Pyhä-Luosto Tunturitie

Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. 

Tunturitie kulkee Suomen vanhimman kansallispuiston reunalla eikä sen seikkailuja kannata ohittaa.

Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

Katso Tunturie Google Maps reittipalvelussa

Tunturitie kartalla

Tutustu tunturin mahdollisuuksiin ja suosituimpiin käyntipaikkoihin

Pyhän maisemahissi

Pyhätunturin huipulta avautuvat avarat näkymään ympäröivään lappilaiseen luontoon sekä Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Tunturin huipulle pääset PyhäExpress maisemahissin kyydissä tiistaista sunnuntaihin. Maisemahissi avataan kesäkaudelle juhannusaattona 21. kesäkuuta. Tunturin huipulta löydät myös ravintola Tsokan, joka tarjoilee esimerkiksi suussa sulavia vohveleita ja muita herkkuja.

Tutustu Pyhän maisemahissiin >

Pyhä-Luoston Kansallispuisto

Koe 80-vuotiaan Pyhä-Luoston kansallispuiston jylhät maisemat, upea luonto ja hiljaisuus yhdessä alueen monipuolisten palvelujen kanssa. Kansallispuisto sijaitsee Pyhän ja Luoston tunturikeskusten vierellä, yhdistäen keskukset toisiinsa pitkin kuruja ja keroja.

Tutustu reitteihin ja palveluihin >

Luontokeskus Naava

Tutustu Pyhä-Luoston kansallispuiston geologiaan ja kulttuurihistoriaan luontokeskus Naavan näyttelyissä. Asiakaspalvelusta saat parhaat retkineuvot kansallispuistoon ja lähialueille; kerromme myös matkailijoiden palveluista alueella. Naavassa tapahtuu pitkin vuotta: luontoiltoja, konsertteja, elokuvia ja paljon muuta.

Katso aukioloajat >

Aittakuru

Kultakeron pohjoispuolella, Tunturitien varrella sijaitseva Aittakuru lumoaa Lapin teiden ja polkujen kulkijan. Laajat rakkakivialueet ja jylhät kallioseinämät antavat esimakua Pyhä-Luoston kansallispuiston geologiasta. Aittakurun pohjalta löydät myös kesäteatterin, jossa järjestetään esimerkiksi legendaarinen, tänä kesänä 20-vuotta täyttävä Pyhä Unplugged tunturifestivaali 2.-5.8.2018.

Katso Pyhä Unpluggedin esiintyjät >

Frisbeegolf

Pyhältä sekä Luostolta löydät kummastakin tunturista täysimittaiset frisbeegolfradat. Tuntureiden radat kulkevat Pyhä-Luoston kansallispuiston sekä hiihtokeskusten tuntumassa ja ratoja on kehuttu monipuolisiksi sekä sopivaksi niin vasta-alkajille kuin lajin parissa pidempään viihtyneille.

Tule mukaan viikkokilpailuihin >

Café Loimu

Luontokeskus Naavassa sijaitseva Café Loimu tarjoaa lounasta päivittäin klo 11–16 ja lisäksi a là carte listalta löydät lukuisia paikallisia herkkuja sekä lappilaisia erikoisuuksia.

Tutustu Loimun ruoka- ja lounaslistaan >

Kesäseikkailut kaiken ikäisille Tunturitien varrella

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat
Pyhän majoitustarjoukset

Sinua saattaisi kiinnostaa