Syysloma Luostolla, viikot 42-43

15. — 30.10.2022

Tervetuloa koko perheen voimin viettämään syyslomaa Luoston kauneisiin maisemiin.

Syyslomalla voi vierailla vaikka Lampivaaran ametistikaivoksessa tai ametistikylpylässä. Haasta perheesi frisbeegolfiin Luoston uudessa DiscGolfParkissa tai reippaile Ahvenlammen ulkoilureitillä ja etsi revontulia.

Syyslomien aikaan ametiskylpylä on avoinna päivittäin.

Opastetut ametistikaivosvierailut ti-la klo 11-15. Liput 22 €/aikuinen ja 12 €/lapsi. Perhelippu (2 aik. + 2 lasta) 56 €. Liput kaivoskierrokselle ostetaan Lampivaaran kahviolta tai verkkokaupastamme.

Torvisen maja palvelee syyslomalla ma-pe klo 11-15

Vieraile Arctic Husky farmilla, opastetut tarhakierrokset ma - pe klo 12 - 13. Perhelippu 20€, ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Luosto DiscGolfPark on 18-väyläinen AA1-luokan rata. Tunnin mittainen Luoston lenkki soveltuu erinomaisesti lapsiperheille. Mikäli sinulla ei ole omia kiekkoja voit hakea 50 € panttia vastaan kiekkosetin Lapland Hotel Luostotunturista, tai Santa's Hotel Aurorasta.

Ukko-Luoston huiputus on noin 5-5,6 km pitkä ja huipulta avautuvat huikeat maisemat sekä Luoston ikoninen sääasema. Huomioithan ettei reittiltä voi jatkaa syksyn 2022 aikana Tikkalaavulle, koska reitillä tehdään huoltotoimenpiteitä. Kysy lisää Luontokeskus Naavasta p. 020 639 7302 ja tutustu reittiin ja reittikarttaan täältä Luontoon.fi

Lapland Hotels Luostotunturin kupeessa sijaitsevan Ahvenlammen ympäri kieltää ulkoilureitti, joka sopii myös lastenvaunuilla kuljettavaksi, eväshetken voi pitää Ahvenlammen laavulla tulistellessa. Muita hyviä tulistelu- ja retkipaikkoja ovat muun muassa Tikkalaavu, Rykimäkeron kota, ja Lampivaaran laavu. Katso tarkemmat reittikuvaukset luontoon.fi-sivustolta.

Lähikätköilyä Luoston maisemissa

Lähikätköilyssä kätköt on piilotettu taajama-alueelle, jotta koko perheen on helppo osallistua kätköjahtiin. Ahvenlammen ympäristöstä, kävelyreitin varrrelta, löytyy useita kätköjä, ja soveltuu eritoten lapsiperheille. Vähän kauempana olevat kätköt saavuttaa nopeasti vaikkapa fättärillä.

Kätköissä on pieni muovirasia joissa on lokivihko. Voit halutessasi kirjoittaa vihkoon nimesi ja päivämäärän jolloin olet löytänyt sen. Muista laittaa rasia takaisin kätköön jotta seuraavat etsijät löytäisivät rasian.

Täältä löytyy kartta lähikätköilyä varten.

Pyhäkuru seikkailupuisto Pyhällä

Pyhäkuru kallioseikkailupuisto tarjoaa huikeita kokemuksia kaikenlaisille seikkailijoille. Kiipeä jylhää kallionseinämää ylös, taiteile kalliomuodostelmilla, ylitä rotko vaijeria pitkin, liu´u seinämältä toiselle ja nauti upeista maisemista.

Pyhäkuru avoinna ti - la klo 10:00 – 18:00 (viimeinen lähtö klo 16:00).

Pyhäkuruun täältä

Ohjelma

Valitse tapahtumalaji: