Sydäntalven loma Pyhällä

9.1.-17.2.2023

Lyhyt päivä, mutta ihmeellinen valo Pyhän talvessa

Sydäntalvi napapiirin pohjoispuolella kuulostaa kylmältä ja pimeältä, mutta se on vain puoli totuutta. Kylmää Pyhällä usein onkin, mutta sydäntalvea luonnehtii paremmin erikoinen valo kuin täysi valon puute. Kaamoksen punaiset ja siniset sävyt heijastuvat hangesta, ja taivaan ollessa kirkas kuutamo suorastaan häikäisee. Kylmyys ei missään nimessä ole se muisto joka Pyhästä jää. Pyhän sydäntalvessa eritoten häikäisee yhteisöllinen tunnelma.

Koe Pyhän sydäntalven kauniit luonnon valoilmiöt ja varaa majoitus Pyhälle tunnelmalliseen mökkiin, tasokkaaseen huoneistoon, tai viihtyisään perhehotelliin. Tutustu Pyhän majoitusvaihtoehtoihin.

Karu, mutta niin kaunis talvi - vangitse kuviin

Sydäntalvella puuterinen lumi pyöristää terävät rakkakivikot ja pukee metsät valkeaan huntuun. Kaamoksen ihmeellinen valo houkuttelee ulos ja liikkeelle kipakassakin pakkasessa. Talvinen tunturi tarjoaa veistoksellisia maisemia ja huurteisia yksityiskohtia ihailtavaksi ja ikuistettavaksi.

Monen haaveena on onnistua kuvaamaan myös revontulet, ja selkeällä säällä siihen on Pyhällä hyvät mahdollisuudet. Kun olosuhteet ovat kohdillaan, voi taivalla näkyä myös revontulia. Pyhällä niitä nähdäkseen ei tarvitse nähdä juurikaan vaivaa. Koska valosaastetta on vähän, ei revontulien metsästykseen tarvitse lähteä pihaa kauemmas. Vieraillamme on maksutta käytössä Aurora Alert Realtime -hälytysjärjestelmä, joka antaa äänimerkin, kun revontulet näkyvät taivalla. Itse voit istuskella odottelemassa, vaikka takan ääressä lämmintä juomaa siemaillen.

Revontulten kuvaamiseen on tarjolla myös opastettuja retkiä, jossa pääsee perehtymään aiheeseen kokeneemman kuvaajan johdolla. Jos haaveilet talvisen taivaan ihailusta mahdollisimman mukavasti, hemmottele itseäsi yöllä lasi-iglussa, tai revontulikodassa. Pyhällä on tarjolla erilaisia revontulimajoituksia elämykselliseen yöpymiseen.

Villi, mutta niin lempeä – tekemistä Pyhällä

Pyhältä löytyy reittejä sekä vauhdikkaan menon että leppoisan retkeilyn ystäville: latuja maastohiihtäjille, reittejä lumikenkäilijöille ja pyöräilijöille, sekä tietysti rinteitä laskettavaksi. Lomaillessasi Pyhällä koiran kanssa, ei kaveria tarvitse jättää jokaisen hiihtolenkin ajaksi odottamaan, sillä tarjolla on myös mukavan pituisia koiralatuja.

Pyhän rinneprofiili haastaa kokeneenkin laskijan, ja alueella on hyvät puitteet vapaalaskulle. Monen laskijan unelmana on päästä pöllyttämään Pyhän tunturipuuteria. Tutustu tarkemmin Pyhän takamaastomahdollisuuksiin täältä. Ensikertaa Pyhän takamaastoihin kannattaa tutustua Pyhän hiihtokoulun opastuksella. Lisää rinteitä laskettaviksi löytyy naapuritunturi Luostolta, joka on tunturitietä 20 minuutin ajomatkan päässä.

Vauhdikkaasta menosta pääsee nauttimaan myös reessä tai satulassa istuen: huskysafari on unohtumaton elämys huimapäiselle eläinten ystävälle. Leppoisammasta menosta eläinystävien kanssa voi nauttia porotilavierailulla. Maastoratsastusretki on elämyksellinen tapa kokea talvinen luonto, ja rekiretki soveltuu hyvin lapsiperheille. Tutustu Pyhän hevostiloihin.

Ulkona vietettyjen pakkaspäivien vastapainoksi voi lepäillä mökissä takkatulen lempeästä lämmöstä nauttien tai pistäytyä rentoutumaan Ametistikylpylän poreissa naapuritunturi Luostolla.

Lomaillessasi Pyhällä voit vuokrata välineitä paikanpäältä, kuten suksia, fatbikeja ja lumikenkiä. Tutustu Pyhän vuokravälineisiin.

Majoitustarjouksia: Tule kokemaan Pyhän maaginen keskitalvi

Kurulas resort

Kurula's Resort majoitustarjous ajalle 9.1.-16.2.2023.

Varaa majoitus Kurula's Resortin tasokkaasta huoneistosta, varauksen yhteydessä saat lisä alennuksen -50% Husky farmi vierailusta ja 30 min koiravaljakko ajelusta.

Varaukset:

Kurula’s
+358 50 540 8816
sales@kurulas.com
Pyhätunturi

Varaa


Keskusvuokraamo Pyhähippu 9.1.-16.2.2023.

Vietä viikko tunnelmallisessa kelorivitalohuoneistossa Pyhän keskustassa, hinnat alkaen 520 €/viikko sis. loppusiivouksen.

+358 (0) 16 882 820
info@pyhahippu.fi

Saapuminen pyhälle

Pyhä sijaitsee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohteet tunturista.

  • Lentäen alk. 99 €

    Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

    Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

    - Finnair
    - Norwegian

    Sulje
  • Junalla alk. 49 €

    Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

    Katso aikataulut ja varaa liput.

    Sulje
  • Linja-autolla

    SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

    Sulje
  • Autolla

    Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

    Sulje