Nauti kaamoksesta Pyhän seikkailutunturissa

Lumen keskellä tunturiympäristössä mieli lepää ja talviset ulkoilma-aktiviteetit tuovat energiaa vuoden pimeimpään aikaan. Pyhän seikkailutunturissa voit oleilla, löytää itsestäsi uusia puolia, oppia uutta sekä viettää laatuaikaa parhaimpien kavereiden seurassa. Katso alla olevat vinkit kaamoksesta nauttimiseen ja tee pimeästä vuodenajasta ystäväsi!  

1. Etsi mielenrauhaa kuvankauniista tunturimaisemasta

Tunturimaisemassa mieli rauhoittuu ja lepää. Lähde lumikenkäilemään tykkypuiden ympäröimään maisemaan tai koe maastoratsastusvaellus lumisessa maastossa.

2. Kerää energiaa Lapin puhtaista raaka-aineista ja paikallisesta lähiruuasta

Kaamosaikana on lupa nautiskella. Suuntaa Express tuolihissillä tunturin huipulle nauttimaan lämpimät vohvelit ravintola Tsokassa tai kokeile Wurstin herkullisia seitanrieskoja. Katso täältä myös muut paikalliset ravintolat.


Pyhä Kaamosfestivaali 19. - 22.1 / PyhäWursin seitanrieskat

3. Kehitä henkisiä ja fyysisiä vahvuuksia Kaamosfestivaaleilla

Arktiselle valolle omistetussa Kaamos Yoga & Freeride -tapahtumassa keskitytään omaan hyvinvointiin joogaamalla, meditoimalla, ulkoilemalla, hyvällä ruualla sekä tutustumalla muihin samanhenkisiin ihmisiin. Katso tapahtuman koko ohjelma täältä.

4. Aloita uusi vuosi vauhdikkaasti Polar Madness -radalla

Koe vauhdin hurmaa tällä kaudella avautuneella Polar Madness radalla ja haasta ystävät leikkimieliseen kisaan! Polar Madnessin löydät Sinisen Rinteen ja Polar Rinteen välistä. Lähtöpaikalle PyhäExpress tai nousemalla 3-hengen tuolihissillä.

5. Ota rennosti syventymällä hyvän kirjan tai elokuvan pariin

Tunturissa ei aikatauluja tarvitse seurata ja päivän kohokohta voi ollakin syventyminen hyvän kirjan tai elokuvan pariin. Käperry peiton alle takkatulen ääreen ja nautiskele mökkitunnelmasta hankien keskellä. Oletko jo tutustunut Pyhän tunnelmallisiin tunturimajoituksiin?6. Hae uusia laskukokemuksia rinnealueen ulkopuolelta

Pyhän jylhät puitteet tarjoavat parhaat mahdollisuudet lähteä kokeilemaan vapaalaskua. Pyhätunturin Hiihtokoulun tarjoamalla kurssilla lähioffarit tulevat tutuksi ja pääset harjoittelemaan vapaalaskua kokeneiden hiihdonopettajien johdolla.

7. Päästä luovuus valloilleen valokuvaamalla tunturiympäristössä

Etsi inspiraatiota sydäntalven ja kaamoksen väreistä. Lähde retkelle kameran kanssa etsimään mitä erikoisempia tykkypuutaideteoksia, valoilmiöitä tai suuntaa katse yölliselle taivaalle. Tunturin tunnelmat kuva ja videomuodossa löydät Pyhän Instagramista ja hastageillä: #tunturifiilis #pyhamagic

8. Vietä ulkoilma-piknik ystävien seurassa nuotion äärellä tai vietä yö tunturissa

Sytytä nuotio ja istahda hyvien ystävien kanssa nauttimaan ulkoilmasta sekä retkieväistä. Erilaisia tulipaikkoja laavuista nuotioihin löytyy sekä hiihtokeskuksen kupeesta että Pyhä-Luoston kansallispuiston reittien varsilta. Seikkailullisimmat voivat lähteä myös viettämään yön tunturissa!

9. Haasta itsesi päivän hiihtovaellukselle

Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa on yli 150 kilometriä latuja ja Luoston ja Pyhän ladut ovat yhteydessä toisiinsa. Päiväretki tunturista toiseen on tottuneelle suksijalle mieleenpainuva kokemus. Paluumatkan voi halutessaan tehdä katevästi SkiBussin kyydissä. SkiBussin talven aikataulut löydät täältä. Talvikaudella hiihtovaellukselle ympäröiville tuntureille pääset myös ohjatusti.

10. Rentoudu hieronnassa ja tunturijoogassa

Hotelli Pyhätunturin joogatunneilla ja hieronnalla hoidat lihasjumit sekä rauhoitat mielen päivän ulkoaktiviteettien jälkeen.#TUNTURIFIILIS #PYHAMAGIC