Pyhä Backcountry: Ukonhatun kierros

22.1—17.4.2022

Tutustu vapaalaskuun, skinnailuun ja Ukonhatun lähimpiin reitteihin turvallisesti Pyhätunturin hiihtokoulun opastuksella. Tällä retkellä opit randohiihdon perusteet ja tutustut randovälineisiin. Samalla saat mahdollisuuden tutustua Pyhä-Luoston kansallispuiston luontoon ja huikeisiin jääkauden muokkaamiin maisemiin. Ukonhattu, joka on Pyhätunturin tunturijonon toinen huippu, tunnetaan yleisesti myös nimellä Kakkonen.

Retkellä liikutaan rinteiden merkittyjen ulkopuolella, joten osallistujalta vaaditaan vankka peruslaskutaito vaihtelevissa rinneolosuhteissa. Ohjelman perusrakenteeseen kuuluu kaksi laskua, pidempi lähestymis- ja nousuosuus Ukonhatulle sekä siirtymä takaisin laskettelukeskukselle. Mikäli epäilet valmiuksiasi lainkaan, suosittelemme aloittamaan Intro- tai Lähioffarit-ohjelmalla ennen pidemmälle retkelle ilmoittautumista.

Välineiksi soveltuvat tavanomaisia rinnesuksia hieman leveämmät vapaalaskusukset, telemarkit tai splitboard-lumilauta touring-siteillä ja nousukarvoilla. Voit tarvittaessa vuokrata ohjelmaan sopivat lasku- ja lumivyörypelastusvälineet vuokraamosta. Suosittelemme välineiden testaamista ennen ohjelmaa.

Ohjelmaan tarvitaan:
– lippu kertanousua Express-hissillä varten
– randohiihtovälineet (sukset tai splitboard-lumilauta touring-siteillä ja nousukarvoilla, tai lumilauta ja lumikengät)
– leveäsompaiset sauvat (suosittelemme etenkin lumilautailijoille teleskooppisauvoja)
– vyörypelastusvälineet (lapio, piippari, sondi)
– helposti nautittavaa evästä ja tarpeeksi juotavaa (myös lämmintä)
– lämmintä vaatetta myös taukoja varten
– välineiden kantamiseen soveltuva reppu (kiinnitäthän tähän erityishuomiota lumikenkien kanssa)

Kesto: n. 4 tuntia

Ryhmäkoko: 2–6 henkeä

Hinta: 70 €/hlö

Rinteiden ulkopuolelle suuntautuvissa ohjelmissa aina sää-/olosuhdevaraus. Laskeminen merkittyjen rinteiden ulkopuolella tapahtuu omalla vastuulla.