Ass Monkey vaanii AWC-vieraita

20-vuotias Anal Thunder palaa vuosien tauon jälkeen Lappiin, Ass Monkey mukanaan.

Neljännen kerran Pyhällä järjestettävän Antti Auttin nimikkotapahtuma Anttisworld Cupin vuoro on 21.-23. huhtikuuta, ja viikonlopun musiikkiesityksistä vastaa perjantaina Calle-talossa 20 vuotta täyttävä, lappeenrantalaislähtöinen punkrock-yhtye Anal Thunder ja lauantaina Coloradossa psykeedelistä rockiaan soittava Death Hawks.

Anal Thunder on tullut vuosien aikana tutuksi lukuisista lumilautailutapahtumista, vaikka kitaristi Jussi Vento myöntääkin ettei ole käynyt vuosikausiin lumilaudan päällä.

— Ala-asteella tuli käytyä Lappeenrannan Huhtiniemessä jollain laudalla ja pilkkisaappaissa. Jossain vaiheessa löytyi ihan Burtonin Craig Kelly -lautakin ja pääsi sitä välillä kauemmaskin laskemaan. Mutta Huhtiniemessäkin pääpaino oli lähinnä tyttöjen naurattamisella, Vento kertailee.

— Kai siinä oli jotain yhteisiä tuttuja, joiden kautta päädyimme soittamaan Wappulounaille Luostolle ja Rukalle monena vuonna.

Viime kevään kisoissa lauantai-iltana viihdytti Teksti-TV 666, tänä vuonna samoille lauteille nousee Death Hawks ja Anal Thunder on mukana Calle-talon Riders meetingissä perjantaina klo 20 alkaen.

Edellisestä Lapin reissusta on jo useita vuosia, mutta yksi reissu on jäänyt monen paikallaolijan mieleen hyvinkin vahvasti, nimittäin Luoston Wappulounas vuonna 2004. Unohtumaan se ei ole päässyt yhtyeeltäkään.

— Se on edelleen lähellä sydäntä ja keskellä yötä saattaa tuskanhiessä herätä sitä muistelemaan.

Alkoholilla ja kyseisen aineen varastojen tyhjentämisellä on ollut näppinsä pelissä, eikä keikastakaan välttämättä jäänyt kauheasti muisteltavaa jäänyt. Tapahtumia silti riitti, joista tosin osaa on parempi olla kirjoittamatta.

— Riippuen tarinan kertojasta, Wappulounaalla alkanut joukkotappelu päättyi meidän rumpalin hakiessa auton takakontista joko rengasraudan tai kirveen. Ainahan noita jälkikäteen paisutellaan, mutta hieno sitä on ollut muistella, siellä oli ihan älytön meno. Nyt ei olla moneen vuoteen Lapissa käyty, eikä kyllä ole pyydeltykään. Anttisworld Cupissa ei olla siis ennen soitettukaan, Vento nauraa.

Anttisworld Cupin resepti on yksinkertainen - päivät rokataan lumilaudoilla ja illat keikoilla. Laskija: Josa Leskinen

Anal Thunder on tehnyt 20-vuotisen uran, ja yhtye keikkailee ympäri Suomea koko vuoden ajan. Mukana menossa Pyhällä on myös Ass Monkey, niin yhtyeen omana viinana kuin hahmonakin, sekä esiintymässä että rinteessä. Vitsistä lähtenyt yhtye on mennyt yhtä rumpalivaihdosta lukuunottamatta samalla jäsenistöllä koko aikansa. Silti hymy ei ole hyytynyt.

— Kyllähän tuosta anal-sanasta saa joka viikko keskittyä jotain uusia variaatioita, jotka naurattavat ihan samalla tavalla kuin 20 vuotta sitten. Mutta on tässä ollut jo aika monta vuotta ikäkriisi päällä, kun täyttää itse 40 vuotta. Nytkin on turkoosi tukka, niin alkaa ikäkriiseilykin saamaan aika surullisia piirteitä. Tämä on kuitenkin hyvä tapa tehdä asioita kuten ennenkin ja olla pari kertaa kuukaudessa taas parikymppinen.

Vento toteaakin nauraen, ettei kyseessä ole niinkään bändistä vaan kaveriporukasta.

— Ollaan vähän kuin Spice Girls. Joku vähän on sporttisempi ja joku vähän pyöreämpi. Mutta ei me esimerkiksi sinne Espanjaan ole ikinä ensisijaisesti soittamaan lähdetty.

Etenkin takavuosina Anal Thunderilla, tai lähinnä Jutilana paremmin tunnettu Vennolla on ollut vaikeuksia pitää vaatteita päällään keikkojen aikana. Onko tavat pysyneet, vaikka ikää alkaa jo olla mittarissa?

— Kyllä se alastomuusaste on yhä pelottavan korkea. Jotkut ovat asiasta alkaneet huomauttamaan, että voisi olla parempi pitää vaatteet päällä, kun ei tässä salillakaan käy. Mutta hieman esiintymiskammoisena ihmisenä sitä pääsee vaan jotenkin keikkafiilikseen. Jos joskus kokeilet sitä humalassa, niin kyllä se alastomuus yllyttää entisestään tekemään asioita.

Entäs voiko suuntaan tai toiseen luvata mitä tapahtuu Calle-talossa yhtyeen palatessa Lappiin?

— Katsotaan fiilikseen mukaan pysyykö vaatteet päällä. On se vähän kiinni myös paikan linjasta.

Teksti: Iiro Kerkelä
Laskukuvat: Teemu Kuisma

Anttisworld Cup Pyhällä 21.-23.4.2017

Lisätiedot ja ohjelma Ilmoittaudu mukaan Facebookissa Lumilautaliiton Banked Slalom Tour