Tunturiuutuudet

Uutta Pyhällä kaudelle 2018-2019

Pyhän uutuudet talvikaudelle 2018-2019

Pyhän merkittävin uutuus kaudelle 18-19 on Perheseikkailurinteiden laajennus ja uusi Huttuhissi, joka nostaa alueen hissikapasiteettia huomattavasti ja vähentää asiakkailta hissijonoissa kuluvaa aikaa erityisesti hiihtolomaviikkoina. Perheseikkailuun on uuden hissin ja uusien rinteiden lisäksi tehty metsälaskureittejä, joissa on helppo ottaa ensiaskeleet vapaalaskuun. Alueelle on lisäksi tehty läpilaskettava graffititalo revontuliteemalla (vanha porokatos). Perheseikkailurinteet palvelevat myös Pyhän kansainvälisiä vieraita, jotka haluavat kokeilla laskettelua.
Pyhälinna-projektin II-vaihe, jossa rakennetaan kaksi uutta Pyhälinnaa (D ja E) on aloitettu. Huoneistot lisäävät Pyhän Ski-Inn majoituskapasiteettia 50 pedillä ja ne avataan asiakaskäyttöön jouluksi 2019. Kokonaisuudessaan rinteisiin ja majoitukseen on tehty 4 miljoonan euron investoinnit.
Merkittävä muutos on myös rinnenumeroinnin uudistus. Uudessa järjestyksessä huipulta lähtevien rinteiden numerointi alkaa kartan vasemmasta reunasta eli Kultakeronrinne on nro 1 ja päättyy Pohjoisrinteiden Huttuseikkailuun, nro 8. Alempien rinteiden numerointi alkaa Perheseikkailurinteiltä numerosta 11 ja päätyy Lasten Huttumaahan, nro 16. Uudistuksen tavoitteena on helpottaa rinnenumeroiden oppimista ja muistamista.
Pyhän huipun uusin elämys on valokuvauskehys, johon on asennettu Vanhan tuolihissin tuoli. Kehys sijaitsee maisemalavan vieressä. Myös Huippuseikkailun opastusta on parannettu. 
Hotellin parkkipaikalle ravintolan terassin viereen on asennettu sähköautojen latauspiste, jonka käyttö on ilmaista ensimmäisen kauden ajan. Latauspisteessä on myös liittymä Tesla-autoille.
Tapahtumissa kauden suurin ponnistus on Paralumilautailun MM-kisat, jotka järjestetään 24.3.-2.4.2019.
Reaaliaikainen Aurora Alert-revontulihälytysjärjestelmä
Otetaan käyttöön Pyhän ja Luoston matkailualueilla marraskuussa 2018. Pyhä-Luoston matkailualue ottaa palvelun ensimmäisenä käyttöön alueellisesti Lapissa ja tarjoaa sen asiakkailleen maksuttomana. Järjestelmä edellyttää asiakkaalta kännykkää ja  toimivaa datayhteyttä.
Ravintola Tsokan laajennnus
Ravintola Tsokan viimeisin laajennus valmistuu talvikaudelle 2018-2019 ja ravintolassa on nyt 120 asiakaspaikkaa. Tsokka on myös kestävän matkailun etujoukossa, sillä maukkaat munkit paistetaan ravintolan itse tuottamalla aurinkosähköllä. Uusi aurinkovoimala tuottaa sähköä noin 11.000 kWh vuodessa. Lisäksi lämmityksessä käytetään maalämpöä ja lämpöpumppuja.
Pyhä Igloos-huoneistot
7 kappletta, osittain lasikattoista, hirsirakenteista huoneistoa valmistui Perherinteen tuntumaan viime talvena, joten edessä on ensimmäinen kokonainen talvikausi Pyhällä. Korkeatasoisen majoituksen lisäksi  Pyhä Igloosilta löytyy autonvuokrauspalvelu sekä muuta vuokrakalustoa, esimerkiksi Olokolo, ja katettu mönkijä. Myös Pyhä Igloosin saunaa ja ulkoporeammetta on mahdollista vuokrata yksityisäyttöön. 


Lucky Ranchin toiminta laajenee
Majoitusta- ja ohjelmapalveluita ja tarjoava Lucky Ranch  laajentaa toimintaansa Lucky Ranch Saluunalla. Lucky Ranch Saluuna sijaitsee Pyhäjärven kylässä, 10 km Pyhätunturin hiihtokeskuksesta Pelkosenniemen suuntaan. Tiluksiin kuuluvat tunnelmallinen ravintolarakennus rantasaunoineen, grillikotineen ja tanssilavoineen.  Talvella Lucky Ranch Saluunassa järjestetään ohjelmallisia saunailtoja, joihin sisältyy illallinen ja avanto. Tiloja voi myös vuokrata yksityiskäyttöön. 
Pyhän Astelin uudet Aurora Sviitit
Pyhän Astelin päärakennuksen yhteyteen rakennetaan 10 suurempaa (35 m2) huonetta eli sviittiä, jotka sisustetaan teeman mukaisesti. Sviitin yksi seinä tulee olemaan lasista ja matkailijat pääsevät nauttimaan arktisista elämyksistä mukavasti ja vaivattomasti. Uudisrakennuksessa on huoneiden lisäksi myös saunaosasto, jota huoneissa majoittujat voivat varata yksityisesti omaan käyttöönsä. Rakennustöiden valmistelut Pyhän Astelissa ovat käynnistyneet kesäkuussa 2018 ja hanke on tarkoitus saada valmiiksi jo talvikaudelle 2018 - 2019.

Joulupukkivierailut Vuostimoon
Uuteenä ohjelmapalvelutuotteena talvikaudelle 2018-2019 on vierailut Vuostimon vanhalle kyläkoululle joulupukkia tapaamaan. Vierailut tulee varata ennakkoon. Tiedustelut Junnu Korpela p. 050 541 2877.
Pyhän ohjelmapalveluiden uusi verkkokauppa Arctic North
Valikoimasta löytyy parhaimmat paikalliset palvelut niin luontoa ja hiljaisuutta, kuin adrenaliinia ja vauhtia kaipaaville. Varaa ja osta suoraan netistä.
Pyhän ensilumenlatu
Vuonna 2018 Pyhän ensilumenlatu toteutetaan säilölumella ja lumettamalla. Lumetuksella pyritään täyttämään aukkopaikkoja tai ladun loppupäätä, riippuen säilölumen riittävyydestä. Optimaaliset keliolosuhteet edellyttävät yöpakkasjaksoa sekä kuivaa keliä. Tänä vuonna  Pyhän ensilumenlatu on maksullinen ja "lippu" on voimassa ladun avaamisesta luonnon lumiin saakka. Lipun hinta on 35 € ja sen saa ainoastaan K-Market Pyhäntähdestä.

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat
Pyhän majoitustarjoukset