Paralumilautailun maailmanmestaruuskilpailut

26. — 31.3.2019

Paralumilautailun MM-kilpailut

Vuoden 2019 paralumilautailun maailmanmestaruuskisat järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa ja Pyhällä. 26.-31. maaliskuuta Pyhälle kokoontuu sata maailman parasta paralumilautailijaa kilpailemaan crossissa ja banked slalomissa. Tapahtuman järjestää Suomen Lumilautaliitto yhdessä Pyhän hiihtokeskuksen kanssa.

Pyhä - ainutlaatuinen paikka

Kun puhutaan Pyhästä, on pakko mainita Pyhän taika - Pyhä magic. Lapin upeat maisemat ja yksi Suomen lumivarmimmista alueista on ihanteellinen paikka ikimuistoisen kilpailun järjestämiseen.

Viime kaudella Suomen Lumilautaliitto järjesti kaksi maailmancupin tapahtumaa, jotka olivat välittömästi laskijoiden suosikkeja. Rata, hiihtokeskus ja organisaatio saivat poikkeuksellisen positiivista palautetta, ja MM-kisoissa rima on nostettu vielä korkeammalle. Lisäksi myös maailmancup-viikonloppu palaa alkukaudesta Pyhälle, joten toimintaa riittää.

Pyhä hiihtokeskus on miellyttävän kompakti: kaikki tärkeät palvelut ja tilat - hissi, hotelli, ravintolat, majoitus, hyvin varustettu kuntosali, hierontahuoneet, kokoushuoneet, rentoutumisalueet ja niin edelleen - ovat vain muutaman sadan metrin päässä toisiltaan.

Vuonna 2017 Pyhä nimettiin vuoden hiihtokeskukseksi, ja syyt on helppo nähdä. Pyhä keskittyy tärkeimpiin asioihin - laskemiseen - mutta myös palvelut ovat huippuluokkaa. Pyhä on myös Suomen paras paikka freeride-laskemiseen, mistä kisaajat ja kisaturistit pääsevät myös nauttimaan.

Polar Madness

Nopean, katetun tuolihissin, PyhäExpressin vieressä sijaitsee itse tapahtumapaikka, Polar Madness, joka on suunniteltu erityisesti lumilautacrossia varten. Suomen Lumilautaliitto on ollut mukana suunnittelemassa siitä parhainta mahdollista paikkaa Suomessa lumilautaleireille ja -kilpailuille. Ei ole ihme, että joukkueet ympäri maailman saapuvat alkukaudesta Pyhälle harjoittelemaan tulevia kilpailuja varten.

Viime kaudella laskijat olivat todella vaikuttuneita Polar Madnessin monipuolisuudesta ja teknisyydestä, joten siellä järjestetään takuuvarmasti kaikkien aikojen parhaat paracrossin MM-kilpailut. Alkukauden maailmancup-kilpailut lasketaan 30.11.-2.12.