Pyhän itsenäisyyspäivän viikonloppu

2. — 6.12.2022

Vapaalaskijoiden kausi alkaa Pyhältä

Luvassa on oikea hyvän mielen viikonloppu, kun päästään porukalla fiilistelemään kauden ensimmäisiä käännöksiä Pyhän rinteissä ja talven tulevia puuteripäiviä. Alkavaan vapaalaskukauteen valmistaudutaan treenaamalla vanhoja taitoja ja oppimalla uutta. Iltaisin viihdytään perjantain iltamäessä klo 21 saakka, Vapaalaskufestivaalien elokuvajuhlilla ja livemusiikin parissa.

Vapaalaskufestivaalit saapuu vierailulle tunturiin ja ilahduttaa talven ystäviä kaksipäiväisillä elokuvajuhlilla: lauantai-iltana katsotaan leffoja Tajukankaan maagisessa ulkoilmakatsomossa, ja ohjelma jatkuu Naavan auditoriossa sunnuntaina iltapäivällä. Näytökset ovat maksuttomia ja ikärajattomia.

Maanantaina 5.12. Hotelli Pyhätunturin hartaasti odotetut iltabileet tekevät paluun, kun upouuden Camp Kitchen & Barin lavalla esiintyy Arppa. Vilpittömällä musiikillaan hurmaava Arppa on kovassa nosteessa oleva artistitulokas. Oma lippu kannattaa hankkia hyvissä ajoin etukäteen täältä. Sunnuntaina 4.12. samassa paikassa bileet pystyyn laittaa Iskuporakone. Lisätiedot täältä.

Pitkän viikonlopun aikana lasketaan Pyhätunturin hiihtokoulun johdolla itsenäisyyspäivän viikonlopun perinteinen soihtulasku Polar-rinteessä (4). Mukaan laskuun ovat tervetulleita kaikki, ja nuorimmat osallistujat saavat mukaansa valosoihdun. Myös POW järjestää yhteislaskun ilmastojen puolesta viikonlopun aikana. Tutustu Protect Our Winters Finlandin toimintaan täällä.

Kuumimmat laskuvälineuutuudet ovat viikonlopun ajan esillä Alavuokraamon edustan testikylässä.

Lisää vapaalaskuun ja lumiturvallisuuteen liittyvää ohjelmaa päivitetään syksyn aikana.

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin laskijalle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaalaskuun Pyhätunturin Hiihtokoulun opastetuilla retkillä.

Tutustu

Hissiliput kätevästi verkkokaupasta

Osta hissiliput ennakkoon verkkokaupastamme ja pääset suoraan laskemaan kulkematta lippuluukun kautta.

Osta hissiliput tapahtuman ajalle


Oikeudet muutoksiin pidätetään.