The Original Free´kend

30.3 — 2.4.2023

Vapaalaskijoiden viikonloppu Pyhällä


The Original Free´kend kuuluu kaikille, joita merkittyjen rinteiden ulkopuoliset maastot kutsuvat. Tapahtuman ydin muodostuu kolmesta kilpailusta: Huttu-Ukko Challengesta, Poker Randosta ja legendaarisesta Aittakurun vapaalaskukisasta. Kisakokonaisuuden voittajat palkitaan Kukkulan Kuninkaallisina.

Pitkän viikonlopun aikana myös lasketaan hyvässä seurassa hiihtokeskuksen hisseiltä saavutettavilla vapaalaskualueilla ja opitaan uutta Suomen taitavimmilta vapaalaskijoilta, Free´kend-lähettiläiltä. Lauantai-illan avokätisen palkintojenjaon jälkeen lavalle nousee Radio Supernova, ja keikan jälkeen tanssitaan discossa kuin huomista ei olisi.

Ohjelmissa on rajoitetusti paikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sopivaa ohjelmaa löytyy sekä ensikertalaisille että kokeneille vapaalaskijoille. Laskuvälineenä voi olla lumilauta, alppisukset tai tellut. 7–16-vuotiaat juniorit kisaavat samoissa kisoissa aikuisten kanssa, mutta heille on omat vapaalaskusessarinsa.

Osallistujalla tulee olla lumivyörypelastusvälineet (piippari, lapio ja sondi), reppu ja kypärä. Pyhä auttaa välineiden vuokraamisessa tarvittaessa. Tarkistathan, että sinulla on off-piste-laskemisen kattava vakuutus. Päivien ajaksi tarvitsee myös hissilipun. Free´kendissä tärkeintä on yhdessä laskeminen, ja ylöspäin mentäessä käytetään hissejä apuna.

Ilmoittautuminen avataan syksyllä 2022.

TAPAHTUMAPASSIEN HINNAT 31.1.2023 SAAKKA
Junioripassi 60 €
Free'kend-passi 115 €

TAPAHTUMAPASSIEN HINNAT 1.2.2023 ALKAEN
Junioripassi 70 €
Free'kend-passi 140 €

Hinta sisältää vapaalaskuohjauksen, osallistumisen kisoihin ja aikuisille lauantai-illan iltalipun.

KISAPASSI SISÄLTÄÄ KOLMEN KISAN OSALLISTUMISEN:
Aikuisen kisapassi 55 €
Juniorin kisapassi 35 €

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi siirtää lääkärintodistuksella talvelle 2024.

Kauden kuumimmat välineuutuudet löytyvät tapahtuman ajan Free´kendin testikylästä, mukana mm. Salomon, Atomic, Black Crows ja PuSu.

Tutustu Pyhän alueen koronainfoon tästä.

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin harrastajalle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaalaskuun opastetuilla retkillä.

Tutustu vapaalaskuun

Hissiliput edullisemmin netistä

Oikeudet muutoksiin pidätetään.