Saamelaisuudesta nykypäivään

la 10.12.2022

Tällä retkellämme menemme Suvantoon, ehkä kuuluisimpaan historiallisesti merkittävään kylään Lapissa. Sen kaunis arkkitehtuuri ja harmoninen ilmapiiri yhdistettynä mahtaviin nähtävyyksiin luo lähtemättömän vaikutuksen kävijälleen. Suvannon kylä on yksi harvoista kylistä Lapissa, joita ei poltettu Lapin sodassa. Suvannon kylä on myös saanut Europa Nostra -palkinnon tunnustuksena ainutlaatuisen kulttuuri- ja rakennusympäristön säilyttämisestä ja sen eteen tehdystä arvokkaasta työstä.

Kuulet retken aikana mielenkiintoista historiaa viimeisestä jääkaudesta, saamelaisten elämästä, Lapin ja Lannan rajan ylittämisestä ja jokivarsikylien asuttamisesta aina tähän päivään.

Seuraava kylä Suvannon jälkeen on Pyhäjärven kylä, josta on uskomattoman kaunis näkymä Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Pyhäjärven kylästä jatkamme Luontokeskus Naavaan, jossa on lumoava luontonäyttely. Opastetulla kierroksellamme pääset tutustumaan Pyhä-Luoston alueen luontoon, geologiaan ja kulttuurihistoriaan, syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja metsäsaamelaisten elämäntapoihin.

Katso lisätietoja: www.kairankutsu.fi/Suvanto

Varaukset edelliseen päivään klo 15 mennessä. Retket ovat mahdollisia myös muina päivinä tai tiedustele retkeä samalle päivälle TÄSTÄ LINKISTÄ