankittu Ruotsin lumivyörykoulutusjärjestelmän Sveriges Lavinutbildningarin SVELAV Pro 2 koulutuksessa. Lisäksi he ovat kokeneita lumella liikkujia ja heillä on vankka paikallistuntemus Pyhätunturin alueen lumiolosuhteista. Ennusteen laatijat ovat myös FINLAV – Suomen Lumivyörykoulutus –järjestelmän virallisia kouluttajia.

Voit käyttää ennustetta yhtenä tietolähteenä retkiäsi suunnitellessa. Muista, että olet aina itse vastuussa siitä minne retkilläsi menet ja millaisia riskejä otat. Jos haluat ohjatulle takamaastoretkelle, ota yhteys Pyhätunturin Hiihtokouluun.
Huom! Ennuste laaditaan viikoittain tai tarvittaessa useammin, jos olosuhde muuttuu ja vyöryvaara kohoaa tai laskee. 
Jos tarvitset apua retkelläsi, ota yhteys hätäkeskukseen numeroon 112. 
112 Suomi – mobiilisovellus nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa. Sovelluksen kautta soitettaessa hätäkeskus saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat
Pyhän majoitustarjoukset