Pyhällä Tunturipääsiäisenä on helppo olla onnellinen

Päivät pitenevät ja kevät etenee tunturissakin, mutta lasku- ja tapahtumakautta on vielä jäljellä. Tässä tärpit onnistuneeseen pääsiäisen viettoon Pyhällä.

Olavi Uusivirta, Waltteri Torikka, Iiris…

Pyhän pääsiäisviikon pop-musiikin ystävien kohokohta on pitkäperjantain Olavi Uusivirran konsertti Coloradon baarissa. Viime vuonna viimeisimmän albuminsa julkaisseen Uusivirran keikalla on hittibiisien mukaisesti helppo olla onnellinen ja kappaleiden tahtiin saa tanssia vaikkei osaisikaan.
Energisestä ja vapautuneesta esiintymisestään tunnettu laulaja pistäytyy pohjoisen turneellaan myös Rukalla muutamaa päivää myöhemmin, jos yksi annos Olavia ei ole riittävästi.

Viikon aikana on tarjolla myös lukuisia muita konsertteja, kuten perjantaina Revontulikappelissa ja lauantaina luontokeskus Naavassa esiintyvä Waltteri Torikka, lauantaina jälleen Coloradon baarissa vipinää kinttuihin laittava bilebändi Iiris sekä perjantaina ja lauantaina Sportbarissa esiintyvä Iskuporakone.

Aurinkoa riittää, vaikka pilvien takana

Taivaalta porottava aurinko lämmittää rinteitä ja kasvoja siihen malliin, että aurinkorasvaa kannattaa kannattaa lisätä muutamia kertoja päivien aikana, vaikka pilviverho mollikan toisinaan peittäisikin. Suojakertoimen kanssa sopii vanha sananparsi: mieluummin överit kuin vajarit.

Silmien suojaaminen saattaa pelastaa Suomen komeimpien maisemien aiheuttamalta sokaistumiselta, vaikkei aurinko paistaisikaan.

Rinteessä riittää tehtävää

Nauttiakseen kovista rinteistä, kannattanee suunnata rinteeseen heti aamun alkajaisiksi, mutta iltapäivän puolella kannattaa kovimpien rinnetykkien hieman avata monojen solkia, ja nauttia sohjossa surffailusta sekä löytää rinteessä iloa muustakin kuin teknisesti täydellisistä käännöksistä.

Innokkaille ja katseensa mahdollisesti jo ensi kauteen suuntaaville on tarjolla myös esimerkiksi Pyhätunturin hiihtokoulun vapaalasku tutuksi -infopaketti perjantaina kello 15.00 hiihtokoulun mökillä.
Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina voi osallistua myös Suureen suklaamunajahtiin Pyhän mobiilipelin avulla. Pelin pariin pääset osoitteessa pyha.fi/seikkailupelit. Kunkin päivän etsintäpaikka paljastetaan Pyhän uudessa mobiilipelissä kahta tuntia ennen ohjelman alkamista.

Katso kaikki Pyhän Tunturipääsiäisen seikkailut ja tutustu ohjelmaan.

Pääsiäisvinkit Ohjelma

Teksti: Iiro Kerkelä
Laskukuva: Teemu Kuisma
Olavi Uusivirta: Tero Ahonen