Musiikkitarina Tajukankaalla: Ku-Kui

perjantai 18.9.2020 klo 13.00–13.30

Taidetta Tajukankaalla


Musiikkitarina Ku-Kui on kevyt metsäesitys, joka johdattaa katsojat mukanaan satumaahan. Loruista, musiikista ja tanssista koottu esitys sopii niin lapsille kuin vanhuksillekin, sekä kaikille siltä väliltä! Esiintyjänä Ku-Kuissa nähdään Tarramara. Liput musiikkitarinaan hoituvat katusoittotyylillä heittämällä kolikko Ku-Kuin hattuun. Esityksen parissa vierähtää puoli tuntia. Lähde luontoon ihmettelemään, kuuntelemaan ja kummastelemaan musiikkitarina Ku-Kuita!

Saavuthan paikalle vain terveenä. Tajukankaalla tilaa riittää, joten pidäthän 1–2 metrin turvavälin muihin katsojiin.

Tajukankaan lavan löydät, kun kävelet Carlsberg House -ravintolan kulmalta rinteiden poikki huoltotietä pitkin noin 400 metriä. Rinteiden reunassa Tajukangas-kyltti ohjaa oikeaan suuntaan.


Oikeudet muutoksiin pidätetään.


Bongaa pohjoisen taivaan valot Aurora Alert Realtimen avulla

Syyskuussa iltojen jo hämärtyessä voi pohjoisen taivaalta bongata ensimmäiset revontulet. Koko yötä ei tarvitse valvoa revontulia odotellessa, sillä Pyhällä on käytössä paikallinen revontulien hälytysjärjestelmä Aurora Alert Realtime, joka antaa hälytyksen puhelimeesi, kun revontulet ovat taivaalla silmin nähtävissä.

Aktivoi Aurora Alert tästä.

Isokuru- Suomen suurin kuru

Pyhä-Luoston kansallispuisto kätkee sisäänsä Suomen suurimman kurun, 220 metriä syvän Isokurun! Se sijaitsee Kultakeron ja Ukonhatun tunturihuippujen välissä. Kurun pohjalla olevaa puista kävelysiltaa pitkin pääset Pyhänkasteenlammelle ja -putoukselle. Kohdetaulujen avulla tutustut Isokurun syntyyn ja alueen geologiaan.

Pyhänkasteenlampi ja Pyhänkasteenputous - historiallisia kohteita

Isokurun perältä, äkkijyrkkien kallioseinien keskeltä löydät kattilamaisen painanteen, jonka pohjalla on 12 metriä syvä Pyhänkasteenlampi. Lampeen laskee 17 metriä korkea suihkumainen putous, Pyhänkasteenputous, jonka vesi tulee Karhukurua pitkin virtaavasta tunturipurosta.

Lampi ja putous ovat saaneet nimensä kristinuskon ja metsäsaamelaisten vanhojen uskomusten kohtaamisesta. Perimätiedon mukaan pappi Esaias Fellman antoi saamelaisille kesällä 1648 joukkokasteen näiden vanhalla palvontapaikalla eli seidalla, joka sai siitä nimen Pyhänkasteenlampi. Samalla tavalla vanhoista uskomuksista on saanut nimensä Uhriharju, jolla on uhrattu peuroja ja niiden sarvia hyvän metsästysonnen toivossa.

Huom! Karhunjuomalammen reitti, 10 km, rengasreitti ei ole kuljettavissa Uhriharjun porrasremontin vuoksi, katso tarkemmat tiedot reittikuvauksesta.

Noitatunturi- Pyhä-Luoston kansallispuiston korkein kohta!

Noitatunturi on Pyhä-Luoston tunturijonon korkein huippu. Vaativa reitti 540 metriä korkealle tunturille palkitsee kävijän upeilla maisemilla. Noitatunturin reitin varrelta löydät myös Annikinlammen, joka uinuu syvässä Kuorinkikurussa ylhäällä tunturin rinteellä ja jolta avautuu hieno näköala pohjoiseen. Noitatunturi on vanha saamelaisten palvontapaikka eli seita. Tunturi tunnettiinkin aiemmin nimellä Seitatunturi.

Huom! Noitatunturin valloitus, 14,5 km, rengasreitti ei ole kuljettavissa Uhriharjun porrasremontin vuoksi. Katso tarkemmat tiedot reittikuvauksesta.