Mimmi Free'kend (maaliskuu)

10. — 13.3.2022

Naisten oma vapaalaskuviikonloppu Pyhällä

Mimmi Free'kend on hyvän mielen vapaalaskuviikonloppu, jossa opitaan uutta, haastetaan itseään ja lasketaan hyvässä seurassa merkittyjen rinteiden ulkopuolella. Talvella 2022 tapahtumassa keskitytään ryhmädynamiikkaan. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja tietysti myös laskemisen ilo. Mukaan uskaltaa lähteä vaikka yksinkin, sillä seuraa löytyy paikan päältä. Kauden aikana on kolme Mimmi Free´kend -tapahtumaa suuren suosion ja kysynnän ansiosta: 17.–20.2.2022, 10.–13.3.2022 ja 7.–10.4.2022.

Early bird -hinta 30.1.2022 saakka 155 €. 1.2.2022 lähtien hinta on 175 €. Hinta sisältää vapaalaskuohjauksen. Jokainen saa VAI-KOn vastuullisesti tuotetun Free´kend-merinovillapipon, jos pipolle on tarvetta.

Oma ohjelmansa löytyy ensikertalaisille ja varmuutta vapaalaskuun tarvitseville sekä kokeneille harrastajille. Varma rinnelaskutaito on vaatimuksena osallistumiselle. Tapahtuma on tarkoitettu täysi-ikäisille
lumilauta- ja alppimimmeille. Telemark-mimmeille on oma workshopinsa huhtikuun tapahtumassa. Paikkoja on rajoitettu määrä viikonlopun eri ohjelmiin ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jotta ehditään keskittyä olennaiseen eli laskemiseen, kuljetaan ylöspäin pääosin hisseillä. Hissilippu on siis välttämätön. Sunnuntain ylimääräiselle takamaastoretkelle eli randolle tarvitsee yhden kertanousun. Jokainen tarvitsee reppuun mukaan vyörypelastusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Hankithan vakuutuksen, joka kattaa rinteiden ulkopuolella laskemisen. Kurkkaa tarkempi varustelista ohesta.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi siirtää lääkärintodistuksella kaudelle 2023. Jos tapahtuma perutaan järjestäjän puolelta, onnistuu siirto tai rahanpalautus.

ILMOITTAUDU MAALISKUUN TAPAHTUMAAN

Ilmoittaudu helmikuun Mimmi Free´kendiin tästä.

Ilmoittaudu huhtikuun Mimmi Free´kendiin tästä.

Tarvittavat varusteet:
o Hissilippu on välttämätön kaikissa ohjelmissa, sillä workshopeissa liikutaan hisseillä. Sunnuntain ylimääräiselle takamaastoretkelle tarvitsee vähintään kertanousun, sillä kansallispuistoon lähdetään hiihtokeskusen huipulta, jonne mennään hissillä.
o Reppu ja vyörypelastusvälineet (lumivyörylähetin eli piippari, sondi ja lapio). Pyhä auttaa tarvittaessa vyörypelastusvälineiden vuokraamisessa.
o Vakuutus, joka kattaa rinteiden ulkopuolella laskemisen.
o Vapaalaskuvälineiksi sopivat hyvin hieman leveämmät sukset tai leveämpi lumilauta, jolla on helpompi laskea maastossa, tai sitten ne välineet, joilla olet tottunut laskemaan. Halutessasi voit vuokrata menopelit Pyhän Ylävuokraamosta. Välineitä on rajoitetusti, mutta teemme kaikkemme, jotta jokaiselle löytyy sopivat välineet.
o Ykköset tarvitsevat randovälineitä eli välineitä, joilla voi nousta myös mäkeä ylöspäin, vain extraohjelmaan perjantai-illan otsalamppurandolle ja sunnuntaina, jos lähtevät hiihtokoulun ylimääräiselle takamaastoretkelle. Randovälineet = randosukset touring-siteillä + skinit, splitboard + skinit ja teleskooppisauvat tai lumilauta + lumikengät ja teleskooppisauvat.
o Kakkoset tarvitsevat randovälineitä, jos osallistuvat otsalamppurandolle, vaikeat nousu- ja laskulinjat -workshopiin tai sunnuntain takamaastoretkelle.
o Juomapullo ja pieniä eväitä, esim. energiapatukoita, kannattaa aina olla repussa mukana, jos energiantarve yllättää.
o Kypärä ja laskulasit.
o Aktiiviseen liikuntaan sopiva ulkovaatetus. Varsinkin otsalamppurandolle ja sunnuntain takamaastoretkelle on hyvä ottaa mukaan taukotakki.
o Huom! Lumikengillä randoille lähtevät lumilautailijat tarvitsevat repun, johon on mahdollista kiinnittää lauta nousun ajaksi. Lumilautailijoilla tulee olla teleskooppisauvat, jotka saa kasaan laskun ajaksi.

Muistathan varata myös majoituksen! Kimppamajoituksia voi kysellä toisilta mimmeiltä Facebook-tapahtumassa.

Tutustu Pyhän koronainfosivun turvallisuus- ja toimintaohjeisiin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luosto kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin hiihtäjälle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaahiihtoon opastetuilla retkillä.

Tutustu

Mimmi Free'kend – Yhteistyössä:

Salomon

Atomic

Pieps

Lumonite

Ilahu