Pyhä on talvimatkailijan huippukohde

Pyhätunturi on tunnettu upeista laskettelumahdollisuuksistaan, mutta talviloma Pyhällä ei ole yksinään vain laskukansalle. Pyhä-Luoston kansallispuisto ja monipuoliset aktiviteetit päästävät kokemaan todellista Lapin taikaa.

Tutustu Pyhään

Koe Pyhän huippu Jalan

Maisemahissi PyhäExpress kuljettaa tunturiin laskettelijoiden lisäksi myös jalankulkijat. Koe Lapin henkeäsalpaavat maisemat Pyhän huipulta, vierailu Pyhällä ei ole täydellinen ilman Feel the Peak -elämystä.

Pyhän huipulla voi käydä nauttimassa kuuluisat vohvelit ravintola Tsokassa ja palata halutessasi takaisin hissillä, mutta suosittelemme kulkemaan reitin ylhäältä alas jalkaisin. Matkan varrella pääsee kokemaan Lapin upeat tykkypuut, porot sekä Tajukankaan jääkiipeilyseinän. Kokonaisuudessaan matkaa tulee noin kolme kilometriä.

Feel the Peak -elämyksen lähtöpisteeltä pääset myös helposti Huttu-Ukon taidereitille. Taidereitti on toteutettu yhdessä paikallisen taiteilijan Tapio Uusitalon ja Pyhän hiihtokeskuksen kanssa. Taidereitin teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin.

Feel the Peak -reitin varrelle voit myös varata erilaisia ohjattuja talviaktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä, fatbike-pyöräilyä tai jääkiipeilyä.
Lue lisää >Retkelle Suomen vanhimpaan kansallispuistoon Pyhä-Luostolle


Pyhä-Luoston kansallispuisto on Suomen vanhimpia. Kansallispuisto muodostuu 35 kilometriä pitkästä, 12 huipun tunturijonosta. Korkeimmat huiput ovat mystinen Noitatunturi (540m) sekä jylhä Ukko-Luosto (518m). Pyhä-Luoston maisemissa on talvella mahdollista liikkua lumikengillä, pyörällä sekä hiihtäen. Pyhän ja Luoston yhdistävä retkeilyreitti (30km) on mahdollista kulkea talvella jalkaisin latuverkostoa mukaillen. Lue lisää >

Vieraile Lampivaaran ametistikaivoksessa


Pyhä-Luoston kansallispuistossa sijaitseva Lampivaaran ametistikaivos on ainoita jalokivikaivoksia maailmassa, johon on mahdollista päästä vierailulle. Pyhä-Luoston geologiseen historiaan on mahdollisuus tutustua ametistikaivoksen opastetuilla vierailuilla, joiden päätteeksi jokainen saa kaivaa itselleen oman ametistin. Tutustu ametistikaivokseen>

Koe revontulet


Revontulet ilmenevät pohjoisen taivaalla, kirkkaina, pimeinä iltoina. Revontulet esiintyvät elokuun puolivälistä aina huhtikuun puoliväliin. Parhaiten revontulia voi ihailla taajamien ulkopuolella, keinovalon ulottumattomissa. Pyhä ja naapuritunturi Luosto ovat ensimmäiset matkailualueet, jotka tarjoavat Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmän maksuttomana kaikille matkailualueella vieraileville asiakkaille. Lue lisää >


Tapaa porot ja huskyt


Pyhältä löytyy laaja valikoima aktiviteettejä eläinten ystäville. Pyhän upeat maisemat on mahdollista kokea ratsailla tai koiravaljakkoajelulla. Porot luonnollisesti asuttavat Pyhän ympäristöä, mutta järjestetyillä porosafareilla ja tilavierailuilla tapaat Rudolfin varmimmin.
Varaa aktiviteetit >

Lue myös, miksi Pyhä on erinomainen valinta perheille >