Opi talviselviytymistaitoja

10.12.2022—8.4.2023

Talviselviytymisminikurssit

Haluatko viettää talviyön erämaassa, nukkua lumessa, turvallisesti ja vieläpä melko mukavasti? Tai ehkä olet kiinnostunut oppimaan lisää arktisesta selviytymisestä, talviretkeilytaidoistakin, ilman yöpymiskokemusta? Talviselviytymistuotteemme ovat sinua varten. Minikursseillamme opit osaavien oppaidemme johdolla asioita teoriassa ja käytännössä, itse osallistumalla.

Sinulla tulee olla talvisiin olosuhteisiin sopivat, kerroksittain puettavat, henkilökohtaiset asusteet. Jos epävarmuutta niiden soveltuvuudesta, ole yhteydessä meihin.

Talviselviytymiselämykset toteutetaan ensijaisesti Pyhällä, mutta voidaan erikseen sovittaessa toteuttaa myös Luostolla tai muualla asiakkaan toivomassa paikassa.

Talviselviytymisen ABC

Arktisen selviytymisen teoria ja käytäntö – seikkailullinen ja turvallinen yliyönretki erämaahan.

Tuote sopii arktisesta luonnosta, lumesta, kylmyydestä ja siinä pärjäämisestä kiinnostuneille. Elämyksellinen maastoyöpyminen vaatii reipasta mieltä, hitusen epämukavuuden sietämistä ja seikkailullisuutta. Yöpyminen yhdessä rakennetussa lumikammissa on elämys. Lämmin makuupussi ja hyvä alusta huolehtivat siitä, että tarkenet. Myös turvallisuudestasi huolehditaan koko ajan.

Talviselviytymisen ABC:llä opit ensin perusasioita teoriassa (pukeutuminen, ravinto, neste, kylmän psykologia, jne.), sitten maastossa, käytännössä. Opit asioita myös arkisesta luonnosta.

Hinta sisältää teoriaosuuden, johdatuksen talviselviytymiseen, opastetun maasto-osuuden yöpymisineen ja välinevuokran: talvimakuupussi, makuualusta, reppu, retkikeitin, puukko, retkiastiasto, jne.

Yliyönretki alkaa noin klo 13, päättyy noin klo 9 seuraavana päivänä.

Ikäraja on 14 vuotta (vanhempien/vanhemman tai huoltajan seurassa).

LISÄTIEDOT JA HINNAT

Talviselviytymisen ABC 299€ / selviytyjä
2-12
Tarvittavat varusteet kuuluvat hintaan
Yön yli (alkaa noin klo 13, päättyy noin klo 9 seuraavana päivänä)
Kuumaa mehua tarjolla
Hintaan kuuluu kaksi ruokaa

Arktinen päivä – talviselviytymisen perusteita

Talvesta, kylmästä ja kylmyydessä pärjäämisestä kiinnostuneelle. Ei edellytä kokemusta tai kovaa kuntoa. Sopii koko perheelle.

Arktinen päivä sisältää sekä kylmäselviytymisen teoriaa että toiminnallisen päiväretken luontoon. Opit perusasioita pukeutumisesta, ravinnosta ja nesteestä sekä muun muassa kylmän psykologiasta.

Maastossa rakennetaan perinteinen lumimajoite, nerokas lumikammi. Ei maastoyöpymistä.

Päivän aikana opitaan myös tulen tekemisestä, arktisesta luonnosta sekä talviretkeilyvälineistä ja -varusteista.

Hinta sisältää teoriaosuuden, johdatuksen talviselviytymiseen, ruokailun, opastetun maasto-osuuden, välinevuokran ja kuumat juotavat.

Retki kestää koko päivän, noin 8 tuntia ohjattua toimintaa, esim. klo 10–18, voidaan sopia asiakkaan kanssa tarkemmin.

Ikäraja 12 vuotta (alle 16-vuotiaat vanhempien/vanhemman tai huoltajan seurassa). Nuorempien lasten tapauksessa voidaan keskustella vanhempien ja Bliss-oppaiden välillä.

LISÄTIEDOT JA HINNAT

Arkinen päivä 199€ / selviytyjä
1-12
Tarvittavat varusteet kuuluvat hintaan
Kesto 8 h
Kuumaa mehua tarjolla
Hintaan kuuluu yksi ruoka