Pyhä bAAnked

28.2 — 1.3.2020

Viikonloppu täynnä bAAnked-hurmosta

Pyhä bAAnked on lumilautailija Antti Autin isännöimä laskuviikonloppu, jossa sessaillaan rennosti hiihtokeskuksen vapaalaskumaastoissa ja kisataan tiukasti bAAnked-radalla. bAAnked-kisa on talven suuri spektaakkeli: rata on pidempi, kurvit nopeampia ja palkinnot ruhtinaalliset. Ajanotto on automatisoitu ja tarkka.

Näissä lumi-ilakoinneissa laskutaustalla tai iällä ei ole väliä, ja tapahtumaan voi osallistua niin lumilaudalla kuin alppi- tai telemark-suksillakin. Jokaisella lajilla on oma mentorinsa, jolta saa vinkkejä perjantaina vapaalaskusessareilla ja harjoituksissa bAAnked-radalla. Kaikki harjoituslaskut lasketaan perjantaina ja lauantaina on vuorossa enää rataan tutustuminen. Harjoituslaskut tietystikin kellotetaan, jotta päästään todelliseen kisatunnelmaan.

Antti on kuuluisa siitä, että hän löytää milloin tahansa täydellistä lunta, ja perjantaina Antti johdattaakin ryhmän sessailemaan hiihtokeskuksen vapaalaskualueille. Mukaan tarvitsee hissilipun ja reppuun lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi) sekä kypärän. Pyhä auttaa välineiden saannissa tarvittaessa. Perjantaina alkuillasta valmistaudutaan bAAnked-radan avoimissa harjoituksissa lauantain kisaan. Myöhemmin illalla katsotaan porukalla laskupätkiä.

Lauantai on suuri kisapäivä. Kilpailu käydään banked slalom -radalla, joka sisältää tiukkoja kurveja, mutta ei hyppyjä, ja jokainen voi määrittää nopeutensa oman taitotason mukaan. Sarjat lajeittain: 7–16-vuotiaat juniorit (tytöt/pojat), avoin (naiset/miehet) ja seniorit (yli 40-vuotiaat naiset/miehet). Mäkipäivän jälkeen suunnataan saunan kautta palkintojenjakoon, jossa palkitaan nopeimpien laskijoiden lisäksi erityisen sykähdyttävät suoritukset. Seremonioiden jälkeen esiintyy Missikisat. Missikisojen kappale II on tuttu Antin laskuelokuvasta Closer.

Perjantain vapaalaskusessareille osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää silti ilmoittautumista ennakkoon. Tarkistathan, että sinulla on off-piste-laskemisen kattava vakuutus. Vain huoltaja voi ilmoittaa juniorin vapaalaskusessareille tai bAAnked-kisaan. Jokaisen tulee allekirjoittaa vastuuvapautuslomake ennen kisaa. Alaikäisen osallistujan lomakkeen allekirjoittaa huoltaja. Lataa vastuuvapautuslomake ennakkoon tästä. bAAnked-kilpailuun junnujen osallistumismaksu 10 € ja aikuisten 15 €. Maksut maksetaan Hotelli Pyhätunturin aulassa lauantaina ennen kisaa.

Ilmoittauduthan ajoissa mukaan, jotta voimme varmistaa varsinkin vapaalaskusessareille tarvittavan määrän mentoreita. Viimeinen päivä ilmoittautua sessareille on keskiviikkona 26.2.2020.

Noudatamme aina ajankohtaisia viranomaismääräyksiä ja -suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi, minkä takia tapahtumaohjelmaan saattaa tulla äkillisiäkin muutoksia. Tutustu Pyhän alueen koronainfoon tästä.

OHJELMA

Perjantai 28.2.2020

Klo 13–15:30 Vapaalaskusessarit (lumilauta, alppisukset tai telemarkit). Kokoontuminen Calle-talon edessä. Mukaan hissilippu, kypärä sekä reppuun lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Sessareilla saatetaan hieman kävellä, mutta skinejä tai lumikenkiä ei tarvitse. Sessarit ovat maksuttomat, mutta vaativat ilmoittautumisen ennakkoon.
Klo 17–20 Vapaat harjoitukset bAAnked-radalla. Paikalla lajimentorit antamassa vinkkejä radan laskemiseen. Harjoituslaskut kellotetaan totta kai! Iltamäen ajan vuokraamoista hissilippu 10 € ja vuokravälinesetti 10 €.
Klo 20 Sauna lämmin Hotelli Pyhätunturissa. Oma pyyhe mukaan! Pyyhkeen laina 3 €.
Klo 21:30 VJ ANA ja Suomi-snoukan 100 parasta laskupätkää. Paikka: Coloradon baari.

Lauantai 29.2.2020

Klo 10–11 Kisatoimisto auki hotellilla: Kisamaksut, ilmoittautuminen, kisaliivien jako ja vastuuvapauslomakkeiden palautus. Kisamaksut: 10 €/juniori, 15 €/aikuinen. Kisassa on kypäräpakko.
10 Test Center Calle-Talon edustalla: Nitro, Jones ja Ilahu.
Klo 10–11 Rataan tutustuminen. Varsinaiset harjoituslaskut lasketaan perjantai-iltana.
Klo 12–15 bAAnked-kisa. Paikka: Carlsberg Housen vieressä, Polar-rinteessä (4). Tarjolla kuumaa mehua, oma muki mukaan!
15–16 Tauko.
Klo 16–18 Finaalit.
Klo 18 Sauna lämmin Hotelli Pyhätunturissa. Oma pyyhe mukaan! Pyyhkeen laina 3 €.
Klo 21:30 Palkintojenjako Coloradon baarissa.
Klo 22 bAAnked-bileet: Missikisat. Lippu ovelta 10 € (sis. narikan 2 €). K-18.

Sunnuntai 1.3.2020

Klo 10 Ilahu-lumisurffiretki: kuusi onnellista pääsee lumisurffaamaan Pyhän puutereita ILAHU Boardsin seurassa. Retki on maksuton ja tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka eivät ole vielä päässeet jalon lajin taikaa kokemaan. Ilmoittautumiset suoraan retken isännälle Jannelle osoitteeseen info(a)ilahu.fi. Mukaan tarvitsee lumikengät, repun (jossa omat eväät) ja iloisen mielen. Laudan saa lainaksi Ilahulta. Lähtö Hotelli Pyhätunturin aulasta klo 10. Paluu noin klo 15.

Klo 11 Dagen efter -sessarit, kokoontuminen Express-hissin ala-asemalla.

Klo 11 Pyhä Backcountry -retki Pyhätunturin Hiihtokoulun seurassa. Hinta 50 €/hlö, kun minimiosallistujamäärä täyttyy. Kesto noin 4 h. Mukaan tarvitsee lumilaudan ja lumikengät, splitboardin nousukarvoilla (eli skineillä) tai randosukset touring-siteillä ja skineillä sekä reppuun lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Säävaraus. Ilmoittautumiset: hiihtokoulu(a)pyha.fi

Pyhä bAAnked in Pyhä Ski Resort hosted by Antti Autti from Ruka & Pyha Ski Resorts on Vimeo.


Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Pyhä bAAnked – Yhteistyössä

Clif Bar // Ilahu // Pieps // Jones // Nitro // Riksgränsen Banked Slalom // Giro // Haglöfs // Intersport Rovaniemi