PohjoisExpress-tuolihissin avaustavoite helmikuussa 2022 - Pyhän Pohjoisrinteet aukeavat jouluksi

Pyhän rakenteilla olevan PohjoisExpress-tuolihissin avaustavoite siirtyy alkuperäisestä noin kuukaudella eteenpäin, ja hissin on tarkoitus olla käytössä helmikuussa

Juttua päivitetty keskiviikkona 12.1. Avausaikataulu ei ole vielä tarkentunut, avaustavoite on helmikuun aikana ennen hiihtolomia.

PohjoisExpress-tuolihissin avaustavoite helmikuussa 2022 - Pyhän pohjoisrinteet aukeavat jouluksi

Pyhän rakenteilla olevan PohjoisExpress-tuolihissin avaustavoite siirtyy alkuperäisestä noin kuukaudella eteenpäin, ja hissin on tarkoitus olla käytössä helmikuussa. Pyhän suositut Pohjoisrinteet aukeavat kuitenkin ankkurihissillä jouluksi 2021. Avauksen yhteydessä käyttöön otetaan samalla sekä uusi parkkialue Pohjoisrinteiden yhteydessä, lippuautomaatti että PyhäWurst-ravintolan laajennus.

PohjoisExpressin kyytiin pääsee helmikuussa

Pyhän vastuullisuusohjelman hengessä hissi on hankittu käytettynä Italiasta. Se on peruskorjattu, ja se nostaa hissikapasiteettia pohjoisrinteillä kolminkertaiseksi, kuten myös koko hiihtokeskuksen kokonaiskapasiteettia aina 14 300 henkeen tunnissa. Alle viiden minuutin matka-aika on puolet lyhyempi kuin aiemman ankkurihissin kyydissä.

Hissin avaustavoite on helmikuussa. Rakennusaika projektille lyheni koronasta johtuvista syistä alkuperäisestä 1,5 vuodesta puoleen vuoteen, mistä syystä aikataulu rakentamisprojektille syksyllä 2021 oli normaalia tiukempi. Valitettavasti marraskuun loppupuolella Pyhällä jouduttiin toteamaan, että hissiä ei saada avatuksi alkuperäisen tavoitteen mukaisesti.

”Tiedämme, että monet asiakkaistamme ovat odottaneet hissiä kovasti ja pahoittelemme suunnitellun avaustavoitteen siirtymistä. Poikkeukselliset olosuhteet huomioon ottaen olemme joka tapauksessa iloisia siitä, että hiihtolomilla Pyhällä päästään jo uuden PohjoisExpressin kyytiin”, sanoo Pyhän paikallisjohtaja Jusu Toivonen.

Pohjoisrinteet aukeavat jouluksi

Pyhän Pohjoisrinteet avautuvat laskijoille joulusesongiksi 2021. Samalla käyttöön otetaan uusi parkkialue Pohjoisrinteiden vieressä. Hissiliput on mahdollista ostaa uudesta lippuautomaatista ala-asemalta. Automaatista on myös mahdollista noutaa etukäteen verkosta ostetut hissiliput.

Ravintola PyhäWurst ja uusi lasitettu 50 hengen terassi aukeavat myös jouluksi.

Tomi Turunen