The Original Free´kend

31.3 — 3.4.2022

Vapaalaskijoiden viikonloppu Pyhällä

The Original Free´kend kuuluu kaikille, joita merkittyjen rinteiden ulkopuoliset maastot kutsuvat. Tapahtuman ydin muodostuu kolmesta kilpailusta: Huttu-Ukko Challengesta, Poker Randosta ja legendaarisesta Aittakurun vapaalaskukisasta. Kisakokonaisuuden voittajat palkitaan Kukkulan Kuninkaallisina. Pitkän viikonlopun aikana myös lasketaan hyvässä seurassa hiihtokeskuksen hisseiltä saavutettavilla vapaalaskualueilla ja opitaan uutta Suomen taitavimmilta vapaalaskijoilta, Free´kend-lähettiläiltä.

Ohjelmissa on rajoitetusti paikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sopivaa ohjelmaa löytyy sekä ensikertalaisille että kokeneille vapaalaskijoille. Laskuvälineenä voi olla lumilauta, alppisukset tai tellut. 7–16-vuotiaat juniorit kisaavat samoissa kisoissa aikuisten kanssa, mutta heille on omat vapaalaskusessarinsa. Ammattilaskija Antti Autti ohjaa omaa pientä lumilautaryhmäänsä junioreille päivien ajan.

Osallistujalla tulee olla lumivyörypelastusvälineet (piippari, lapio ja sondi) ja kypärä. Pyhä auttaa välineiden vuokraamisessa tarvittaessa. Tarkistathan myös, että sinulla on off-piste-laskemisen kattava vakuutus. Päivien ajaksi tarvitsee myös hissilipun. Free´kendissä tärkeintä on yhdessä laskeminen, ja ylöspäin mentäessä käytetään hissejä apuna.

ILMOITTAUDU MUKAAN

HINNAT 31.1.2022 saakka
Junioripassi 60 €
Free'kend-passi 115 €

HINNAT 1.2.2022 lähtien
Junioripassi 70 €
Free'kend-passi 140 €

Hinta sisältää vapaalaskuohjauksen, osallistumisen kisoihin ja lauantai-illan bilelipun. Jokainen tapahtumapassin hankkinut saa ikioman, merinovillaisen Free´kend-pipon. Pipot on tuotettu vastuullisesti yhteistyössä VAI-KOn kanssa. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi siirtää lääkärintodistuksella talvelle 2023.

Kauden kuumimmat välineuutuudet löytyvät tapahtuman ajan Free´kendin testikylästä, mukana mm. Salomon, Atomic, Black Crows, PuSu ja Elan.

Lauantai-illan avokätisen palkintojenjaon jälkeen lavalle nousee Bad Sauna. Keikan jälkeen tanssitaan discossa pikkutunneille asti.

Valmistauduthan näyttämään koronapassisi paikan päällä, jos tilanne sen vaatii. Tule tapahtumaan vain terveenä. Noudatamme aina ajankohtaisia viranomaismääräyksiä ja -suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi, minkä takia tapahtumaohjelmaan saattaa tulla äkillisiäkin muutoksia. Tutustu Pyhän alueen koronainfoon tästä.

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin harrastajalle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaalaskuun opastetuilla retkillä.

Tutustu vapaalaskuun

Hissiliput edullisemmin netistä

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

The Original Free´kend – Yhteistyössä:

Salomon

Pieps

Ilahu

VAI-KØ

Lumonite