Junior Backcountry by Antti Autti

torstai 4.3.2021 klo 10.00–13.00

Junior Backcountry by Antti Autti

Huomioithan, että hiihtolomaviikon 9 ryhmä on täynnä, eikä enempää osallistujia voida ottaa turvallisuussyistä. Voit jättää yhteystietosi halutessasi jonotuslistalle. Ilmoitamme mahdollisesti vapautuvista paikoista heti.

Pyhän Free'kend-lähettiläs ja yhteistyölaskija Antti Autti tuntee Pyhän ja sen takamaastot kuin omat taskunsa. Nyt 8–17-vuotiailla on mahdollisuus päästä tutustumaan Pyhän vapaalaskuun Antin kanssa. Antti ja juniorit tutustuvat vapaalaskun iloihin hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10.

Olemme tehneet parhaamme, että voit lomailla alueella turvallisesti. Huomioithan sinäkin lomallasi koronaturvallisuustekijät:
• Matkusta vain terveenä.
• Hakeudu välittömästi testiin, jos on oireita. Älä liiku oireisena missään julkisilla paikoilla.
• Pidä turvavälit.
• Käytä kasvomaskia.
• Yski oikein.
• Muista käsihygienia.
• Seuraa tilannetta.
Tutustu Pyhän koronainfosivun turvallisuus- ja toimintaohjeisiin.

Vain huoltaja voi ilmoittaa juniorin mukaan. Retket järjestetään hiihtolomaviikoilla torstaisin klo 10.00–13.00 ja hinta retkelle on 65 €/juniori. Osallistumisen voi maksaa verkkopankissa tai luottokortilla. Jokaiselle retkelle mahtuu mukaan seitsemän junioria.


Ilmoittaudu tästä


Osallistua voi lumilaudalla tai suksilla. Antti Autti laskee lumilaudalla ja Pyhätunturin Hiihtokoulun ohjaaja osallistuu päivään suksilla. Osallistujan tulee osata laskea sujuvasti vähintään punaisia rinteitä ja helppoja, puustoisia maastoja rinteiden ulkopuolella. Jokainen tarvitsee mukaan repun ja suksilaskijoilla tulee olla sauvat mukana. Suosittelemme vakuutusta, joka kattaa rinteiden ulkopuolella laskemisen.

Laskupäivän aikana käydään läpi vapaalaskuun liittyvää turvallisuutta ja sitä, miten rinteissä ja niiden ulkopuolella kannattaa laskea. Ryhmä pohtii yhdessä Antin kanssa, millaisia muotoja maastosta löytyy, miten omaa vauhtia tulee säädellä erilaisissa laskuympäristöissä sekä miten ennakoida ja mukautua yllättäviinkin olosuhteisiin. Maaston ja lumen lukutaito kehittyvät varmasti näillä sessareilla. Juniorit tutustuvat myös lumiturvallisuusvälineisiin, jotka ovat lainattavissa maksuttomasti.

Turvallisen laskemisen lisäksi juniorit saavat vinkkejä laskutekniikkaan. Vapaalasku on kokonaisvaltaista puuhaa, joten ryhmä käy myös hakemassa laskutatsia niin rinteillä kuin miniparkissakin. Päivä ei siis ole ainoastaan puuterilumen metsästämistä ja pöllyttämistä, vaikka tietysti puuterilasku on sitä, mitä kaikki vapaalaskijat haluavat aina tehdä. Luvassa on monipuolinen päivä uusien laskukavereiden kanssa ja ammattilaskijan opastuksella.


JUNIORILLA TULEE OLLA:

- Taito laskea vähintään punaisia rinteitä ja helppoja, puustoisia maastoja rinteiden ulkopuolella.

- Välineet: lumilauta/sukset ja kypärä. Suksilaskijoilla tulee olla sauvat. Sauvat helpottavat maastossa liikkumista.

- Lumiturvallisuusvälineet: piippari, lapio ja sondi (lainattavissa maksuttomasti).

- Reppu, jossa juomapullo ja halutessaan myös pieni eväs, esimerkiksi eväspatukka.

- Vähintään kolmen tunnin hissilippu.

- Suosittelemme vakuutusta, joka kattaa merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskemisen.


PÄIVÄN OHJELMA:

Klo 10.00 Tapaaminen Hotelli Pyhätunturin pääoven edessä ulkona. Tutustutaan lumiturvallisuusvälineisiin. Käydään läpi muut turvallisuusasiat ja päivän ohjelma. Huoltaja voi olla mukana.

Klo 10.30 Sessarit alkaa. Ohjelma mukautuu osallistujien taitotason, mielenkiinnon ja vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Klo 13.00 Sessarit päättyy. Kokoontuminen hotellin pääoven edessä ulkona, jos huoltaja ei ole erikseen sopinut toista tapaamispaikkaa juniorin kanssa.

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksuvoidaan palauttaa lääkärintodistusta vastaan. Osallistua saa vain terveenä. Huomioimme ajankohtaiset oheistukset Covid-19-viruksen leviämisen estämiseksi. Osallistujien huoltajille lähetetään infokirje sähköpostitse ennen ohjelman alkamista. Tutustu Pyhän alueen toimintaohjeisiin tästä.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.