The Lost Spell – Pakohuonepeli tunturissa

7. — 13.3.2021

Escape Pyhä -peli tekee Pyhän hiihtokeskuksesta hiihtolomien ajaksi ison pakohuoneen, missä arvoitukset kuljettavat laskijaa pitkin tunturia. Pelaajat yrittävät pelastaa Pyhätunturin löytämällä Huttu-Ukon kadonneen loitsun.

Liikkuminen pelialueella vaatii voimassaolevan hissilipun sekä laskuvälineet. Seikkailu maksaa 39 €/pelastusryhmä. Peli pelataan pääasiassa rinnealueella. Peli on mahdollista pelata laskematta mustia rinteitä, jos vain jaksaa hiihdellä tai kävellä hieman enemmän. Peliin
lähtö tapahtuu Hotelli Pyhätunturin pääoven edestä ulkoa itsenäisesti. Paikalta saa pelirepun, jossa on ohjeet, kaikki pelivälineet ja käsidesiä. Tasan kolmen tunnin päästä lähdöstä ryhmän tulee olla viiimeisellä rastipaikalla tunturin huipulla.

Varaa pelisi


Olemme tehneet parhaamme, että voit lomailla alueella turvallisesti. Huomioithan sinäkin lomallasi koronaturvallisuustekijät:
• Matkusta vain terveenä.
• Hakeudu välittömästi testiin, jos on oireita. Älä liiku oireisena missään julkisilla paikoilla.
• Pidä turvavälit.
• Käytä kasvomaskia.
• Yski oikein.
• Muista käsihygienia.
• Seuraa tilannetta.
Tutustu Pyhän koronainfosivun turvallisuus- ja toimintaohjeisiin.

Ratkaise arvoitus ja pelasta Pyhä

Huttu-ukko on mahtavaluonnonolento, Pyhän seudun vartija. Viimeisen vuosisadan aikana Huttu-ukko on suruissaan seurannut, miten ihmisten ja luonnon välinen kuilu on kasvanut. Hän yrittää saada huomiota nostamalla lumihiutaleet tanssimaan, sytyttämällä ruskaa kauniisti hohtamaan ja kutsumalla revontulia. Luonto tarvitsee rakkautta, mutta ihmisen huomio on ohimenevä.

Huttu-ukko päättää, että on aika ravistaa Lapin-kävijöitä hereille. Hän aikoo laittaa maan järisemään niin, että koko Kultakero romahtaa. Hän on kuitenkin huomannut, että vielä löytyy ihmisiä, jotka näkevät hänen viestinsä ja pystyvät ottamaan häneen yhteyttä. Niinpä hänon päättänyt järjestää kokeen. Hän on jättänyt viestejä eri puolille Kultakeroa toivoen, että joku löytäisi ne ja pystyisi yhdistämään ne pyhäksi loitsuksi, jolla häntä lepytetään. Ongelmana on vain, että Pakkasnoita, joka asuu viereisessä Noitatunturissa, on saanut vihiä Huttu-ukon aikeista. Noita toivookin, että koko Kultakero häipyisi, koska silloin Noitatunturi olisi seudun vaikuttavin tunturi. Niinpä Pakkasnoita on ovelasti piilottanut Huttu-ukon jättämät viestit ihmisille.

Ainoa toivomme on nyt, että löytyisi fiksuja ihmisiä,jotka noidan tempuista huolimatta pystyisivät löytämään Huttu-ukon viestit tunturin laelta, yhdistämään ne loitsuksi ja näin lepyttämään Ukkoa. Kiire on – emme voi tietää, milloin Ukon kärsivällisyys loppuu ja tunturi romahtaa.

Yhteistyössä:

Image result for escape room helsinki

Oikeudet muutoksiin pidätetään.