Mimmi Free'kend

9. — 12.3.2023

Mimmi Free´kend -vapaalaskuviikonloppu Pyhällä

Mimmi Free'kend on hyvän mielen vapaalaskutapahtuma, jossa opitaan uutta, haastetaan itseä ja lasketaan hyvässä seurassa merkittyjen rinteiden ulkopuolella Pyhän hissioffareilla. Tapahtumaohjelma toteutetaan aina vallitsevien lumiolosuhteiden puitteissa. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja tietysti myös laskemisen ilo. Mukaan uskaltaa lähteä vaikka yksinkin, sillä seuraa löytyy paikan päältä.

Ilmoittautuminen avataan marraskuun aikana 2022. Early bird -hinta 31.1.2023 saakka 165 €. 1.2.2023 lähtien hinta on 185 €. Hinta sisältää vapaalaskuohjauksen. Osallistuaksesi tarvitset myös hissilipun.

Varma rinnelaskutaito on vaatimuksena kaikille Mimmi Free’kendiin osallistuville. Tapahtuman ohjelma on suunniteltu kahden eri tason mukaan. Oma ohjelmansa löytyy ensikertalaisille tai varmuutta vapaalaskuun tarvitseville (Mimmit 1) sekä kokeneille harrastajille (Mimmit 2).Tapahtuma on tarkoitettu täysi-ikäisille lumilautailijoille ja alppilaskijoille. Telemark-suksilla voi osallistua alppiryhmiin. Paikkoja on rajoitettu määrä viikonlopun eri ohjelmiin ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jotta ehditään keskittyä olennaiseen eli laskemiseen, kuljetaan ylöspäin pääosin hisseillä. Hissilippu on siis välttämätön. Lisäksi Mimmi Free’kendin sunnuntaina järjestettävälle ylimääräiselle takamaastoretkelle eli randolle tarvitsee yhden kertanousun. Jokainen tarvitsee reppuun mukaan vyörypelastusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Hankithan vakuutuksen, joka kattaa rinteiden ulkopuolella laskemisen. Kurkkaa tarkempi varustelista ohesta.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi siirtää lääkärintodistuksella kaudelle 2024. Jos tapahtuma perutaan järjestäjän puolelta, onnistuu siirto tai rahanpalautus.

Tarvittavat varusteet:
o Hissilippu on välttämätön kaikissa ohjelmissa, sillä workshopeissa liikutaan hisseillä. Sunnuntain ylimääräiselle takamaastoretkelle tarvitsee vähintään kertanousun, sillä kansallispuistoon lähdetään hiihtokeskuksen huipulta, jonne noustaan hissillä.
o Reppu ja vyörypelastusvälineet (lumivyörylähetin eli piippari, sondi ja lapio). Pyhä auttaa tarvittaessa vyörypelastusvälineiden vuokraamisessa.
o Vakuutus, joka kattaa rinteiden ulkopuolella laskemisen.
o Vapaalaskuvälineiksi sopivat hyvin hieman leveämmät sukset tai leveämpi lumilauta, jolla on helpompi laskea maastossa, tai sitten ne välineet, joilla olet tottunut laskemaan. Halutessasi voit vuokrata menopelit Pyhän Ylävuokraamosta. Välineitä on rajoitetusti, mutta teemme kaikkemme, jotta jokaiselle löytyy sopivat välineet.
o Ykköset tarvitsevat randovälineitä eli välineitä, joilla voi nousta myös mäkeä ylöspäin, vain extraohjelmaan perjantai-illan otsalamppurandolle ja sunnuntaina, jos lähtevät hiihtokoulun ylimääräiselle takamaastoretkelle. Randovälineet = randosukset touring-siteillä + skinit, splitboard + skinit ja teleskooppisauvat tai lumilauta + lumikengät ja teleskooppisauvat.
o Kakkoset tarvitsevat randovälineitä, jos osallistuvat otsalamppurandolle, vaikeat nousu- ja laskulinjat -workshopiin tai sunnuntain takamaastoretkelle.
o Juomapullo ja pieniä eväitä, esim. energiapatukoita, kannattaa aina olla repussa mukana, jos energiantarve yllättää.
o Kypärä ja laskulasit.
o Aktiiviseen liikuntaan sopiva ulkovaatetus. Taukotakki on hyvä olla mukana aina repussa.
o Huom! Lumikengillä randoille lähtevät lumilautailijat tarvitsevat repun, johon on mahdollista kiinnittää lauta nousun ajaksi. Lumilautailijoilla tulee olla teleskooppisauvat, jotka saa kasaan laskun ajaksi.

Tutustu Pyhän koronainfosivun turvallisuus- ja toimintaohjeisiin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luosto kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin hiihtäjälle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaahiihtoon opastetuilla retkillä.

Tutustu